Wellea.fi (400 x 200 px) (1)

Ruusufinni: Parhaat tuotteet rosacean oireiden lievittämiseen

Ruusufinnin eli acne rosacean oireiden hallinnassa pitäminen voi olla vaikeaa, varsinkin Suomen ilmaston muuttuvissa olosuhteissa.  Tässä artikkelissa esitellään tuotteita, jotka ruusufinni-iholle sopivan ihonhoitorutiinin lisäksi voivat auttaa lievittämään ja ehkäisemään ruusufinnin oireita erilaisissa tilanteissa. Esittelyyn on valittu parhaita tuotteita luotettavilta luonnonkosmetiikkavalmistajilta sekä muilta tuotemerkeiltä.

Suojaa ruusufinni kylmältä ja kuumalta

Avène Cold Cream

Avène Cold Cream on tehokkaasti kosteuttava, ihon hydrolipidikalvoa suojaava ja ihoa rauhoittava hoitovoide kuivalle ja erittäin kuivalle iholle. Voide ehkäisee kutinaa ja se pehmentää ihoa. Se käy koko kehon voiteeksi. Cold Cream sopii erinomaisesti ruusufinni-iholle pakkasvoiteeksi tai suojaksi saunan kuumuutta vastaan. Voide kannattaa levittää iholle 20 minuuttia ennen saunomista tai ulkoilua, jotta se ehtii imeytyä kunnolla. Cold Creamin tuoksu on aika mieto ja miellyttävä, mutta jos ruusufinni on sitä tyyppiä, että hajustetut tuotteet pahentavat oireita, tuotteen käyttöön ottamista kannattaa harkita.

Vahvista ihon omia mekanismeja

Dr. Hauschka Sensitive Care Conditioner Ihokuuri S (Luonnonkosmetiikka)

Dr. Hauschkan ihokuuri perustuu siihen, että ihosolut uusiutuvat 28 päivän rytmissä. Valmistaja suosittelee käyttämään kuureja niin monta kertaa vuodessa kuin ikää on vuosikymmenissä, mutta ruusufinni-iholle kyseinen ihokuuri sopii erityisesti kevättalvella tai muussa tilanteessa, jossa oireilu uhkaa pahentua. Kuuri auttaa ihon luonnollista toimintakykyä palautumaan ja se rauhoittaa punoittavaa ja herkkää ihoa. Sensitive Care Conditioner muistuttaa ihoa sen luonnollisesta uusiutumisprosessista ja saa siten ihon voimaan paremmin ja näyttämään paremmalta. Se on myös rasvatonta ja 100-prosenttista luonnon- ja luomukosmetiikkaa.

Eroon näppylöistä

Teepuuöljy

Teepuuöljy ruusufinnin hoidossa jakaa jonkin verran mielipiteitä. Toiset saavat siitä isoa apua näppylöinnin ja punoituksen suhteen, toisille se saattaa aiheuttaa allergiaoireita. Melaleuca alternifolia -lehdistä valmistettu teepuuöljy on antiseptistä, rauhoittaa tulehdusta ja hävittää ruusufinnin oireita mahdollisesti ylläpitäviä ja voimistavia talipunkkeja. Teepuuöljyä ei suositella käytettäväksi laimentamattomana iholle vaan esimerkiksi kasvovoiteeseen lisättynä tai vedellä laimennettuna. Ruusufinnin lisäksi sillä voidaan hoitaa myös mm. hyttysen puremia ja pieniä haavoja sekä aknea. Jos teepuuöljyä haluaa kokeilla rosacean hoidossa, kannattaa valita käyttöön 100 -prosenttinen ja mahdollisimman laadukas tuote. Markkinoilla on saatavilla myös jojobateepuuöljyä, jossa on teepuuöljyn lisäksi jojobaöljyä, joka kosteuttaa, pehmentää ja ravitsee ihoa tehokkaasti. Jojobateepuuöljyllä voi myös hoitaa karvatupentulehduksia.

The Ordinary Niacinamide 10 % + Zinc

Niasiini eli B3-vitamiini vähentää tehokkaasti ihon epäpuhtauksia, pienentää ihohuokosia ja tuotteessa oleva sinkkisuola yhdessä vitamiinin kanssa tasapainottaa talineritystä. Niasiini vahvistaa ihon vastustuskykyä ja kosteustasapainoa ja sinkki auttaa korjaamaan vaurioitunutta ihoa sekä edesauttaa ihon kollageenin tuotantoa. Tämä tuote sopii rasvoittuvalle, epäpuhtaalle, akneen tai ruusufinniin taipuvaiselle iholle.

Parhaat voiteet yöksi tai kuivan ja ärtyneen ihon avuksi

Mahalo The Rare Indigo Kauneusbalmi (Luonnonkosmetiikkaa)

Ihoa ravitseva ja sen kosteustasapainoa parantava Rare Indigo rauhoittaa ihon tulehdustiloja, aknea, ruusufinniä, ihottumaa ja muita ihoärsytyksiä. Se vähentää oksidaation aiheuttamia ihovaurioita ja edesauttaa ihon luonnollista paranemisprosessia. Mahalon balmi säilyttää ihon elastisuutta, häivyttää maksaläiskiä ja juonteita sekä vähentää turvotusta. Havaijilaisen, 100 % luonnonmukaisen Mahalon voide on ylellinen supertuote ja se on saanut ylistäviä arvioita hyvin monenlaisista iho-ongelmista kärsiviltä käyttäjiltä.

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm (Luonnonkosmetiikkaa)

Neal’s Yard -ruusuvoide on erittäin monikäyttöinen klassikkotuote, varsinainen yhden purkin ihme. Sitä voi käyttää puhdistusaineena, kevyenä naamiona ja intensiivisesti ravitsevana voiteena kuivalle ja ärtyneelle iholle. Villiruususiemenöljyn korkea antioksidanttipitoisuus auttaa korjaamaan, kiinteyttämään ja pehmentämään ihoa. Lisäksi voiteen ainesosat auttavat ihoa vahvistumaan ja säilyttämään sen luonnollisen hehkun. Balmi sopii kaikille ihotyypeille, mutta erityisesti herkän ihon omaavat, atopiaan, kuivuuteen ja rosaceaan taipuvaiset ovat löytäneet siitä apua ongelmiin. Voide sopii hyvin ruusufinni-ihon yövoiteeksi. Sen tuoksu on kohtalaisen voimakas ja yrttinen, mikä voi joillekin käyttäjille olla liikaa.

Kasvonaamio ruusufinni-iholle x 2

Avène Redness-Relief Calm Mask

Avènene naamio viilentää ja rauhoittaa punoitukseen taipuvaista ihoa. Se parantaa mikroverenkiertoa ja rauhoittaa kuumotusta, lehahtelua sekä ihoärsytystä. Naamio lievittää nopeasti punoitusta esimerkiksi saunomisen tai liikuntasuorituksen jälkeen. Se on tuoksutonta eikä jätä kasvoille rasvaista tunnetta.

Dr. Hauschka Soothing Mask (Luonnonkosmetiikkaa)

Dr. Hauschkan rauhoittava naamio sopii erinomaisesti ruusufinnistä kärsivälle iholle. Se vahvistaa herkkää, punoitukselle ja tulehdukselle altista ihoa. Se rauhoittaa ihoa ja tasoittaa sen sävyä ja tekee siitä elinvoimaisen. Jos iho on erityisen ärtynyt ja herkkä, naamiota voi myös käyttää kuurinomaisesti 4-6 viikon ajan ohuena kerroksena päivävoiteen alla. Dr. Hauschkan tuotteet ovat 100 % luonnonkosmetiikkaa ja ne ovat luotettavia tarkan ja pitkäjänteisen tuotekehittelyn ansiosta.

Ihonhoitorutiinit ja ruokavalio

Talven pakkaset ja kevättalven aurinko, saunominen ja muut ulkoiset tekijät sekä stressi saattavat saada ruusufinnin villiintymään, vaikka se muuten olisikin hallinnassa hyvän ihonhoidon ja esimerkiksi ruokavalion avulla. Tämä ei onneksi tarkoita, että saunominen pitäisi lopettaa tai kirpeistä pakkaspäivistä ja kevättalven ensimmäisistä auringonsäteistä ei saisi nauttia. Ruusufinniin taipuvainen iho pitää vain muistaa suojata hyvin tai oireiden alkaessa lievittää niitä mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti.

Omalle ruusufinni-iholle sopivan ihonhoitorutiinin löytäminen sekä rosacean oireita pahentavien tekijöiden tunnistaminen ja välttäminen ovat olennainen osa ruusufinni-ihon hoitoa. Täältä löydät kattavan oppaamme päivittäisten ihonhoitotuotteiden valintaan ja täältä löytyy lisätietoa ruusufinnin ja ruokavalion yhteydestä. Jos kaipaat lisätietoa ruusufinnistä sairautena, sen aiheuttajista ja oireista sekä lääkehoidosta, voi lukea artikkelimme Apua, ruusufinni kasvoissa.