Wellea.fi (400 x 200 px) (1)

The Ordinary Retinol – Esittely ja kokemuksia

Ikääntymisen merkkien hoitamiseen tarkoitettuja tuotteita on valtavasti osa näistä on valitettavan tehottomia. Yksi tutkitusti ja todistetusti toimiva ainesosa on retinoli, mutta myös retinolituotteiden kuten retinoliseerumien joukossa on sekä hyvä että huonoja tuotteita. Vertailimme retinolia sisältäviä seerumeita ja parhaaksi edulliseksi tuotteeksi valikoitui The Ordinary Retinol 0,2 % -seerumi. Tässä artikkelissa kerromme seerumista, sen ominaisuuksista sekä käyttäjien kokemuksista tuotteesta.

The Ordinary Retinol 0,2 % lyhyesti

  • Mieto retinoliseerumi ikääntymisen merkkejä vastaan
  • Hoitaa juonteita, kuivuutta, ihon epätasaisuutta ja epätasaista väriä
  • Sopii kaikille ihotyypeille
  • Vaikuttavat aineet: Retinoli, skvalaani

Retinoliseerumin ominaisuudet ja koostumus

The Ordinary Retinol 0,2% on vedetön seerumi, joka sisältää 0,2% retinolia. Retinolilla on kyky häivyttää hienoja juonteita, jotka johtuvat kollageenin ja elastiinin vähenemisestä ihossa, samalla kun se tasoittaa ihon tekstuuria ja sävyä. Retinolin lisäksi seerumissa on skvalaania, joka kosteuttaa ja torjuu retinolin mahdollisesti aiheuttamaa kuivuutta tai ärsytystä. Tässä seerumissa retinolin pitoisuus on matala, sillä se on tarkoitettu ensimmäiseksi retinoliseerumiksi. Retinolin käyttö kannattaa aloittaa matalan pitoisuuden tuotteella ja käyttää vain parina iltana viikossa. Vähitellen käyttömääriä ja retinolipitoisuutta voi kasvattaa ja The Ordinarylta löytyy myös vahvemmat versiot Retinol 0,5 % ja Retinol 1 %. Seerumin käytöstä on hyvä tietää, että se tulee säilyttää avaamisen jälkeen jääkaapissa ja käyttää kolmen kuukauden kuluessa. Lisäksi auringon UV-säteilyn suhteen on syytä olla varovainen: Retinoli voi herkistää ihoa UV-säteilylle ja aurinkosuoja onkin erityisen tärkeää muistaa niiden käytön yhteydessä. The Ordinary Retinol 0,2 % -seerumia ei myöskään saa käyttää samanaikaisesti muiden retinoidien, kuten retinolin tai retinoiinihapon kanssa.

Kokemuksia The Ordinary Retinol 0,2 % -seerumista

“Olen käyttänyt Retinol 0,5 % -seerumia noin kaksi viikkoa. Normaalisti minulla on kuiva iho ja lisäksi juonteita (olen 40 v.). Nyt silmieni ympärillä olevat juonteet ovat poissa ja iho ei ole enää niin kuiva. Useimmat retinolit kuivattavat ihoa, mutta ei tämä. Ihoni näyttää tosi hyvältä. Kun pullo loppuu, siirryn 1 %:een retinoliin.”

“Ihmeidentekijä! Aloin nähdä tuloksia ensimmäisen viikon aikana ja ihoni on nyt kirkkaampi ja kystinen akne on alkanut rauhoittua. Hyperpigmentaatio on myös alkanut häivettyä.”

“Olen käyttänyt retinolituotteita vuosia ja The Ordinaryn retinolit ovat suosikkejani. Niiden koostumus ei ärsytä ihoa eikä saanut minulla aikaan näppyjen puhkeamista toisin kuin jotkin toiset tuotteet. Ihan ensimmäisellä viikolla minulla oli vähän punoitusta, mutta ei mitään vakavaa. Seerumin sisältämä skvalaani varmaan auttoi asiassa paljon, kosteutti ja pehmensi ihoa. Kaiken kaikkiaan The Ordinaryn retinoliseerumi on täydellinen tuote sekaiholleni ja se tekee kaiken, mitä retinolin pitääkin eli helpottaa aknea ja häivyttää juonteita, mutta hellävaraisesti.”

The Ordinary Retinol 0,2% -seerumi on saanut pääsääntöisesti hyvää palautteita käyttäjiltä. Positiivista on seerumin hinta ja se, että se todella häivyttää juonteita ja tasoittaa ihoa hyvin monilla sitä käyttäneillä henkilöillä ja jotkut käyttäjät jopa suosittelevat sitä aknen hoitoon, vaikka se varsinaisesti ei ole epäpuhtaan ihon hoitotuote. Jotkut käyttäjät ovat myös huomanneet muitakin parannuksia, kuten mustapäiden vähentymistä. Monet käyttäjät ovat myös painottaneet, että seerumin käyttöön tulee liittää kosteuttavia tuotteita, koska retinoli voi kuivattaa ihoa.

Toisaalta, jotkut ovat kokeneet negatiivisia vaikutuksia seerumista. Joillekin se on aiheuttanut kuivuutta, kipua ja epämukavaa polttavaa tunnetta. Jotkut käyttäjät ovat huomanneet, että heidän ihonsa on yhä kuiva, vaikka he ovat lopettaneet seerumin käytön kuukausia sitten. Yksittäisissä tapauksissa retinoliseerumi on aiheuttanut jopa hyperpigmentaatiota. Jotkut käyttäjät ovat myös valittaneet seerumin hajusta ja sen pilaantumisesta lyhyen ajan sisällä.

Hyvien ja huonojen kokemusten lisäksi käyttäjät ovat jakaneet vinkkejä seerumin käyttöön. He suosittelevat aloittamaan matalalla prosenttimäärällä ja lisäämään sitä vähitellen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että vaikka suuri osa arvioista on positiivisia, osa käyttäjistä on saanut ikäviä ja vaikeita oireita seerumin käytöstä. Käyttäjät korostavat kosteuttavien tuotteiden käyttöä seerumin rinnalla ja suosittelevat aloittamaan matalammalla prosenttimäärällä ja lisäämään sitä vähitellen.

The Ordinary Retinol – Paras edullinen retinoliseerumi

The Ordinary Retinol 0,2% -seerumia voi suositella lähes kaikille, jotka haluavat parantaa ihon ulkonäköä ja häivyttää ikääntymisen merkkejä. Tämä seerumi on tehokas ratkaisu hienojen juonteiden, ryppyjen ja epätasaisen ihon sävyn kanssa kamppaileville.

Käyttäjien kokemukset vahvistavat tämän seerumin tehokkuuden. Monet ovat tyytyväisiä siihen, miten heidän ihostaan on tullut sileämpi, tasaisempi ja heleämpi sen käytön myötä. Retinolin ja skvalaanin yhdistelmä tarjoaa optimaalista kosteutusta.

The Ordinaryn suositus aloittaa matalammasta retinolipitoisuudesta ja vähitellen edetä vahvempiin versioihin on älykäs lähestymistapa. Tällä tavoin iho saa aikaa sopeutua ja hyötyä retinolin vaikutuksista ilman ärsytystä.

On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että retinoidit voivat lisätä ihon herkkyyttä auringonvalolle. Muista siis aina suojata iho asianmukaisesti käyttäessäsi retinolituotteita ja nauttiessasi auringosta.

The Ordinary Retinol 0,2% -seerumi on osoitus siitä, että laadukkaat ja tehokkaat ihonhoitotuotteet eivät välttämättä maksa maltaita. Sen edullinen hinta tekee siitä helposti saatavilla olevan vaihtoehdon kaikille, jotka haluavat panostaa ihonsa hyvinvointiin.