Wellea.fi (400 x 200 px) (1)

Parhaat puhdistustuotteet kuivalle iholle

Kuiva iho voi vaivata vuodenajasta riippumatta. Hyvän ja tarpeeksi kosteuttavan kosteusvoiteen käyttäminen on parhaita tapoja hoitaa kuivaa ihoa, mutta myös muun ihonhoitorutiinin on tuettava ihon kosteustasapainon palautumista ja ylläpitämistä.

Tätä artikkelia varten vertailimme kasvojen kuivalle iholle suunnattuja puhdistustuotteita ja valitsimme niistä parhaat esittelyyn. Artikkelista löydät hinta-laatu-suhteelta parhaan kuivalle iholle sopivan puhdistustuotteen, parhaan edullisen puhdistustuotteen, parhaan tuotteen kuivalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle sekä herkälle ja kuivalle iholle sopivan puhdistustuotteen.

Paras puhdistusaine kuivalle iholle

Avène Tolerance Cleanser

“Tähän mennessä kokeilluista tuotteista kaikki ovat jättäneet ihon joko entistä punaisemmaksi, rasvoittumammaksi, ihohuokoset suurentavaksi tai kaikkea näitä samaan aikaan. Avene Tolerancea olen käyttänyt muutaman kuukauden ja ihoni on huomattavasti paremmassa kunnossa eikä oireile edellä mainituilla tavoilla. Suosittelen, loistava tuote ja todella maltillinen hinta laatuun verrattuna.”

99 % luonnollisia ainesosia sisältävä Avènen puhdistusvoide puhdistaa hellävaraisesti kasvoilta meikin, epäpuhtaudet ja ylimääräisen talin. Se sopii herkälle ja reaktiiviselle iholle. Tuotetta ei tarvitse huuhdella, vaan sen voi pyyhkäistä vanulapulla pois. Voide on hajusteetonta ja auttaa palauttamaan ihon luonnollisen suojakerroksen.

Plussat

+ Erinomainen hinta-laatu -suhde

+ Sopii kaikille ihotyypeille, myös epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle

+ Tehty lähes kokonaan luonnollisista ainesosista

+ Puhdistaa ja rauhoittaa ihoa

Miinukset

– Jotkut käyttäjät eivät pidä tuotteen voidemaisesta koostumuksesta

 

Paras edullinen puhdistustuote kuivalle iholle

CeraVe Hydrating Facial Cleanser

“Olen käyttänyt tätä jo vuosia ja se toimii ikääntyvälle iholleni loistavasti. Useimmat puhdistusaineet joko kuivattavat ihoa tai sitten eivät puhdista kunnolla. CeraVe Hydrating Cleanser sekä puhdistaa kauttaaltaan, jopa meikin, ja lisäksi kosteuttaa ihoa.”

CeraVen tuotteet on kehitetty yhteistyössä ihotautilääkärien kanssa ja brändin yksi tärkeimmistä päämääristä on luoda tuotteita, jotka ovat erittäin hellävaraisia iholle. Hydrating Cleanser sisältää hyaluronihappoa, joka pitää ihon kosteutettuna. Lisäksi se on ei-komedogeenistä, joten se ei tuki ihohuokosia. Puhdistusaine ei sisällä parabeeneja eikä kuivattavaa alkoholia. Lisäksi se on hajusteetonta.  

Plussat

+ Sopii hyvin herkälle iholle

+ Puhdistaa hyvin kuivattamatta ihoa

+ Ravitsee ihoa

Miinukset

– Jotkut käyttäjistä kokevat, että iho jää käytön jälkeen rasvaiseksi

 

Paras puhdistusaine epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle

Mario Badescu Acne Facial Cleanser

“Olen viime aikoina kokeillut eri puhdistusaineita ja jokainen niistä on aiheuttanut minulle epäpuhtauksia. Tämä oli ainoa, joka ehkäisi epäpuhtauksien syntymistä mutta ei kuivattanut ihoani. Acne Facial Cleanser on siis sekä hellävaraista että estää finnejä syntymästä. Ei jätä ihoani kiristävän tai kuivan tuntuiseksi.”

Mario Badescun akneen taipuvaisen ihon puhdistusaine sisältää ihoa rauhoittavaa timjamia, aloe veraa ja kamomillaa. Se sisältää myös salisyylihappoa, joka syväpuhdistaa ihohuokosia ja estää epäpuhtauksia syntymästä. Tuote sopii todella monille, mutta sisältää myös joitakin ihoa mahdollisesti ärsyttäviä ainesosia, joten herkkäihoisen kannattaa kokeilla tuotetta varovasti.

Plussat

+ Tehokas koostumus syväpuhdistaa ihon kuivattamatta sitä

+ Öljytön ja eläimillä testaamaton tuote

Miinukset

– Liian voimakas joillekin ihotyypeille

– Tuote on hajustettu

 

Paras kuivan ja herkän ihon puhdistusaine

Clinique Liquid Facial Soap Extra Mild

”Aivan paras tuote! Tuoksuu hyvälle eikä ärsytä ruusufinni-ihoani. Ei kuivata herkkää ihoani kuten muut putsarit. Ei ärsytä ihoa ja puhdistaa ilman voimakasta hankaamista.”

Cliniquen kasvosaippuan koostumus on hyvin yksinkertainen ja hellii ihoa: Oliiviöljy kosteuttaa, kurkku rauhoittaa ja auringonkukka virkistää ihoa. Kofeiini ja E-vitamiini auttavat virkistämään kasvoja. Saippuan koostumus on voidemainen ja se on parabeenitonta. Saippuassa on tuoksu, mutta se on mieto.

Plussat

+ Yksinkertainen koostumus on tehokas, mutta hellävarainen

+ Rauhoittaa ja kosteuttaa herkkää ja kuivaa ihoa

+ Parabeenitonta

Miinukset

– Tuote on hajustettu

– Ei vaahtoa

– Ei välttämättä puhdista meikkiä täydellisesti

Miten valita puhdistusaine kuivalle iholle?

Ihon tarpeet ovat usein erilaisia eri vuodenaikoina. Talvisin kylmä ja kuiva ilma, viima ja pakkanen tekevät tuhojaan ja tuotteet, jotka toimivat kesäkuukausina hyvin, saattavat muuttua iholle sopimattomiksi.

Yleisin talviaikaan ilmenevä iho-ongelma on ihon kuivuminen ja hilseily. Ihon kuivuutta voi lievittää ja ehkäistä useilla tavoilla ja usein ihon oireilu vähenee jo vaihtamalla kasvovoide rasvaisempaan ja ravitsevampaan tuotteeseen. Täältä löydät vertailun parhaista kuivalle iholle sopivista kasvovoiteista. Kuivalle iholle tarkoitetun kasvovoiteen lisäksi iho saattaa kaivata lisäksi hellävaraista ja ihon kosteustasapainoa sekä suojakerrosta ylläpitävää puhdistustuotetta. Herkkä ja kuiva iho ei siedä voimakkaita puhdistusaineita, mutta myöskään pelkällä vedellä kasvojen puhdistaminen ei ole hyvä vaihtoehto.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että öljy, lika ja ympäristöstä iholle tulleet haitalliset aineet eivät puhdistu pelkällä vedellä. Jos lika ja liiallinen rasva ja ympäristömyrkyt jäävät iholle, ne mm. edesauttavat epäpuhtauksien syntymistä ja ihon ikääntymistä. Puhdistamaton iho on siis alttiimpi finneille, tulehduksille ja muille iho-ongelmille. Tästä syystä myös kuivaihoisten on hyvä puhdistaa kasvojen iho ainakin iltaisin hyvällä puhdistustuotteella. Parhaat puhdistusaineet eivät pelkästään ehkäise ihon kuivumista vaan auttavat saavuttamaan terveen ja hehkuvan ihon – myös talvella. Lisäksi epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle on syytä valita ei-komedogeeninen tuote. Kuivalle iholle sopivia ainesosia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota pesuainetta valitessa, ovat mm.

    • hyaluronihappo
    • keramidit
    • glyseriini
    • urea
    • antioksidantit.

Jos iholla on taipumusta epäpuhtauksiin ja finneihin, myös salisyylihappoa sisältävä puhdistusaine on hyvä valinta.

Emollientteja sisältävät tuotteet

Jos kärsii kuivasta ihosta, ihon luonnollisen suojakerroksen tukeminen on erittäin tärkeää. Ihon hyvinvointia voi edesauttaa emollientteja sisältävillä tuotteilla. Emollientit ovat aineita, jotka pehmentävät, kosteuttavat ja parantavat ihon suojamekanismeja. Tällaisia ovat esimerkiksi rasvahapot ja kasvipohjaiset voit ja öljyt, kuten jojobaöljy ja kaakaovoi.

Liian voimakkaiden ainesosien välttäminen

TIetyt ainesosat kuten SLS tai SLES voivat olla liian voimakkaita iholle ja puhdistaa iholta kaiken luonnollisen öljyn, mikä heikentää ihon luonnollista suojaa ja tekee ihon alttiiksi kuivumiselle, äsrytykselle ja tulehduksille. Edellä mainittuja parempia vaihtoehtoja ovat mm. glukonolaktoni (eräs PHA) ja maitohappo (eräs AHA).

Ihoa ärsyttävien ainesosien välttäminen

Jos iho ei ole akneen taipuvainen, on syytä välttää ihoa mahdollisesti ärsyttäviä salisyylihappoa ja glykolihappoa, joita löytyy useista kasvojen ihon puhdistamiseen tehdyistä tuotteista. Näiden sijaan esimerkiksi kosteuttavia ominaisuuksia omaava maitohappo on parempi vaihtoehto. Myös hajusteita on syytä välttää, sillä ne saattavat ärsyttää kuivaa ja herkkää ihoa.

Kuinka usein kuivuteen taipuvainen kasvojen iho kannatta pestä?

Usein kuiva kasvojen ihoa kannattaa puhdistaa pesuaineella vain kerran päivässä. Yleensä tällöin paras aika puhdistukselle on iltaisin, jolloin iholta saa puhdistettua sille päivän aikana kertyneen lian sekä meikin. Jos kuitenkin aamuisin esimerkiksi treenaa, on iho hikoilun jälkeen syytä puhdistaa. Tällöin kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että puhdistustuote olisi mahdollisimman hellävarainen ja ihoa ärsyttämätön.