Wellea.fi (400 x 200 px) (1)

Parhaat kasvovoiteet kuivalle iholle

Kasvojen kuiva iho saattaa oireilla hilseilynä, punoituksena ja kutinana sekä kiristyksen tunteena. Kuivaa ihoa voidaan sekä hoitaa että ehkäistä useilla tavoilla, mutta ihotyypille sopiva kosteusvoide on avainasemassa ihon luonnollisen kosteustasapainon ja hyvinvoinnin suhteen.

Sopivan tuotteen löytymistä helpottaaksemme vertailimme kosteusvoiteita ja valitsimme niistä parhaat esittelyyn. Tässä artikkelissa esitellään

Paras syväkosteuttava kasvovoide kuivalle iholle

CeraVe Moisturising Cream

Plussat:

   • Voi käyttää sekä kasvoille että vartalolle

   • Sisältää kolmea ihoa vahvistavaa keramidia

   • Voiteen koostumus on paksua, mutta se imeytyy nopeasti

  Miinukset

    • Saattaa olla liian paksua käytettäväksi kesäkuukausina

   Tässä kosteusvoiteessa on erinomainen hinta-laatu-suhde. Esimerkiksi verkkokauppa Amazonissa tuotteen yli 100 000:sta käyttäjästä 86 % on antanu sille viiden tähden arvion. Voide on syväkosteuttavaa ja imeytyy nopeasti huolimatta paksuhkosta koostumuksesta. Se ei myöskään jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. CeraVe:n voide on kuivalle iholle kehitetty monitoimituote, joka sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa ja kolmea ihoa vahvistavaa keramidia. Tuote sopii lähtökohtaisesti jokaiselle ihotyypille, sillä se on hajusteetonta ja ei-komedogeenistä, jolloin se ei tuki ihohuokosia ja ärsytä akneen taipuvaista tai herkkää ihoa. Voide sopii jopa ekseemasta ja ruusufinnistä kärsivälle iholle. Voidetta on saatavilla kolmessa eri kokoisessa pakkauksessa.

    

   Paras edullinen kasvovoide kuivalle iholle

   Cetaphil Moisturizing Lotion

   Plussat

     • Kevyt koostumus

     • Sopii käytettäväksi sekä kasvoille että vartalolle

     • Hygieeninen pumppupullo

     • Lupaa kosteuttaa ihoa jopa neljä päivää käytön jälkeen

    Miinukset

      • Jotkut käyttäjistä kokivat tuotteen sopimattomaksi rasvoittuvalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle

     Cetaphil Moisturizing lotion on kuivalle ja herkälle iholle kehitetty kosteusvoide, joka sopii käytettäväksi sekä kasvoille että vartalolle. Tässäkin voiteessa hinta-laatu-suhde on kohdillaan. Moisturizing lotion sisältää kuutta eri kosteuttajaa mukaan lukien avokadoöljyä sekä B5- ja E-vitamiineja. Voide vahvistaa ihon luonnollista vastustuskykyä ja auttaa ihoa suojautumaan lialta, ilman epäpuhtauksilta ja bakteereilta. Käyttäjät ovat antaneet kiitosta mm. tuotteen riittoisuudesta, hyvästä imeytyvyydestä sekä hajuttomuudesta. Voide ei myöskään jätä ihoa tahmeaksi eikä se tuki ihohuokosia. Jotkut käyttäjistä tosin kokivat, että se ei ole paras mahdollinen vaihtoehto rasvoittuvalle tai epäpuhtaalle iholle. Esittelemme myöhemmin artikkelissa parhaan akneen taipuvaisen ihon kosteusvoiteen.

      

     Paras kosteusvoide kuivalle ja herkälle iholle

     Paula’s Choice Omega+ Complex Moisturizer

     Plussat

       • Kosteuttaa välittömästi

        • Ihana pumpulimainen koostumus

        • Superkosteuttavat ainesosat

        • Kosteuttamisen lisäksi vähentää ikääntymisen merkkejä

       Miinukset

         • Ei välttämättä sovi epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle

        Jos kosteuttavaan kasvovoiteeseen haluaa panostaa hieman enemmän, Paula’s Choice Omega+ Complex Moisturizer tarjoaa luksusta ihollesi. Voiteen koostumus sisältää runsaasti superfood-omega-rasvahappoja, ihon toimintaa edistäviä keramideja sekä ikääntymisen merkeiltä sekä ympäristön kuormitukselta suojaavia antioksidantteja. Se ravitsee herkkää ihoa ja rauhoittaa ärsyyntynyttä ihoa. Lisäksi voide vahvistaa ihon luonnollista suojakerrosta. Tällä voiteella kuiva ja hilseilevä iho jää historiaan ja iho muuttuu jälleen kosteaksi ja kimmoisaksi. Käyttäjät ovat olleet vaikuttuneita tuotteen nopeasta tehosta; muutoksen ihon rakenteessa näkee jo muutamissa minuuteissa. Voiteen ainoa haittapuoli on käyttökokemusten perusteella se, että jotkin sen sisältämät öljyt kuten oliiviöljy saattavat aiheuttaa epäpuhtauksia joillekin käyttäjistä. 

         

        Paras kosteusvoide ikääntyvälle iholle

        Skinceuticals Triple Lipid Restore 2:4:2

        Plussat:

          • Syväkosteuttaa ja hoitaa, mutta koostumus ei ole raskas

          • Anti-aging-ominaisuudet

          • Korjaa ihon sävyä ja koostumusta

         Miinukset

           • Kallis

          Iän myötä ihosolut muuttuvat, jolloin ihosta tulee kuivempi ja iholle muodostuu ryppyjä ja juonteita. SkinCeuticalsin voiteen sisältävät ainesosat auttavat kuivan ihon soluseiniä palautumaan ja tukevat terveitä, nuoria ihosoluja. Voide sisältää keramideja, antioksidantteja ja luonnollista kolesterolia, jotka parantavat ihon suojakerrosta ja syväkosteuttavat ihoa. Lisäksi voide tasoittaa ihon sävyä ja silottaa. Tuotteen E-vitamiini tehostaa solujen lisääntymistä ja suojaa ihoa ympäristön aiheuttamilta vaurioilta. Triple Lipid Restore on myös erinomainen tuote käytettäväksi yhdessä retinolin kanssa, sillä se auttaa ihoa ehkäisemään retinolin haittavaikutuksia. Tuotteen käyttäjät ovat antaneet hyviä arvioita voiteen koostumuksesta ja imeytymisestä. Monet kuivan tai hilseilevän ihon omaavat ovat löytäneet tästä voiteesta avun. Varsinkin kuivassa talvi-ilmassa meikki voi aiheuttaa ihon hilseilyä ja kuivia läikkiä, mutta SkinCeuticalsin kosteusvoide on korjannut monelta käyttäjältä tämän ongelman.

           

          Paras luonnonkosmetiikan kosteusvoide kuivalle iholle

          Mahalo Rare Indigo Balm

          Plussat

            • Toimiva supertuote, jonka nimeen monet käyttäjät vannovat

            • Auttaa moniin iho-ongelmiin

            • Vaikuttaa nopeasti

            • 100 % luonnonkosmetiikkaa

           Miinukset

             • Kallis

             • Jotkut käyttäjistä kokevat tuoksun voimakkaaksi

            Mahalon Rare Indigo on eräänlainen ihonhoidon ihmetuote, jonka käyttäjät ovat saaneet apua todella moniin iho-ongelmiin. Sen lisäksi, että balmi kosteuttaa ja ravitsee ihoa tehokkaasti, se hoitaa ihon tulehdustiloja, aknea, ruusufinniä, ihottumaa ja muita ihoärsytyksiä. Lisäksi se vähentää ympäristön aiheuttamia ihovaurioita ja auttaa ihoa parantumaan. Mahalon voide käy hyvin myös ikääntyvälle iholle, sillä se häivyttää maksaläiskiä, vähentää turvotusta ja lisää ihon elastisuutta. Mahalon tuotteet valmistetaan Havajilla ja ne ovat puhdasta luksusta bambusta valmistetusta pakkauksesta sen sisältöön asti.

             

            Kasvovoide pakkaseen ja viimaan

            Lähes jokaisen kasvojen iho kaipaa kosteutusta talvella, jolloin kylmä ja kuiva ilma sekä viima heikentävät ihon luonnollista suojamuuria ja kuivattavat ihoa. Kosteusvoide on syytä valita ihotyypille sopivaksi: Herkkäihoisen kannattaa tarkastella huolellisesti voiteen ainesosia ja akneen taipuvaiselle iholle pitää valita käyttöön ei-komedogeeninen kosteusvoide. Ikääntyvän ihon tarpeet on myös otettava huomioon.

            Lähtökohtaisesti kasvovoiteiden kosteuttavat ainesosat voidaan jakaa kolmeen kategoriaan: humektaaneihin, emollienteihin ja okklusiiveihin. Humektaanit sitovat vettä itseensä ja siirtävät kosteutta iholle, emollientit tasoittavat ja pehmentävät ihoa ja okklusiivit luovat ihon päälle suojakerroksen, joka estää kosteutta haihtumasta iholta. Kosteusvoidetta valitessa olisi hyvä varmistaa, että se sisältää kaikkia näitä kolmea. Kuiva iho kaipaa kuitenkin muita ihotyyppejä enemmän okklusiiveja.

            Miten löytää omalle iholle ja sen tarpeille sopiva tuote? Kosteuttavia ihonhoitotuotteita on saatavilla monissa muodoissa: Voiteina, geeleinä, emulsioina ja seerumeina. Kuivaihoisen kannattaa etsiä syväkosteuttavaa kasvovoidetta, jonka koostumus on paksuhko ja sisältää veden sijasta ravitsevia rasvoja ja öljyjä.

            Milloin kosteusvoide kannattaa levittää iholle?

            Kosteusvoide kannattaa levittää kuivuudesta kärsivälle iholle, kun se on pesun jälkeen vielä hieman kostea. Tämä auttaa voidetta lukitsemaan kosteutta iholle ja pitää ihon siten paremmin kosteutettuna. Ennen voiteen levittämistä kasvot kannattaa puhdistaa hellävaraisella puhdistusaineella. Ennen voiteen levittämistä kasvoille voi myös levittää seerumia.

            Miten usein kosteusvoidetta kannattaa levittää kuivalle iholle?

            Se riippuu hieman siitä, missä kohtaa vartaloa kuiva iho on. Yleisesti kasvoille kannattaa levittää kosteusvoidetta kaksi kertaa päivässä. Vartalon iholle voidetta voi levittää useamminkin ja jos kädet ovat kuivat, ne voi rasvata vaikka jokaisen pesun jälkeen, jotta ne pysyvät pehmeinä ja kosteutettuina.

            Pitäisikö kuivan ihon kosteusvoiteessa olla suojakerroin?

            Aurinkosuojan käyttäminen päivittäin, jopa pilvisellä säällä ja talvella, on suositeltavaa, mutta sitä voi laittaa iholle myös erillisenä tuotteena. Luonnollisesti yöksi iho ei kaipaa aurinkosuojaa, mutta päiväksi voi valita käyttöön kosteusvoiteen, joka sisältää aurinkosuojan, jos haluaa pitää ihonhoitorutiinin yksinkertaisena eikä halua käyttää auringolta suojautumiseen erillistä tuotetta. Yksi hyvä ja kaikille ihotyypeille sopiva sekä aurinkosuojan sisältävä kosteusvoide on CeraVen AM Facial Lotion SPF 25.

            Usein kysytään myös

            Seerumi suositellaan laitettavan kasvoille ennen kosteusvoidetta. Tämä johtuu siitä, että seerumi sisältää yleensä korkeamman pitoisuuden aktiivisia ainesosia, kuten vitamiineja, antioksidantteja ja peptidejä, jotka auttavat parantamaan ihon kuntoa. Seerumin pienemmät rakenneosat imeytyvät syvälle ihoon.

            Kosteusvoide puolestaan auttaa lukitsemaan seerumin vaikuttavat aineet iholle ja lisää kosteutta. Kosteusvoiteen tarkoitus on kosteuttamisen lisäksi estää ihon kosteuden haihtumista ja auttaa säilyttämään ihon kosteustasapaino. Kosteusvoiteen levittäminen seerumin päälle auttaa siis varmistamaan, että iho saa tarvittavan kosteuden ja seerumin aktiiviset ainesosat imeytyvät paremmin ihoon.

            Tuotteiden järjestys voi kuitenkin vaihdella, joten ihonhoitotuotteisiin tutustuessa on tärkeää lukea valmistajan ohjeet huolellisesti.

            Esimerkkejä ihoa kuivattavista ja ihon kuntoon vaikuttavista sairauksista:

            1. Atooppinen dermatiitti: Yleinen ihosairaus, joka aiheuttaa kuivaa, kutiavaa ja tulehtunutta ihoa. Atooppinen dermatiitti johtuu usein perinnöllisistä tekijöistä, mutta se voi puhjeta myös ympäristötekijöistä tai allergioista johtuen.

            2. Psoriasis: Autoimmuunisairaus, joka aiheuttaa ihon liikakasvua ja punoitusta. Psoriasis voi myös aiheuttaa kuivaa, hilseilevää ja kutiavaa ihoa.

            3. Kilpirauhasen vajaatoiminta: Kilpirauhanen ei tuota riittävästi kilpirauhashormoneja, mikä voi vaikuttaa ihon kosteustasapainoon. Kilpirauhasen vajaatoiminta voi ohentaa ihoa ja tehdä siitä hilseilevän.

            4. Diabetes: Korkea verensokeri voi aiheuttaa ihon kuivumista ja hilseilyä.

            5. Munuaissairaudet: Munuaiset auttavat poistamaan kehosta kuona-aineita ja ylimääräistä nestettä. Jos munuaisten toiminta on heikentynyt, kehon nestetasapaino voi häiriintyä, mikä voi johtaa kuivaan ihoon.

            Näiden lisäksi on olemassa muitakin sairauksia, jotka voivat vaikuttaa ihon kosteustasapainoon ja aiheuttaa kuivaa ihoa. Jos iho on jatkuvasti kuiva tai huomaat ihollasi muita oireita, kuten punoitusta tai kutinaa, kannattaa konsultoida lääkäriä oikean diagnoosin ja hoidon varmistamiseksi.

            Kuivan ihon hoitoon sisäisesti liittyy monia tekijöitä, kuten riittävä vedenjuonti ja ravitsevan ruokavalion noudattaminen. Tässä on muutamia ohjeita, joilla voidaan hoitaa kuivaa ihoa sisäisesti:

            1. Vesi: Juo päivittäin riittävästi vettä (noin 1,5-2 litraa), jotta keho pysyy hyvin kosteutettuna.

            2. Ravitseva ruoka: Syö runsaasti hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä ja siemeniä, jotka sisältävät runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja. Nämä auttavat vahvistamaan ihon suojakerrosta ja pitämään sen kosteutettuna.

            3. Sokeri ja rasvaiset ruoat: Sokeripitoiset ruoat ja juomat, sekä rasvaiset ruoat voivat lisätä kehon tulehdusta ja aiheuttaa ihon kuivumista.

            4. Omega-3-rasvahapot: Omega-3-rasvahapot auttavat pitämään ihon kosteutettuna ja vähentämään tulehdusta. Omega-3-rasvahappoja löytyy esim. kalasta, kuten lohesta, sekä pähkinöistä, siemenistä ja avokadosta.

            5. Alkoholi ja tupakointi: Alkoholi ja tupakointi voivat vaikuttaa ihon kosteustasapainoon ja aiheuttaa ihon kuivumista sekä ennen aikaista ikääntymistä.

            6. Öljyt: Syö öljyjä kuten kookosöljyä, oliiviöljyä tai avokadoöljyä. Ne auttavat pitämään ihon kosteutettuna ja suojaavat ihoa kuivumiselta.

            On tärkeää muistaa, että kuiva iho voi johtua myös sairauksista tai lääkkeistä. Jos iho on jatkuvasti kuiva, kannattaa asiasta keskustella lääkärin kanssa.