Wellea.fi (400 x 200 px) (1)

Paras voide maksaläiskiin: Vertailussa 6 tuotetta

Viimeksi päivitetty 2.4.2024

Maksaläiskät eli pigmenttiläiskät ovat harmittomia kosmeettisia muutoksia iholla, mutta niiden ulkonäkö voi haitata. Maksaläiskien syntymiseen voi vaikuttaa mm. elintavoilla ja suojaamalla iho auringolta, mutta jos niitä on jo päässyt syntymään, niitä voidaan myös hoitaa.

Tätä artikkelia varten vertailimme pigmenttimuutosten hoitoon tarkoitettuja tuotteita kuten voiteita ja seerumeita ja esittelemme nyt mielestämme parhaat tuotteet.

PARHAAT TUOTTEET MAKSALÄISKIEN HOITOON 2024

4.8/5

Arvosana 4.8/5

Dr. Dennis Gross Advanced Retinol + Ferulic Texture Renewal Serum

  Vähentää merkittävästi epäpuhtauksia ja hienoja juonteita

  Tasoittaa ihon tekstuuria ja lisää sen heleyttä

  Sopii kaikille ihotyypeille, erityisesti ensikertalaisille

4.8/5

Arvosana 4.8/5

Murad Environmental Shield Rapid Age Spot Correcting Serum

  Tehokas tummien läiskien ja hyperpigmentaation vähentämisessä

  Kirkastaa ihoa C-vitamiinin ja oligopeptidien avulla

  Käyttäjät raportoivat nopeita, näkyviä tuloksia

4.2/5

Arvosana 4.2/5

Clinique Even Better Clinical Radical Dark Spot Corrector + Interrupter

  Syvävaikutteinen koostumus, tunkeutuu jopa 21 ihokerrokseen.

  Vaalentaa aknearvet ja tummat läiskät 12 viikossa.

  Sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle.

4.2/5

Arvosana 4.2/5

Dermalogica PowerBright Dark Spot Serum

  Vaalentaa maksaläiskiä jopa muutamassa päivässä.

  Kirkastaa ihon sävyä ja parantaa hehkua.

  Suojaa ihoa tulevaisuuden hyperpigmentaatiolta.

4.4/5

Arvosana 4.4/5

SkinCeuticals Discoloration Defense Serum

  Tehokas maksaläiskien ja pigmentaation tasoittaja

  Tuloksia havaittavissa jo kahden viikon käytön jälkeen

  Sopii kaikille ihotyypeille, parabeeniton ja hajusteeton

3.8/5

Arvosana 3.8/5

Nivea Cellular Luminous 630 Anti Dark-Spot Serum

  Vähentää maksaläiskien näkyvyyttä, tasoittaa ihon sävyä

  Nopeasti imeytyvä, ei-rasvainen koostumus, miellyttävä käyttää

  Sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle

Maksaläiskät pois kotikonstein

Maksaläiskät ovat yksi yleisimmistä ihon pigmenttihäiriöistä, jotka voivat ilmestyä kenelle tahansa, mutta erityisesti ne vaivaavat aikuisia naisia. Tummat, epätasaisesti muodostuneet läikät kasvoilla, käsissä ja muilla auringolle alttiilla ihoalueilla voivat olla sekä esteettinen huolenaihe että merkki ihon syvemmistä muutoksista. Maksaläiskiä syntyy usein myös silmien lähelle ja hyvä silmänympärysvoide voi myös osaltaan auttaa ehkäisemään maksaläiskien syntymistä.

Tässä artikkelissa sukellamme maksaläiskien maailmaan: selvitämme, mistä ne johtuvat ja miten niitä voidaan tehokkaasti hoitaa kotikonstein ja oikeanlaisilla voiteilla, keskittyen mm. retinolin rooliin hoidossa.

Lisätietoa maksaläiskien hoitoon sopivista voiteista ja seerumeista

Paras retinolia sisältävä sisältävä seerumi maksaläiskiin

4.8/5

Arvosana 4.8/5

Maksaläiskät haalenevat, juonteet häivettyvät ja ihonhoitorutiini saa uuden ulottuvuuden Dr. Dennis Gross Advanced Retinol + Ferulic Texture Renewal Serumilla, joka on kehitetty kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille sopivaksi. Tämä tehokas seerumi hyödyntää Phyto-Retinol Blend™ -yhdistettä, jossa retinoli yhdistyy bakuchiolin, rambutanin ja ferulihapon voimaan, tarjoten näkyviä tuloksia ilman ärsytystä.

Ihanteellinen valinta niille, jotka haluavat vähentää maksaläiskiä, silottaa hienoja juonteita ja palauttaa ihon luonnollisen heleyden. Seerumin kevyt koostumus imeytyy nopeasti, jättämättä rasvaista jäämää, ja sen kosteuttavat ainesosat, kuten skvalaani ja hyaluronihappo, pitävät ihon elinvoimaisena. Dr. Dennis Grossin seerumi on paitsi tehokas myös hellävarainen, mikä tekee siitä täydellisen päivittäiseen käyttöön.

Kokemuksia:

”Tuote muutti ihoni 40+ vuoden jälkeen täysin. Käytin tätä seerumia ja hyvää aurinkosuojaa/voiteita, ja ihoni näyttää säteilevältä. Hormonaalinen/kystinen akne ja epätasainen punainen iho ovat historiaa. Enää en tarvitse meikkivoidetta tai peitevoidetta, mikä on lisännyt itsetuntoani ja saanut minut tuntemaan oloni hyväksi.”

”Olen saanut aikaan huomattavia tuloksia tämän tuotteen avulla. Ihohuokoseni ovat pienentyneet ja iho kiristynyt jo kolmannen käyttökerran jälkeen. Olen todella innoissani tästä tuotteesta.”

Paras voide maksaläiskiin

4.8/5

Arvosana 4.8/5

Murad Environmental Shield Rapid Age Spot Correcting Serum on ihanteellinen valinta niille, jotka haluavat tehokkaasti vähentää ihonsa tummia läiskiä ja hyperpigmentaatiota ilman ärsytystä. Tuotteen NHP-3-teknologia ja huolellisesti valitut ainesosat, kuten C-vitamiini ja oligopeptidit, tarjoavat kirkastavan vaikutuksen ja auttavat palauttamaan ihon nuorekkaan hehkun.

Käyttäjien kokemukset vahvistavat sen nopean toiminnan; monet huomaavat eron jo muutaman käyttökerran jälkeen. Tämän seerumin kehittyneet ominaisuudet ja positiiviset käyttäjäarvostelut tekevät siitä vakuuttavan valinnan niille, jotka etsivät luotettavaa ratkaisua ikä- ja aurinkoläiskiin. Ei ole yllättävää, että tuote on noussut suosioon sekä ammattilaisten että kuluttajien keskuudessa.

Kokemuksia:

”Käyttökokemukseni tämän seerumin kanssa on ollut positiivinen. Tummien läiskien näkyvyys väheni huomattavasti jo parin viikon käytön jälkeen.”​

”Tuote on ollut erittäin tehokas ihoni tummien kohtien kirkastamisessa ilman ärsytystä.”

Paras tuote sekä maksaläiskille että aknearville

4.2/5

Arvosana 4.2/5

Akneen ja maksaäiskiin tehoava Clinique Even Better Clinical Radical Dark Spot Corrector + Interrupter on monien suosiossa. Sen ainutlaatuinen koostumus, joka on suunniteltu syvävaikuttamaan ihon useisiin kerroksiin, tarjoaa näkyviä tuloksia tummien läiskien ja aknearpien vaalentamisessa.

Tämä seerumi on testattu eri ihotyypeillä, mukaan lukien herkkä iho, ja tulokset puhuvat puolestaan: käyttäjät raportoivat ihonsa sävyn tasaisemmaksi ja kirkkaammaksi jo muutamassa viikossa. Seerumin sisältämät rauhoittavat ainesosat, kuten gyokuro-uute ja riisinleseuute, vähentävät ärsytystä ja suojaavat ihoa tulevaisuuden vahingoilta. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan niille, jotka haluavat parantaa ihonsa ulkonäköä pitkäaikaisesti.

Kokemuksia:

”Kahden viikon käytön jälkeen ihoni näytti kirkkaammalta ja aknearvet olivat selvästi vaalentuneet. Tämä tuote todella pitää lupauksensa.”

”Tämä seerumi on todellinen ihon kirkastaja, joka näkyvästi korjaa aknen jälkiä ja värivirheitä.”

Välittömästi kirkastava voide maksaläiskiin

4.2/5

Arvosana 4.2/5

Ihon maksaläiskien ja epätasaisen sävyn kanssa kamppaileville Dermalogica PowerBright Dark Spot Serum tarjoaa tehokkaan ratkaisun. Seerumin innovatiivinen koostumus, joka sisältää niasiiniamidia, heksylresorsinolia ja shiitake-sientä, kohdistaa hyperpigmentaation juurisyihin.

Käyttäjät raportoivat nopeista tuloksista, joita huomataan jo muutaman päivän käytön jälkeen. Lisäksi tuote tarjoaa lisäsuojaa tulevaisuuden ihovaurioita vastaan, mikä tekee siitä ihanteellisen päivittäiseen ihonhoitorutiiniin. Ei ole yllättävää, että seerumi on kerännyt kiitosta ihonhoitoasiantuntijoiden ja käyttäjien keskuudessa sen tehokkuuden ja nopeiden tulosten ansiosta.

Kokemuksia:

”Olen kärsinyt maksaläiskistä melkein 20 vuoden ajan ja olen kokeillut lukuisia hoitoja. Dermalogica PowerBright Dark Spot Serum on uusin kokeilemani tuote, ja olen huomannut selvää vaalenemista maksaläiskissäni vain muutaman päivän käytön jälkeen. Tämä seerumi on todella tehnyt ihmeitä iholleni.”

”Kokeilin Dermalogica PowerBright Dark Spot Serumin ja huomasin ihoni sävyn kirkastuvan ja tummien kohtien vaalenevan jo muutaman päivän käytön jälkeen. Vaikka hinta on korkea, tuote on mielestäni sen arvoinen investointi.”

Paras maksaläiskiä ehkäisevä ja hoitava seerumi

4.4/5

Arvosana 4.4/5

Kärsitkö epätasaisesta ihon sävystä tai maksaläiskistä? SkinCeuticals Discoloration Defense Serum tarjoaa innovatiivisen ratkaisun juuri näihin haasteisiin. Tämä edistyksellinen seerumi sisältää tehokkaan yhdistelmän traneksaamihappoa, kojihappoa ja niasiiniamidia, jotka toimivat yhdessä kirkastaen ihoa ja tasoittaen sen sävyä. Erityisesti suunniteltu toimimaan kaikenlaisilla ihotyypeillä, tämä seerumi on erinomainen valinta niille, jotka haluavat käsitellä itsepäisiä pigmentaatio-ongelmia ja saavuttaa tasaisemman ihonsävyn.

Käyttäjäkokemukset puhuvat puolestaan: monet ovat raportoineet näkyviä parannuksia ihonsa kirkkaudessa ja yleisessä sävyssä vain muutaman viikon käytön jälkeen. Lisäksi tuotteen koostumus ei ole rasvainen, mikä tekee siitä miellyttävän käyttää osana päivittäistä ihonhoitorutiinia.

Kokemuksia:

”Kosmetologini suositteli tätä. Näen eron maksaläiskissäni, vaikka siinä onkin kestänyt kauan.”

”Tällä seerumilla oli korkeat odotukset, eikä se pettänyt. Kokemukseni mukaan se on yhtä tehokas kuin C-vitamiinia sisältävät kirkastavat seerumit.”

Paras edullinen voide maksaläiskiin

3.8/5

Arvosana 3.8/5

NiveaCellular Luminous 630 Anti Dark-Spot Serum tarjoaa tehokkaan ratkaisun ihmisille, jotka kamppailevat maksaäiskien ja epätasaisen ihonvärin kanssa. Kymmenen vuoden tutkimustyön tuloksena kehitetty, patentoitu LUMINOUS630®-ainesosa kohdistaa melanin tuotannon tasapainottamiseen solutasolla, mikä johtaa tummien läiskien vaalenemiseen ja ihon sävyn tasoittumiseen.

Nopeasti imeytyvä koostumus sopii päivittäiseen käyttöön ja toimii hyvin myös meikin alla, tehden siitä ihanteellisen valinnan osaksi jokapäiväistä ihonhoitorutiinia. Tuote on dermatologisesti testattu ja todistettu turvalliseksi kaikille ihotyypeille, mukaan lukien herkkä iho. Säännöllisessä käytössä tuote ei ainoastaan vähennä olemassa olevien tummien kohtien näkyvyyttä, vaan myös ehkäisee uusien muodostumista, paljastaen luonnollisen, tasaisen ja hehkuvan ihon.

Kokemuksia:

”Olen käyttänyt tätä seerumia nyt kahden viikon ajan, ja olen jo huomannut eron ihossani. Maksaläiskien väri on haalistunut ja iho tuntuu kosteutetulta.”

”Olen kärsinyt auringosta johtuvista maksaläiskistä kasvoillani, mutta tämän tuotteen käytön myötä olen huomannut niiden vaalentuneen selvästi.”

Maksaläiskät kasvoissa ja käsissä

Maksaläiskät, tunnetaan myös nimellä melasma, ovat ihon tummia, epäsäännöllisen muotoisia alueita, jotka johtuvat melaniinin liikatuotannosta. Melaniini on pigmentti, joka antaa iholle, hiuksille ja silmille niiden värin. Maksaläiskät ovat yleisimpiä kasvoissa, mutta ne voivat esiintyä missä tahansa kehon osassa, erityisesti niillä alueilla, jotka altistuvat usein auringolle, kuten käsissä.

Mistä maksaläiskät johtuvat?

Maksaläiskien yleisimmät syyt ovat:

 • Pitkäaikainen altistuminen UV-säteilylle, joka stimuloi melaniinin tuotantoa
 • Hormonaaliset muutokset, kuten raskaus tai ehkäisypillereiden käyttö, jotka voivat laukaista melaniinin liikatuotannon
 • Perinnölliset tekijät, jotka määrittävät yksilön alttiuden hyperpigmentaatiolle

Vaikka maksaläiskät eivät yleensä ole vaarallisia, ne voivat vaikuttaa itsetuntoon ja elämänlaatuun. Onneksi on olemassa useita kotihoitoja ja kosmeettisia tuotteita, jotka voivat auttaa häivyttämään maksaläiskiä ja palauttamaan ihon tasaisen sävyn.

UV-säteilyn vaikutus maksaläiskiin

Auringon UV-säteet ovat merkittävä tekijä maksaläiskien synnyssä ja pahenemisessa. Auringonvalo stimuloi melanosyyttejä, soluja, jotka tuottavat melaniinia, mikä johtaa pigmentin lisääntymiseen ja maksaläiskien muodostumiseen. Tämä on erityisen yleistä kesäkuukausina, kun UV-säteilyn taso on korkeimmillaan.

UV-säteilyn aiheuttaman pigmentaation ehkäisemiseksi on tärkeää suojata iho auringolta käyttämällä korkean suojakertoimen sisältävää aurinkosuojavoidetta, pitämään päähinettä ja välttämään suoraa altistumista auringolle erityisesti päivän kuumimpina tunteina. Lisäksi antioksidantteja sisältävät ihonhoitotuotteet, kuten C-vitamiiniseerumit, voivat tarjota lisäsuojaa vapaiden radikaalien vahingoilta ja auttaa estämään maksaläiskien muodostumista.

Maksaläiskät iholla ja hormonit

Hormonaalisten muutosten vaikutus maksaläiskien muodostumiseen on merkittävä. Raskauden aikana naisen kehossa tapahtuvat hormonaaliset muutokset voivat laukaista melasmaa, jota kutsutaan joskus ”raskausmaskiksi”. Myös ehkäisypillereiden käyttö ja hormonikorvaushoidot voivat aiheuttaa maksaläiskiä, sillä ne voivat vaikuttaa kehon hormonitasapainoon ja siten melaniinin tuotantoon.

On tärkeää ymmärtää, että vaikka hormonaaliset muutokset voivat laukaista maksaläiskien muodostumisen, ne eivät yksinään ole syynä. UV-säteilyn merkitys on edelleen keskeinen, ja siksi aurinkosuojan käyttö on kriittistä ehkäisemään maksaläiskien syntymistä ja pahenemista.

Lisäksi tietyt ihonhoitotuotteet ja hoitomenetelmät, kuten retinoli ja kemialliset kuorinnat, voivat olla tehokkaita hoitamaan hormonaalisista muutoksista johtuvia maksaläiskiä. Retinoli, A-vitamiinin johdannainen, edistää ihon uusiutumista ja voi auttaa tasoittamaan ihon sävyä ja häivyttämään hyperpigmentaatiota.

Paras voide maksaläiskiin on myös aurinkosuojavoide

Maksaläiskien ehkäiseminen on ensiarvoisen tärkeää niiden hoitoon verrattuna. Tehokkain tapa välttää nämä epätoivotut pigmenttimuutokset on suojata iho UV-säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. Tässä muutama vinkki, jotka auttavat pitämään maksaläiskät loitolla:

 • Käytä laadukasta aurinkosuojavoidetta: Valitse tuote, joka tarjoaa sekä UVA- että UVB-suojan ja jolla on vähintään SPF 30. Levitä aurinkosuojavoidetta säännöllisesti, erityisesti jos vietät paljon aikaa ulkona.
 • Vältä suoraa auringonvaloa: Pyri pysymään varjossa erityisesti päivän kuumimpina tunteina kello 10–16 välillä.
 • Suojaa iho vaatteilla: Käytä pitkähihaisia paitoja, hattuja ja aurinkolaseja tarjotaksesi lisäsuojaa ihollesi.
 • Käytä antioksidantteja sisältäviä ihonhoitotuotteita: Antioksidantit, kuten C-vitamiini, voivat auttaa torjumaan vapaita radikaaleja ja vähentämään auringon aiheuttamaa vahinkoa iholle.

Muista, että ehkäisy on aina helpompaa kuin hoito, joten ota nämä käytännöt osaksi päivittäistä ihonhoitorutiiniasi.

Retinoli ja maksaläiskät

Kun maksaläiskät ovat jo ilmestyneet, on tärkeää tietää, mitkä ainesosat ovat tehokkaimpia niiden häivyttämisessä. Tässä joitakin avainainesosia, jotka kannattaa pitää mielessä:

 • Retinoli: Tämä A-vitamiinin muoto edistää ihon uudistumista ja voi vähentää pigmenttimuutoksia.
 • C-vitamiini: Tunnettu antioksidantti, joka kirkastaa ihoa ja tasoittaa ihon sävyä.
 • Kojihappo: Estää melaniinin tuotantoa ja on tehokas ainesosa hyperpigmentaation hoidossa.
 • Arbutiini: Turvallinen vaihtoehto hydrokinonille, arbutiini vaalentaa pigmenttiläiskiä hillitsemällä melaniinin synteesiä.
 • AHA-hapot: Esimerkiksi glykolihappo kuorii ihon pintakerrosta ja edistää uusien, terveiden ihosolujen muodostumista.

Näiden ainesosien säännöllinen käyttö voi auttaa vähentämään maksaläiskien näkyvyyttä ja palauttamaan ihon luonnollisen sävyn.

Maksaläiskät pois sitruunalla?

Kotihoitokeinot voivat tarjota apua maksaläiskien lievittämisessä, vaikkakaan ne eivät yleensä ole yhtä tehokkaita kuin ammattimaiset hoidot. Tässä muutamia menetelmiä, joita voit kokeilla turvallisesti kotona:

 • Sitruunamehu: Sen luontainen hapokkuus voi auttaa kirkastamaan ihon pintaa. Käytä sitruunamehua varoen, sillä se voi ärsyttää herkkää ihoa.
 • Aloe vera: Tunnettu rauhoittavista ominaisuuksistaan, aloe vera voi auttaa parantamaan ihon pigmentaatiota, erityisesti kun sitä käytetään yön yli.
 • Kurkuma: Kurkumassa on anti-inflammatorisia ja antioksidanttisia ominaisuuksia, jotka voivat edistää ihon kirkastumista.

Muista kuitenkin, että kotikonstit eivät korvaa ammattilaisten suorittamia hoitoja, ja on tärkeää kääntyä ihotautilääkärin puoleen ennen uusien hoitokeinojen kokeilemista.

Maksaläiskät pois kasvoista

Valitessasi voidetta maksaläiskien hoitoon, kiinnitä huomiota tuotteen ainesosaluetteloon ja varmista, että se sisältää yhtä tai useampaa edellä mainittua tehokasta ainesosaa. Lisäksi kannattaa valita tuotteita, jotka ovat erityisesti suunniteltu herkälle tai hyperpigmentoituneelle iholle ja jotka eivät sisällä ihoa ärsyttäviä ainesosia. Tässä yhteydessä on hyvä muistaa, että ihotyypit ovat yksilöllisiä, joten tuote, joka toimii yhdellä, ei välttämättä toimi toisella. Siksi suosittelemme kokeilemaan eri tuotteita pienellä ihoalueella ennen täysimittaiseen käyttöön siirtymistä.

Tehokas voide pigmenttiläiskiin

Toivomme, että tämä artikkeli on auttanut sinua löytämään juuri sinulle parhaan tuotteen maksaläiskien eli pigmenttimuutosten hoitamiseen. Pigmenttiläiskien hoitaminen vaati pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä. Maksaläiskien suhteen ennaltaehkäisy on erittäin tärkeää ja suosittelemme välttämään liiallista ja tarpeetonta altistumista auringon UV-säteilylle. Onneksi rusketuksen saavuttamiseksi ei enää tarvitse altistaa itseään auringolle, vaan markkinoilta löytyy hyviä ja turvallisia itseruskettavia tuotteita.