Wellea.fi (400 x 200 px) (1)

4 x paras silmänympärysvoide

Silmänympärysiho on se kohta kehossa, joka helpoimmin paljastaa jotain henkilön iästä, väsymyksestä ja ihon yleisestä hyvinvoinnista. Tästä syystä silmänympärysihon hyvinvointiin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Silmänympärysihoa kannattaa hoitaa tuotteella, joka kosteuttaa, ehkäisee ja häivyttää ryppyjä, laskee turvotusta ja vaalentaa tummia silmänalusia.

Helpottaaksemme oikeanlaisen silmänympärysvoiteen etsimistä vertailimme markkinoilla olevia tuotteita ja valitsimme esittelyyn ne, jotka oikeasti toimivat.

Tässä artikkelissa esitellään vertailumme perusteella paras kosteuttava silmänympärysvoide, paras silmänympärysvoide tummille silmänalusille, paras silmänympärysvoide silmäpusseille sekä paras kiinteyttävä anti-age silmänympärysvoide, joka tehoaa ryppyihin ja juonteisiin.

Paras kosteuttava silmänympärysvoide

Avène Soothing Eye Cream

Ainut silmänympärysvoide joka toimii talvella atooppiseen silmänympärysihoon joka punoittaa ja hilseilee. Ei kirvele rikkonaista ihoa ja lievittää heti oireilua. Täytyy vaan muistaa käyttää voidetta ainakin loppusyksystä kevääseen asti niin silmänympärys pysyy hyvänä” 

Avène Soothing Eye Cream on hajusteeton silmänympärysvoide, joka kosteuttaa ja rauhoittaa kuivaa ja ärtynyttä silmänympärysihoa. Tuote sopii hyvin jopa atoopikoille, sillä se lievittää kutinaa, kiristystä, punoitusta ja turvotusta. Voiteen koostumus on kevyehköä ja se imeytyy nopeasti sopien myös meikin alle. Lisäksi Soothing Eye Cream on saanut Allergia-, iho- ja astmaliiton allergiatunnuksen.

 

Paras silmänympärysvoide tummille silmänalusille

SkinCeuticals A.G.E Eye Complex

Olen käyttänyt A.G.E. -silmänympärysvoidetta vuosia ja saanut erinomaisia tuloksia pienten juonteiden ja tummien silmänalusten vähentämisessä ja ihon kirkkauden lisäämisessä. Olen kokeillut useita muitakin voiteita, mutta mikään niistä ei ole toiminut kuten A.G.E.” 

SkinCeuticalsin silmänympärysvoide ei ole edullista, mutta se todellakin toimii ja hoitaa tummien silmänalusten lisäksi monta muutakin ongelmaa. SkinCeuticalsin tuotteet nojaavat vahvasti tieteeseen ja ne ovat pitkäjänteisen tutkimustyön tuloksia. A.G.E Eye Complex -voiteessa on monia tehokkaita ainesosia kuten mustikkauutetta, flavonoideja, peptidejä sekä patentoitua Proxylane -molekyyliä. Sen lisäksi, että voide häivyttää tummia silmänalusia ja vähentää turvotusta, se häivyttää myös juonteita ja ryppyjä. Lisäksi se sisältää optisesti peittäviä aineita, jotka antavat iholle välittömästi heleämmän ja kirkkaamman ilmeen.

 

Paras silmänympärsyvoide silmpusseille ja turvotukselle

Peter Thomas Roth Instant FIRMx® Eye Temporary Eye Tightener

Olen nelikymppinen ja minulla on pussit silmien alla. Olen kokeillut niiden peittämiseen meikkivoidetta ja peitevoidetta. Mikään ei toimi paitsi tämä tuote. Se on AINOA tuote, joka saa ne pussit katoamaan. Suosittelisin tätä kaikille! Minun lisäkseni äitini, siskoni ja ystäväni käyttävät tätä” 

Peter Thomas Rothin silmänympärysvoide on saanut voimakkaasti näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa eikä siihen kohdistuva hype ole turhaa. Voide sisältää useiden patentoitujen ainesosien yhdistelmän, joka todellakin kiinteyttää ihoa ja pienentää silmpusseja. Lisäksi se tasoittaa ihoa ja häivyttää ohuita ryppyjä ja juonteita. Voidetta laitettaessa on hyvä muistaa, että sitä tarvitaan vain hyvin pieni määrä. Jos voidetta laittaa liikaa, se ei tunnu hyvältä ja saattaa jättää valkoisia jälkiä iholle.

 

Paras anti-age silmänympärysvoide rypyille ja juonteille

Tata Harper Restorative Eye Cream

Tämä on ihmetuote! Jos hinta ei olisi niin korkea, en koskaan tuhlaisi rahojani muihin. Tata Harper Restorative Eye Cream todella tasoittaa juonteita, kosteuttaa ja täyteläistää ihoa. Pieni määrä riittää, joten pullo kestää kauan. Suosittelen kaikille, joilla on ollut vaikeuksia löytää toimiva silmänympärysvoide, joka ei ärsytä.” 

Tata Harperin erittäin laadukas luonnonkosmetiikkaa oleva silmänympärsyvoide ei ole edullinen valinta, mutta sen avulla voi saada näkyviä ja erinomaisia tuloksia. Restorative Eye Cream sisältää mm. porkkanansiemenöljyä, tattarivahaa ja hyaluronihappoa. Se on merkin myydyin silmänympärysvoide ja tekee oikeastaan kaiken, mitä silmänympärysvoiteelta voi haluta: Se häivyttää ryppyjä ja juonteita sekä kirkastaa, hoitaa ja kosteuttaa herkkää silmänympärysihoa. Lisäksi voide vähentää tehokkaasti turvotusta ja tummia silmänalusia. Tuote sopii kaikille ihotyypeille ja plussaa on vielä se, että pakkaus on uudelleen täytettävä.

Vinkki: Tata Harperin tuotteita saa ostettua mm. Naturelle-fi -sivustolta, jolla on monta kertaa vuodessa -20 % tai -25 % tarjoukset. Alla olevasta linkistä pääset ostamaan tuotteen Naturellesta.

Hyvä tietää silmänympärysvoiteista

Silmien ympärillä oleva iho on ohuempaa kuin muualla kasvoissa ja se ohenee iän myötä. Sen lisäksi, että silmänympärysihoa kannattaa hoitaa tuotteella, joka kosteuttaa, ehkäisee ja häivyttää ryppyjä, laskee turvotusta ja vaalentaa tummia silmänalusia, kannattaa pitää huolta ettei silmänympärysvoide sisällä liian voimakkaita kemikaaleja, jotka ärsyttävät tai kuluttavat silmien ympärillä olevaa herkkää ihoa. Toimivan ja iholle hyväksi olevan silmänympärysvoiteen valitseminen ei välttämättä ole helppoa, sillä kauppojen ja apteekkien hyllyt notkuvat erilaisia purkkeja ja purnukoita. Monet tuotteista ovat vain ylihintaisia, kivalta tuoksuvia perusvoiteita, joilla ei saa aikaan merkittäviä tuloksia. Onneksi jotkut tuotteet toimivat oikeasti ja ovat suoranaisia ihmeidentekijöitä – ne pitää vain löytää. 

Milloin ja mitä silmänympärysvoidetta pitäisi käyttää?

Silmänympärysvoiteen käytön aloittamiselle ei varsinaisesti ole olemassa oikeaa tai väärää ikää. Oman ihon tarpeet ja riittävä ennakointi oikeastaan määräävät sen, milloin silmänympärysvoide kannattaa ottaa osaksi ihonhoitorutiinia. Juonteita ja ryppyjä ei juurikaan yleensä esiinny vielä kaksikymppisillä, mutta ihon ikääntymisen ehkäiseminen kannattaa ehdottomasti aloittaa jo ennen kolmeakymmentä ikävuotta. Toisaalta kuivuus, tummat silmänaluset ja turvotus voivat vaivata jo teini-ikäistä. Kun valitsee silmänympärysvoidetta, kannattaa etukäteen miettiä, minkä ongelman voiteella haluaa ratkaista ja valita tuote sen perusteella. Yleensä silmänympärysvoiteen koostumuksessa olisi hyvä olla hyaluronihappoa, joka kosteuttaa ja tekee ihosta täyteläisemmän. Muita hyviä ainesosia ovat retinoli, peptidit ja C-vitamiini. Päiväksi kannattaa laittaa antioksidantteja sisältävä tuotetta ja illalla kollageenin tuotantoa lisäävää voidetta. Silmänympärysihon hoidossa kuten muussakin ihonhoidossa on hyvä muistaa, että ihmisen keho toimii kokonaisuutena. Yleinen hyvinvointi vaikuttaa suuresti ihon kuntoon ja ulkonäköön. Siten parhaiden tulosten saamiseksi silmänympärysvoiteen lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota terveelliseen ruokavalioon, riittävään liikuntaan ja stressin minimoimiseen. Lisäksi silmänympärysihoa kannattaa hieroa ja taputella hellävaraisesti.

Silmänympärysvoiteen käyttö

Silmänympärysvoiteen levittämisessä kannattaa pitää huolta, ettei ihoa venytä tai hankaa tarpeettomasti. Hyvä tapa levittää voide on taputella se hellävaraisesti sormenpäillä iholle. Silmänympärysvoidetta ei kannata levittää yläluomelle ollenkaan, vain silmien alle ja kulmaluiden päälle. Pieni määrä voidetta riittää. Ihon tarpeiden mukaan päivälle ja illalle voi valita eri tuotteen.

Vinkkejä silmänympärysvoiteen käyttöön

  • Silmänympärysvoidetta voi säilyttää jääkaapissa. Kylmä voide vähentää turvotusta huoneenlämpöistä voidetta tehokkaammin.
  • Käytä anti-age silmänympärysvoidetta myös suun ympärillä. Suun ympärille muodostuvia hienoja juonteita voi ehkäistä ja hoitaa  silmänympärysryppyjen tavoin.
  • Levitä silmänympärysvoide aina puhdistetulle iholle.
  • Älä hankaa ja venytä silmänympärysihoa voidetta levittäessä vaan taputtele tuote hellävaraisesti iholle.

 

Usein kysytään myös

Silmänympärysvoide on erityisesti silmien ympärille tarkoitettu ihonhoitotuote. Se on yleensä kevyempi koostumukseltaan kuin kasvovoiteet, mutta sisältää hyvän pitoisuuden tehokkaita ainesosia, kuten antioksidantteja, peptidejä ja kosteuttavia aineita.

Silmänympärysvoide kosteuttaaja ravitsee herkkää silmänympärysihoa, joka on ohuempaa kuin muu kasvojen iho. Voide voi auttaa vähentämään turvotusta, tummuutta ja juonteita silmien ympärillä. Lisäksi silmänympärysvoide voi auttaa suojaamaan silmänympärysihoa ympärisötekijöiltä kuten ilmansaasteilta, jotka voivat aiheuttaa ihoärsytystä ja ikääntymisen merkkejä.

Silmänympärysvoiteeen käytössä säännöllisyys on erittäin tärkeää.

Hyvä silmänympärysvoide kosteuttaa herkkää silmänympärysihoa ja auttaa vähentämään turvotusta ja tummuutta. Parhaimmat silmänympärysvoiteet ovat yleensä kevyitä, nopeasti imeytyviä ja sisältävät kosteuttavien aineiden lisäksi rauhoittavia ainesosia, kuten kamomillaa, vihreää teetä tai aloe veraa.

Hyvä silmänympärysvoide sisältää myös antioksidantteja, kuten C- ja E-vitamiineja. Antioksidantit suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta ja hidastavat ikääntymisen merkkien syntymistä. Kofeiini ja retinoli auttavat vähentämään turvotusta ja tummuutta, kun taas hyaluronihappo ja glyseriini auttavat kosteuttamaan ihoa ja tekevät siitä pehmeän ja kimmoisan.

On tärkeää valita silmänympärysvoide, joka sopii omalle ihotyypille ja silmänympärysihon tarpeisiin. Jos on herkkä iho, kannattaa valita silmänympärysvoide, joka on hajusteeton ja sisältää mahdollisimman vähän ihoa ärsyttäviä ainesosia. Jos taas iho on kuiva, on syytä valita kosteuttava silmänympärysvoide, joka sisältää esimerkiksi hyaluronihappoa.

Silmänympärysiho on herkkä ja ohut, joten voidetta ei tarvitse käyttää paljoa. Yleensä riittää pieni määrä, noin puolikkaan herneen kokoinen tai joskus jopa nuppineulan pään kokoinen annos kummallekin silmälle. Voide tulee levittää kevyesti taputellen silmänympärysiholle, mieluiten aamuin ja illoin puhdistuksen jälkeen. Voiteen levittämisen suositellaan aloitettavan silmien sisänurkista ja jatkettavan sitten varovasti silmän ulkonurkkaan asti. Tämä auttaa estämään ihon venymistä ja ryppyjen syntymistä.  Silmän yläpuolella voide levitetään vain luomen yläpuoliselle alueelle eikä varsinaiselle luomelle. On myös tärkeää välttää voiteen levittämistä suoraan silmän limakalvolle, joka voi aiheuttaa ärsytystä ja kirvelyä.

Silmänympärysihon hoitaminen kannattaa aloittaa varhain, esimerkiksi 20-30 -vuotiaana. Silmänympärysiho on ohut ja herkkä, ja monet tekijät rasittavat sitä. Iän tuomien muutosten lisäksi silmänympärysihoon vaikuttavat myös esimerkiksi ilmansaasteet, auringon UV-säteily ja ilmasto. Nuorena käytettävät silmänympärysvoiteet auttavat kosteuttamaan ihoa ja estämään ikääntymisen merkkejä, kuten juonteita ja ryppyjä, ja ne voivat myös ehkäistä tummien silmänalusten ja turvotuksen muodostumista. Moni iho-ongelma on helpompi ehkäistä kuin hoitaa.

On kuitenkin hyvä muistaa, että jokaisen iho on yksilöllinen, ja silmänympärysvoiteen käytön aloittaminen riippuu henkilön omasta ihotyypistä ja sen tarpeista. Jos näkyviä ikääntymisen merkkejä alkaa ilmestymään, silmänympärysvoiteen käyttö voi olla tarpeellista aiemminkin.