Wellea.fi (400 x 200 px) (1)

Yhdeksän parasta silmänympärysvoidetta juuri nyt

Viimeksi päivitetty 5.4.2024

Silmänympärysiho on se kohta kehossa, joka helpoimmin paljastaa jotain henkilön iästä, väsymyksestä ja ihon yleisestä hyvinvoinnista. Tästä syystä silmänympärysihon hyvinvointiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Silmänympärysihoa kannattaa hoitaa tuotteella, joka kosteuttaa, ehkäisee ja häivyttää ryppyjä, laskee turvotusta ja vaalentaa tummia silmänalusia.

Helpottaaksemme oikeanlaisen silmänympärysvoiteen etsimistä vertailimme markkinoilla olevia tuotteita ja valitsimme esittelyyn ne, jotka oikeasti toimivat.

Tässä artikkelissa esitellään vertailumme perusteella paras luonnonkosmetiikkaa oleva silmänympärysvoide, paras kosteuttava silmänympärysvoide, paras silmänympärysvoide tummille silmänalusille, paras silmänympärysvoide silmäpusseille sekä parhaat anti-age silmänympärysvoiteet juonteille ja rypyille.

Parhaat silmänympärysvoiteet 2024

4.6/5

Arvosana 4.6/5

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix silmänympärysvoide

Vähentää näkyvästi juonteita ja ryppyjä kolmessa viikossa.

Kiinteyttää ihoa, parantaa elastisuutta ja kimmoisuutta.

Syväkosteuttava, suojaa ja ravitsee herkkää silmänympärysihoa.

4.6/5

Arvosana 4.6/5

Clarins Total Eye Lift -silmänympärysvoide

Silkkipuun kuoriuute vähentää väsymyksen merkkejä 7 päivässä.

Kofeiini kirkastaa silmänaluset ja vähentää turvotusta.

Kevyt koostumus sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle.

4.6/5

Arvosana 4.6/5

Elizabeth Arden Line Erasing Eye Cream -silmänympärysvoide

Kapseloitu retinoli silottaa ryppyjä ja juonteita.

Niasiiniamidi ja peptidit kirkastavat ja kiinteyttävät silmänympärysihoa.

Innovatiivinen pumppupullo takaa täsmällisen ja hygieenisen annostelun.

3.8/5

Arvosana 3.8/5

CeraVe Eye Repair Cream

  Tehokas tummia silmänalusia ja turvotusta vastaan

  Sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle iholle

  Hajusteeton, nopeasti imeytyvä, ei jätä rasvaista tunnetta

4.8/5

Arvosana 4.8/5

Avène Soothing Eye Cream

  Syvää kosteutusta tarjoava, turvotusta lievittävä.

  Hajusteeton, sopii herkälle iholle.

  Kevyt, nopeasti imeytyvä koostumus.

4.4/5

Arvosana 4.4/5

SkinCeuticals A.G.E Eye Complex

  Vähentää tummia silmänalusia ja turvotusta tehokkaasti​

  Parantaa ihon kimmoisuutta, vähentäen hienoja juonteita​

  Kosteuttaa syvästi, jättäen ihon samettisen pehmeäksi​

4.3/5

Arvosana 4.3/5

Peter Thomas Roth Instant FIRMx® Eye Temporary Eye Tightener

  Näkyvät tulokset minuuteissa, pitkäkestoinen vaikutus

  Vähentää ryppyjä ja turvotusta tehokkaasti

  Sopii kaikille ihotyypeille, oftalmologisesti testattu

4.1/5

Arvosana 4.1/5

SkinCeuticals Eye Balm

  Parantaa silmänympärysihon kosteutusta tehokkaasti

  Vähentää hienoja juonteita ja ryppyjä

  Sopii herkälle iholle, ei ärsytä

5/5

Arvosana 5/5

Tata Harper Restorative Eye Cream

  Vähentää juonteita ja ryppyjä silmänympärysiholla

  Kirkastaa tummia silmänalusia ja kosteuttaa ihoa

  Luonnolliset ainesosat, uudelleentäytettävä pakkaus tukee kestävää kehitystä

Maailman paras silmänympärysvoide?

Silmänympärysiho on yksi kasvojemme herkimmistä alueista ja ensimmäisistä paikoista, jossa ikääntymisen merkit alkavat näkyä. Ei siis ole yllättävää, että moni meistä etsii parasta mahdollista tuotetta tämän erityisen alueen hoitoon. 

Tässä artikkelissa käymme kokemuksemme mukaan parhaiden silmänympärysvoiteiden lisäksi läpi, mitä asioita tulisi ottaa huomioon silmänympärysvoidetta valitessa, sekä miten erilaiset ainesosat vaikuttavat ihon eri tarpeisiin.

Lisätietoja parhaista silmänympärysvoiteista

Paras yövoide rypyille

4.6/5

Arvosana 4.6/5

Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix on huipputason silmänympärysvoide, suunniteltu kohentamaan ja uudistamaan herkkää silmänympärysalueen ihoa. Tämä edistyksellinen tuote hyödyntää Estée Lauderin innovatiivista Night Peptide -yhdistettä, joka tehostaa ihon luonnollista uudistumisprosessia yön aikana.

Voiteen kliinisesti todistettu vaikutus vähentää merkittävästi juonteita ja ryppyjä jo kolmen viikon käytön jälkeen, palauttaen ihon nuorekkaan ulkonäön. Lisäksi se kiinteyttää ja vahvistaa ihoa, parantaen sen elastisuutta ja kimmoisuutta. Tuotteen syväkosteuttavat ominaisuudet lisäävät ihon paksuutta ja vahvuutta, tarjoten pitkäkestoista kosteutusta ja suojaa ympäristön haitallisilta vaikutuksilta.

Tuote on erinomainen valinta kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille, erityisesti niille, jotka haluavat tehokkaasti vähentää ikääntymisen merkkejä silmänympärysalueella. Sen viilentävä applikaattori tehostaa vaikutusta ja tarjoaa miellyttävän, virkistävän käyttökokemuksen. Estée Lauderin sitoutuminen laatuun ja innovaatioon takaa, että tämä tuote on paitsi tehokas, myös turvallinen ja miellyttävä käyttää.

Kokemuksia:

”Käytin silmänympärysvoidetta noin kaksi kuukautta. Vaikka olenkin nuori ja minulla on vain lieviä hienoja juonteita silmien ympärillä, en ole aikaisemmin ollut vakuuttunut silmänympärysvoiteiden tehosta. Tämä tuote kuitenkin muutti käsitykseni. Juonteet silmieni ympärillä ovat merkittävästi vähentyneet ja ovat nyt lähes olemattomia. Silmänympärysihoni tuntuu kosteutetulta ja kirkkaalta. Käytän voidetta sekä aamuin että illoin, vaikka se on tarkoitettu vain yöksi. Päivävoiteeni ei enää tunnu riittävältä tämän rinnalla. Voiteen applikaattori on ilo käyttää, ja sen avulla tuotteen levitys on tehokasta ilman hukkaa. Tuotteen hinta on korkea, mutta mielestäni se on sen arvoinen. Aion ehdottomasti ostaa lisää, kun nykyinen pulloni loppuu.”

”Olen kärsinyt tummista silmänalusista ja yrittänyt välttää ihon täyteaineita. Kokeilin tätä silmänympärysvoidetta saadakseni silmänalusihoon täyteläisyyttä ja vähentääkseni tummia juonteita. Tuote teki vaikutuksen! Jo muutaman päivän käytön jälkeen muut huomasivat, että tummat juonteet silmieni alla olivat vaalentuneet. Toivon, että tämä trendi jatkuu. Tuotteen pakkaus ei ole täydellinen, erityisesti ”hierontatikun” hygieenisyydessä on parannettavaa. Pumppupullo olisi ollut parempi valinta tälle kalliille tuotteelle. Huolimatta pakkauspuutteista, tuotteen hyödyt ovat olleet minulle merkittävät.”

”Tämä yöllä käytettävä silmänympärysvoide on auttanut silmiäni näyttämään nuoremmilta. Sen kevyt, seerumimainen koostumus imeytyy ihoon nopeasti jättämättä tahmaista tunnetta. Se vähentää silmien ympärillä olevaa turvotusta ja hienoja juonteita sekä parantaa ihon sameutta ja epätasaista sävyä. Olen käyttänyt tuotetta jo kaksi pulloa ja aloittanut kolmannen. Voide on kallis, mutta pieni määrä riittää kauas, joten se on taloudellinen pitkällä aikavälillä.”

Paras silmänympärysvoide rypyille

4.6/5

Arvosana 4.6/5

Clarins Total Eye Lift silmänympärysvoide on ihanteellinen valinta niille, jotka kaipaavat nopeavaikutteista ratkaisua silmänympärysihon ikääntymisen merkkien, kuten ryppyjen, juonteiden, tummien silmänalusten ja turvotuksen, hoitoon. Tämä innovatiivinen tuote yhdistää luonnolliset ainesosat ja tieteellisen tutkimuksen tarjotakseen välittömiä tuloksia – näkyvä parannus silmien ympärillä olevassa ihossa on mahdollista jo 60 sekunnissa. Tuote sisältää silkkipuun kuoriuutetta, joka on kliinisesti todistettu vähentävän väsymyksen merkkejä ja palauttavan ihon kimmoisuuden. Kofeiinin lisäys edistää silmänalusten kirkkautta ja vähentää turvotusta, tehostaen tuotteen vaikutusta. Kevyt koostumus takaa miellyttävän käyttökokemuksen kaikille ihotyypeille, mukaan lukien herkkä iho ja piilolinssien käyttäjät.

Kokemuksia:

”Sain ilmaisen näytteen tästä tuotteesta, ja olen niin iloinen että sain! Se on erittäin kosteuttava kuiville silmänalusilleni. Vähäinen määrä riittää pitkälle. Se toimii hyvin myös meikin alla. Suosittelen ehdottomasti.”

”Clarins Total Eye Lift on täydellinen silmänympärysvoide! Näen todellakin eron ihossani. Suosittelen ehdottomasti tätä kaikille, jotka etsivät uutta silmänympärysvoidetta.”

”Vähemmän turvotusta ja tummia silmänalusia muutaman päivän käytön jälkeen! Silmänaluseni näyttivät kiinteämmiltä ja kosteutetummilta. Olen erittäin tyytyväinen tuloksiin.”

Paras retinolia sisältävä silmänympärysvoide

4.6/5

Arvosana 4.6/5

Jos etsit tehokasta ratkaisua silmänympärysihon ikääntymisen merkkien, kuten hienojen juonteiden, ryppyjen, tummien silmänalusten ja turvotuksen hoitoon, Elizabeth Arden Line Erasing Eye Cream silmänympärysvoide on erinomainen valinta. Tämä monipuolinen voide yhdistää kliinisesti todistetut ainesosat, kuten kapseloidun retinolin, peptidit ja niasiiniamidin, tarjoten näkyviä tuloksia silmänympärysihon kirkastamisessa, silottamisessa ja kiinteyttämisessä.

Sen innovatiivinen ilmatiivis pumppupakkaus suojaa tehokkaasti koostumusta ja varmistaa optimaalisen ja hygieenisen annostelun joka käyttökerralla. Sopii kaikille ihotyypeille, tämä voide on kehitetty erityisesti herkälle silmänympärysiholle, ja sen kevyt koostumus imeytyy nopeasti ilman rasvaista jälkituntumaa. Käyttäjäkokemukset puhuvat puolestaan: moni on huomannut ihonsa näyttävän levänneemmältä ja nuorekkaammalta säännöllisen käytön myötä. Elizabeth Ardenin silmänympärysvoide on siis loistava investointi niille, jotka haluavat panostaa silmänympärysihonsa terveyteen ja ulkonäköön pitkäkestoisesti.

Kokemuksia:

”Olen käyttänyt tätä tuotetta jo vuosia, ja se jättää silmänympärysihoni erittäin pehmeäksi ja hehkuvaksi. Helppo annostella ja levittää, ja tulokset näkyvät jo muutaman päivän käytön jälkeen.”

”Tämä tuote tekee loistavaa työtä kosteuttaessani kuivaa ja hilseilevää ihoani. Voide levittyy helposti ja jättää ihon pehmeäksi ja kosteutetuksi. Suosittelen lämpimästi!”

”Aina luotettava Elizabeth Arden! Erityisesti pidän siitä, kuinka vain painan tuotteen päältä ja sopiva määrä voidetta tulee ulos. Paljon parempi kuin tuubista puristaminen. Suosittelen!”

Paras edullinen silmänympärysvoide

3.8/5

Arvosana 3.8/5

Kun herkkä silmänympärysalue kaipaa kosteutusta, kirkkautta ja suojaa, CeraVe Eye Repair Cream astuu esiin. Tämä silmänympärysvoide tarjoaa tehokasta apua tummille silmänalusille ja turvotukselle samalla kun se kosteuttaa ja hoitaa herkkää ihoa. Koostumuksessa yhdistyvät hyaluronihappo, kolme olennaista keramidia ja niasiiniamidi, jotka yhdessä vahvistavat ihon suojamuuria ja kosteuttavat tehokkaasti. ’

Tuote on suunniteltu erityisesti silmänympärysihon haasteisiin, ja sen hajusteeton, nopeasti imeytyvä koostumus sopii täydellisesti päivittäiseen käyttöön sekä meikin alle. Oftalmologisesti testattu ja hypoallergeeninen koostumus tekevät tästä voiteesta turvallisen valinnan kaikille ihotyypeille, mukaan lukien herkälle iholle. Budjettiystävällinen vaihtoehto!

Kokemuksia:

”CeraVe Eye Repair Cream on ollut pelastus kuivalle silmänympärysalueelleni. Olen huomannut selvän eron tummissa silmänalusissani jo parin viikon käytön jälkeen.”

”Olen kokeillut monia silmänympärysvoiteita, mutta palaan aina tähän. Se kosteuttaa tehokkaasti ilman että tuntuu raskaalta tai rasvaiselta.” 

Paras silmänympärysvoide herkälle iholle

4.8/5

Arvosana 4.8/5

Avène Soothing Eye Cream on hajusteeton silmänympärysvoide, joka kosteuttaa ja rauhoittaa kuivaa ja ärtynyttä silmänympärysihoa. Tuote sopii hyvin jopa atoopikoille, sillä se lievittää kutinaa, kiristystä, punoitusta ja turvotusta. Tämän kevyen voiteen teho perustuu Avènen lämpöiseen lähdeveteen, joka rauhoittaa ja kosteuttaa herkkää ihoa samalla kun se vähentää turvotusta.

Hajusteettomana ja hellävaraisena se on ihanteellinen valinta herkkäsilmäisille, jotka etsivät tehokasta mutta hellävaraista tuotetta. Kevyt koostumus imeytyy nopeasti, jättäen ihon silkkisen pehmeäksi ilman rasvaista tunnetta, mikä tekee siitä täydellisen käytettäväksi meikin alla. Lisäksi Soothing Eye Cream on saanut Allergia-, iho- ja astmaliiton allergiatunnuksen.

Kokemuksia:

Ainut silmänympärysvoide joka toimii talvella atooppiseen silmänympärysihoon joka punoittaa ja hilseilee. Ei kirvele rikkonaista ihoa ja lievittää heti oireilua. Täytyy vaan muistaa käyttää voidetta ainakin loppusyksystä kevääseen asti niin silmänympärys pysyy hyvänä

”Aivan uskomaton tuote! Huomasin eron silmieni alla heti. Näytän paljon valppaammalta ja kirkassilmäisemmältä.”

Paras silmänympärysvoide tummille silmänalusille

4.4/5

Arvosana 4.4/5

SkinCeuticalsin silmänympärysvoide ei ole edullista, mutta se todellakin toimii ja hoitaa tummien silmänalusten lisäksi monta muutakin ongelmaa. SkinCeuticalsin tuotteet nojaavat vahvasti tieteeseen ja ne ovat pitkäjänteisen tutkimustyön tuloksia. A.G.E Eye Complex -voiteessa on monia tehokkaita ainesosia kuten mustikkauutetta, flavonoideja, peptidejä sekä patentoitua Proxylane -molekyyliä.

Sen lisäksi, että voide häivyttää tummia silmänalusia ja vähentää turvotusta, se häivyttää myös juonteita ja ryppyjä. Lisäksi se sisältää optisesti peittäviä aineita, jotka antavat iholle välittömästi heleämmän ja kirkkaamman ilmeen.

Kokemuksia:

Olen käyttänyt A.G.E. -silmänympärysvoidetta vuosia ja saanut erinomaisia tuloksia pienten juonteiden ja tummien silmänalusten vähentämisessä ja ihon kirkkauden lisäämisessä. Olen kokeillut useita muitakin voiteita, mutta mikään niistä ei ole toiminut kuten A.G.E.”

”Olen saanut pelkästään hyviä tuloksia tästä silmävoiteesta. Se on kirkastava, kiinteyttävä ja kosteuttava.”

Paras silmänympärsyvoide silmpusseille

4.3/5

Arvosana 4.3/5

Peter Thomas Rothin silmänympärysvoide on saanut voimakkaasti näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa eikä siihen kohdistuva hype ole turhaa. Voide sisältää useiden patentoitujen ainesosien yhdistelmän, joka todellakin kiinteyttää ihoa ja pienentää silmpusseja. Lisäksi se tasoittaa ihoa ja häivyttää ohuita ryppyjä ja juonteita.

Voidetta laitettaessa on hyvä muistaa, että sitä tarvitaan vain hyvin pieni määrä. Jos voidetta laittaa liikaa, se ei tunnu hyvältä ja saattaa jättää valkoisia jälkiä iholle. Tuote on suunniteltu kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille, mikä tekee siitä ihanteellisen lisän jokaisen ihonhoitorutiiniin. Sen tehokkuus ja monipuolisuus tekevät siitä välttämättömän tuotteen silmänympärysihon hoitoon.

Kokemuksia:

Olen nelikymppinen ja minulla on pussit silmien alla. Olen kokeillut niiden peittämiseen meikkivoidetta ja peitevoidetta. Mikään ei toimi paitsi tämä tuote. Se on AINOA tuote, joka saa ne pussit katoamaan. Suosittelisin tätä kaikille! Minun lisäkseni äitini, siskoni ja ystäväni käyttävät tätä

”Tuote on toiminut kokemukseni mukaan erinomaisesti! Olen huomannut selvän eron silmänympärysihoni ulkonäössä.”

”Ihastuin tuotteen nopeaan vaikutukseen. Se tekee juuri sen, mitä lupaa.”

 

Paras kosteuttava silmänympärysvoide

4.1/5

Arvosana 4.1/5

Herkälle silmänympärysiholle soveltuvassa SkinCeuticals Eye Balm -voiteessa yhdistyvät syväkosteutus ja anti-age-vaikutukset. Tämä rikas voide lievittää kuivuutta, vähentää juonteita ja turvotusta, tarjoten samalla suojaavan vaikutuksen herkimmällekin iholle. Käyttäjät arvostavat sen kykyä kirkastaa tummia silmänalusia ja parantaa ihon elastisuutta, mikä tekee siitä ihanteellisen päivittäiseen käyttöön. Kasvipohjaiset ainesosat ovat hellävaraisia silmänympärysiholle ja tekevät voiteesta hyvän vaihtoehdon kaikille, jotka haluavat ylläpitää silmänympärysihon nuorekkuutta.

Kokemuksia:

”Ei enää kuivuutta silmien ympärillä, voin jälleen käyttää silmämeikkiä. Ihana silmänympärysvoide kuivalle iholle!”

”Tämä silmänympärysvoide on minusta tehokas kosteuttaja ja olen vaikuttunut tuloksista.”

Paras luonnonkosmetiikan silmänympärysvoide

5/5

Arvosana 5/5

Tata Harperin erittäin laadukas luonnonkosmetiikkaa oleva silmänympärsyvoide ei ole edullinen valinta, mutta sen avulla voi saada näkyviä ja erinomaisia tuloksia. Restorative Eye Cream sisältää mm. porkkanansiemenöljyä, tattarivahaa ja hyaluronihappoa. Se on merkin myydyin silmänympärysvoide ja tekee oikeastaan kaiken, mitä silmänympärysvoiteelta voi haluta: Se häivyttää ryppyjä ja juonteita sekä kirkastaa, hoitaa ja kosteuttaa herkkää silmänympärysihoa. Lisäksi voide vähentää tehokkaasti turvotusta ja tummia silmänalusia. Tuote sopii kaikille ihotyypeille ja plussaa on vielä se, että pakkaus on uudelleen täytettävä.

Vinkki: Tata Harperin tuotteita saa ostettua mm. Naturelle-fi -sivustolta, jolla on monta kertaa vuodessa -20 % tai -25 % tarjoukset. Alla olevasta linkistä pääset ostamaan tuotteen Naturellesta.

Kokemuksia:

Tämä on ihmetuote! Jos hinta ei olisi niin korkea, en koskaan tuhlaisi rahojani muihin. Tata Harper Restorative Eye Cream todella tasoittaa juonteita, kosteuttaa ja täyteläistää ihoa. Pieni määrä riittää, joten pullo kestää kauan. Suosittelen kaikille, joilla on ollut vaikeuksia löytää toimiva silmänympärysvoide, joka ei ärsytä.

”Paras silmänympärysvoide, jonka olen kokeillut. Tuote kestää pitkään, ja pieni määrä riittää. Käytän sitä kahdesti päivässä tummien silmänalusten ja ihon kiinteyttämiseen. Suosittelen kaikille, myös miehille.”

”Olen käyttänyt tätä lähes 2 viikkoa ja huomannut hienojen juonteiden vähentyneen. Tuote tuntuu iholle levitettäessä rikkaalta, mutta imeytyy muutamassa sekunnissa. Suosittelen ehdottomasti.”

Hyvä silmänympärysvoide

Valitessasi silmänympärysvoidetta on tärkeää pohtia, mitä toiveita ja tarpeita sinulla on tuotteelle. Haluatko vähentää näkyviä juonteita ja ryppyjä, vai onko päätavoitteenasi vähentää turvotusta tai tummia silmänalusia? Vai kaipaatko ehkä tuotetta, joka tarjoaa kaiken tämän?

 • Paras silmänympärysvoide ikääntyvälle iholle sisältää usein retinolia, joka on yksi tehokkaimmista aineista juonteiden ja ryppyjen hoidossa. Retinol silmänympärysvoide voi auttaa uudistamaan ihoa ja vähentämään ikääntymisen merkkejä.
 • Paras silmänympärysvoide turvotukseen ja silmäpusseille sisältää puolestaan aineosia, jotka edistävät nesteen poistumista ja vähentävät turvotusta. Kofeiini on yksi tällainen ainesosa, joka voi auttaa vähentämään silmien ympärillä olevaa turvotusta ja piristämään väsynyttä ihoa.
 • Tummien silmänalusien hoitoon paras silmänympärysvoide sisältää aineosia, jotka vaalentavat pigmentaatiota ja parantavat ihon mikroverenkiertoa. Vitamiini K on esimerkki ainesosasta, joka on osoittautunut tehokkaaksi tummien silmänalusten hoidossa.

Valintaa tehdessä on myös tärkeää ottaa huomioon oma ihotyyppisi ja mahdolliset allergiat. Öljytön silmänympärysvoide voi esimerkiksi olla paras valinta, jos sinulla on rasvainen iho tai taipumus akneen.

Kosteuttava silmänympärysvoide

Kosteus on avainasemassa, kun puhutaan ihon terveydestä ja nuorekkuudesta, erityisestisilmänympärysalueella. Tämän herkän alueen iho menettää kosteuttaan helpommin kuin muut kasvojen osat, mikä tekee siitä erityisen alttiin kuivuudelle ja ennenaikaisille ikääntymisen merkeille. Kosteuttava silmänympärysvoide on siis välttämätön osa päivittäistä ihonhoitorutiiniasi, jos haluat säilyttää silmänympärysalueen ihon kimmoisana, terveenä ja nuorekkaana.

Kosteuttavien ainesosien valikoima on laaja, mutta erityisen tehokkaita silmänympärysihon kosteuttamisessa ovat:

 • Hyaluronihappo: Tämä voimakas kosteuttaja sitoo itseensä moninkertaisesti painonsa verran vettä, mikä auttaa ylläpitämään ihon kosteustasapainoa ja täyteläisyyttä. Se on yksi parhaista ainesosista kosteuttavaan silmänympärysvoiteeseen, sillä se auttaa vähentämään hienojen juonteiden ja ryppyjen näkyvyyttä.
 • Keramidit: Nämä lipidimolekyylit ovat olennainen osa ihon luonnollista suojabarriääriä. Ne auttavat lukitsemaan kosteutta ihoon ja suojaamaan sitä ulkoisilta ärsykkeiltä, kuten saasteilta ja UV-säteilyltä.
 • Luonnolliset öljyt, kuten jojoba- ja arganöljy, tarjoavat rikkaan lähteen vitamiineja ja antioksidantteja. Ne eivät ainoastaan kosteuta ihoa syvältä, vaan myös ravitsevat ja suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta.

Valitessasi parasta silmänympärysvoidetta kannattaa kiinnittää huomiota siihen, sisältääkö voide näitä tehokkaita kosteuttavia ainesosia. Ne eivät ainoastaan kosteuta ihoa, vaan myös tukevat sen luonnollista suojamekanismia ja auttavat ylläpitämään ihon terveyttä ja kauneutta pitkällä tähtäimellä.

Kun valitset silmänympärysvoidetta, on tärkeää muistaa, että jokaisen ihon tarpeet ovat yksilölliset. Kokeilemalla erilaisia tuotteita ja ainesosia löydät juuri sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon. Muista, että säännöllinen käyttö ja oikeanlainen tuotevalikoima ovat avainasemassa, kun tavoitteenasi on säilyttää silmänympärysalueen iho kauniina ja terveenä vuodesta toiseen.

blank

Anti-age -silmänympärysvoide ja ryppyjen ehkäisy

Kun puhutaan silmänympärysihon hoidosta, yksi suurimmista huolenaiheista on ikääntymisen merkit. Ryppyjä ja juonteita alkaa ilmestyä erityisesti silmänympärysalueelle, sillä iho tässä osassa kasvoja on erittäin ohut ja herkkä. Tästä syystä anti-age -vaikutteiset silmänympärysvoiteet ovat erittäin suosittuja.

Yksi tehokkaimmista aineosista, jota etsitään parhaassa silmänympärysvoiteessa anti-age -vaikutuksilla, on retinoli. Retinoli, A-vitamiinin johdannainen, on tunnettu kyvystään nopeuttaa ihon uusiutumista ja vähentää merkittävästi hienojen juonteiden ja ryppyjen ulkonäköä. Sen lisäksi retinoli auttaa parantamaan ihon tekstuuria ja väriä, mikä tekee siitä monipuolisen ainesosan silmänympärysvoiteissa.

Tässä muutama syy, miksi retinoli on niin tehokas:

 • Edistää kollageenin tuotantoa: Kollageeni on proteiini, joka pitää ihon kimmoisana ja joustavana. Ikääntyessämme kollageenin tuotanto vähenee, mikä johtaa juonteiden ja ryppyjen muodostumiseen. Retinoli auttaa stimuloimaan kollageenin tuotantoa, mikä auttaa ehkäisemään ja korjaamaan ikääntymisen merkkejä.
 • Uudistaa ihosoluja: Retinoli kiihdyttää solujen uusiutumista, mikä auttaa poistamaan kuolleet ihosolut pinnalta ja paljastamaan alla olevan, terveemmän ihon.
 • Parantaa ihon rakennetta ja sävyä: Säännöllisesti käytettynä retinoli voi auttaa tasoittamaan ihon sävyä ja rakennetta, mikä tekee ihosta tasaisemman ja nuorekkaamman näköisen.

Kun valitset retinolia sisältävää silmänympärysvoidetta, on tärkeää aloittaa sen käyttö varovasti, sillä se voi olla aluksi iholle hieman ärsyttävä. Aloita käyttämällä voidetta joka toinen ilta ja seuraa, miten ihosi reagoi. Jos ihosi sietää tuotetta hyvin, voit lisätä käyttötiheyttä vähitellen. Jos etsit myös kasvovoidetta, täältä löytyvät parhaat kosteusvoiteet ikääntyvälle iholle.

Paras silmänympärysvoide herkälle iholle

Silmänympärysalueen ihon herkkyys vaatii erityistä huomiota voiteita valittaessa. Herkkä iho reagoi helpommin ärsykkeisiin, joten silmänympärysvoiteen tulee olla mahdollisimman hellävarainen ja mieluiten hajusteeton, jotta se ei ärsytä silmänympärysihoa tai aiheuta allergisia reaktioita.

Herkän ihon hoitoon suunnatut silmänympärysvoiteet sisältävät usein seuraavia ainesosia:

 • Aloe vera: Tunnettu rauhoittavista ja kosteuttavista ominaisuuksistaan. Aloe vera voi auttaa vähentämään ihoärsytystä ja punoitusta, mikä tekee siitä ihanteellisen ainesosan herkälle iholle.
 • Kamomilla: Sillä on anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa rauhoittamaan ärtynyttä ihoa ja vähentämään turvotusta.
 • Hyaluronihappo: Vaikka se on tehokas kosteuttaja, se on myös erittäin hellävarainen jasopii myös herkälle iholle. Sen kyky sitoa vettä itseensä ja pitää iho kosteutettuna ilman ärsyttäviä aineita on erityisen arvokasta.

Kun valitset silmänympärysvoidetta herkälle iholle, on tärkeää lukea tuotteen ainesosaluettelo huolellisesti. Vältä voiteita, jotka sisältävät alkoholia, keinotekoisia hajusteita tai muita potentiaalisesti ärsyttäviä aineita. Kokeile tuotetta pienelle alueelle ennen laajempaa käyttöä varmistaaksesi, ettei se aiheuta ihottumaa tai muuta ärsytystä.

Hyvä tietää silmänympärysvoiteista

Silmien ympärillä oleva iho on ohuempaa kuin muualla kasvoissa ja se ohenee iän myötä. Sen lisäksi, että silmänympärysihoa kannattaa hoitaa tuotteella, joka kosteuttaa, ehkäisee ja häivyttää ryppyjä, laskee turvotusta ja vaalentaa tummia silmänalusia, kannattaa pitää huolta ettei silmänympärysvoide sisällä liian voimakkaita kemikaaleja, jotka ärsyttävät tai kuluttavat silmien ympärillä olevaa herkkää ihoa.

Toimivan ja iholle hyväksi olevan silmänympärysvoiteen valitseminen ei välttämättä ole helppoa, sillä kauppojen ja apteekkien hyllyt notkuvat erilaisia purkkeja ja purnukoita.

Monet tuotteista ovat vain ylihintaisia, kivalta tuoksuvia perusvoiteita, joilla ei saa aikaan merkittäviä tuloksia. Onneksi jotkut tuotteet toimivat oikeasti ja ovat suoranaisia ihmeidentekijöitä – ne pitää vain löytää. 

Milloin ja mitä silmänympärysvoidetta pitäisi käyttää?

Silmänympärysvoiteen käytön aloittamiselle ei varsinaisesti ole olemassa oikeaa tai väärää ikää. Oman ihon tarpeet ja riittävä ennakointi oikeastaan määräävät sen, milloin silmänympärysvoide kannattaa ottaa osaksi ihonhoitorutiinia.

Juonteita ja ryppyjä ei juurikaan yleensä esiinny vielä kaksikymppisillä, mutta ihon ikääntymisen ehkäiseminen kannattaa ehdottomasti aloittaa jo ennen kolmeakymmentä ikävuotta. Toisaalta kuivuus, tummat silmänaluset ja turvotus voivat vaivata jo teini-ikäistä.

Kun valitsee silmänympärysvoidetta, kannattaa etukäteen miettiä, minkä ongelman voiteella haluaa ratkaista ja valita tuote sen perusteella. Yleensä silmänympärysvoiteen koostumuksessa olisi hyvä olla hyaluronihappoa, joka kosteuttaa ja tekee ihosta täyteläisemmän.

Muita hyviä ainesosia ovat retinoli, peptidit ja C-vitamiini. Päiväksi kannattaa laittaa antioksidantteja sisältävä tuotetta ja illalla kollageenin tuotantoa lisäävää voidetta.

Silmänympärysihon hoidossa kuten muussakin ihonhoidossa on hyvä muistaa, että ihmisen keho toimii kokonaisuutena.

Yleinen hyvinvointi vaikuttaa suuresti ihon kuntoon ja ulkonäköön. Siten parhaiden tulosten saamiseksi silmänympärysvoiteen lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota terveelliseen ruokavalioon, riittävään liikuntaan ja stressin minimoimiseen. Lisäksi silmänympärysihoa kannattaa hieroa ja taputella hellävaraisesti.

Silmänympärysvoiteen käyttö

Silmänympärysvoiteen levittämisessä kannattaa pitää huolta, ettei ihoa venytä tai hankaa tarpeettomasti. Hyvä tapa levittää voide on taputella se hellävaraisesti sormenpäillä iholle. Silmänympärysvoidetta ei kannata levittää yläluomelle ollenkaan, vain silmien alle ja kulmaluiden päälle. Pieni määrä voidetta riittää. Ihon tarpeiden mukaan päivälle ja illalle voi valita eri tuotteen.

blank

Vinkkejä silmänympärysvoiteen käyttöön

 • Silmänympärysvoidetta voi säilyttää jääkaapissa. Kylmä voide vähentää turvotusta huoneenlämpöistä voidetta tehokkaammin.
 • Käytä anti-age silmänympärysvoidetta myös suun ympärillä. Suun ympärille muodostuvia hienoja juonteita voi ehkäistä ja hoitaa  silmänympärysryppyjen tavoin.
 • Levitä silmänympärysvoide aina puhdistetulle iholle.
 • Älä hankaa ja venytä silmänympärysihoa voidetta levittäessä vaan taputtele tuote hellävaraisesti iholle.

Luonnollisten ainesosien hyödyntäminen silmänympärysvoiteissa

Luonnollisuus on avainsana monille kuluttajille, jotka etsivät tehokkaita mutta samalla hellävaraisia ihonhoitotuotteita. Tässä osiossa keskitymme silmänympärysvoiteisiin, jotka hyödyntävät luonnon omia aarteita, kuten antioksidanttirikkaita kasviuutteita ja vitamiineja.

Olipa kyseessä sitten vihreän teen uutteet, merilevä tai kofeiini, nämä luonnolliset ainesosat tarjoavat hellävaraista, mutta tehokasta hoitoa tummille silmänalusille ja muille silmänympärysihon haasteille. Vihreän teen uutteet, esimerkiksi, sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka auttavat vähentämään turvotusta ja tummuutta silmien ympärillä.

Merilevä, toisaalta, on tunnettu sen kosteuttavista ja ihoa kirkastavista ominaisuuksista, mikä tekee siitä erinomaisen ainesosan herkälle silmänympärysiholle. Kofeiini puolestaan stimuloi verenkiertoa, mikä auttaa vähentämään tummien silmänalusten näkyvyyttä.

Asiantuntijoiden neuvoja silmänympärysvoiteen käyttöön

Muista, että vähäinenkin määrä tuotetta riittää, sillä silmänympärysiho on ohutta ja herkkää, eikä suuria määriä voidetta tarvita.

Tärkeää on myös valita oikeanlainen tuote omalle ihotyypillesi. Jos sinulla on esimerkiksi erityisen herkkä iho, etsi tuotteita, jotka on suunniteltu herkälle iholle ja jotka ovat hajusteettomia.

Lisäksi on hyvä muistaa, että silmänympärysvoiteen säännöllinen käyttö auttaa ennaltaehkäisemään ihon vanhenemista ja vähentämään juonteiden ja ryppyjen syntyä tällä herkällä alueella. Siksi on tärkeää aloittaa silmänympärysvoiteen käyttö jo nuorena, ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä, eikä vain korjaavana hoitona.

Itselle parhaan silmänympärysvoiteiden käytön yhteydessä on myös hyvä huomioida kokonaisvaltainen lähestymistapa ihonhoitoon. Terveellinen ruokavalio, riittävä uni ja stressin hallinta ovat kaikki tekijöitä, jotka vaikuttavat ihon kuntoon, erityisesti silmien ympärillä.

Usein kysytään myös

Silmänympärysvoide on erityisesti silmien ympärille tarkoitettu ihonhoitotuote. Se on yleensä kevyempi koostumukseltaan kuin kasvovoiteet, mutta sisältää hyvän pitoisuuden tehokkaita ainesosia, kuten antioksidantteja, peptidejä ja kosteuttavia aineita.

Silmänympärysvoide kosteuttaaja ravitsee herkkää silmänympärysihoa, joka on ohuempaa kuin muu kasvojen iho. Voide voi auttaa vähentämään turvotusta, tummuutta ja juonteita silmien ympärillä. Lisäksi silmänympärysvoide voi auttaa suojaamaan silmänympärysihoa ympärisötekijöiltä kuten ilmansaasteilta, jotka voivat aiheuttaa ihoärsytystä ja ikääntymisen merkkejä.

Silmänympärysvoiteeen käytössä säännöllisyys on erittäin tärkeää.

Hyvä silmänympärysvoide kosteuttaa herkkää silmänympärysihoa ja auttaa vähentämään turvotusta ja tummuutta. Parhaimmat silmänympärysvoiteet ovat yleensä kevyitä, nopeasti imeytyviä ja sisältävät kosteuttavien aineiden lisäksi rauhoittavia ainesosia, kuten kamomillaa, vihreää teetä tai aloe veraa.

Hyvä silmänympärysvoide sisältää myös antioksidantteja, kuten C- ja E-vitamiineja. Antioksidantit suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta ja hidastavat ikääntymisen merkkien syntymistä. Kofeiini ja retinoli auttavat vähentämään turvotusta ja tummuutta, kun taas hyaluronihappo ja glyseriini auttavat kosteuttamaan ihoa ja tekevät siitä pehmeän ja kimmoisan.

On tärkeää valita silmänympärysvoide, joka sopii omalle ihotyypille ja silmänympärysihon tarpeisiin. Jos on herkkä iho, kannattaa valita silmänympärysvoide, joka on hajusteeton ja sisältää mahdollisimman vähän ihoa ärsyttäviä ainesosia. Jos taas iho on kuiva, on syytä valita kosteuttava silmänympärysvoide, joka sisältää esimerkiksi hyaluronihappoa.

Silmänympärysiho on herkkä ja ohut, joten voidetta ei tarvitse käyttää paljoa. Yleensä riittää pieni määrä, noin puolikkaan herneen kokoinen tai joskus jopa nuppineulan pään kokoinen annos kummallekin silmälle. Voide tulee levittää kevyesti taputellen silmänympärysiholle, mieluiten aamuin ja illoin puhdistuksen jälkeen. Voiteen levittämisen suositellaan aloitettavan silmien sisänurkista ja jatkettavan sitten varovasti silmän ulkonurkkaan asti. Tämä auttaa estämään ihon venymistä ja ryppyjen syntymistä.  Silmän yläpuolella voide levitetään vain luomen yläpuoliselle alueelle eikä varsinaiselle luomelle. On myös tärkeää välttää voiteen levittämistä suoraan silmän limakalvolle, joka voi aiheuttaa ärsytystä ja kirvelyä.

Silmänympärysihon hoitaminen kannattaa aloittaa varhain, esimerkiksi 20-30 -vuotiaana. Silmänympärysiho on ohut ja herkkä, ja monet tekijät rasittavat sitä. Iän tuomien muutosten lisäksi silmänympärysihoon vaikuttavat myös esimerkiksi ilmansaasteet, auringon UV-säteily ja ilmasto. Nuorena käytettävät silmänympärysvoiteet auttavat kosteuttamaan ihoa ja estämään ikääntymisen merkkejä, kuten juonteita ja ryppyjä, ja ne voivat myös ehkäistä tummien silmänalusten ja turvotuksen muodostumista. Moni iho-ongelma on helpompi ehkäistä kuin hoitaa.

On kuitenkin hyvä muistaa, että jokaisen iho on yksilöllinen, ja silmänympärysvoiteen käytön aloittaminen riippuu henkilön omasta ihotyypistä ja sen tarpeista. Jos näkyviä ikääntymisen merkkejä alkaa ilmestymään, silmänympärysvoiteen käyttö voi olla tarpeellista aiemminkin.