Wellea.fi (400 x 200 px) (1)

Parhaat kasvovoiteet kuivalle iholle

Viimeksi päivitetty 2.1.2024.

Kasvojen kuiva iho saattaa oireilla hilseilynä, punoituksena ja kutinana sekä kiristyksen tunteena. Kuivaa ihoa voidaan sekä hoitaa että ehkäistä useilla tavoilla, kuten kuivalle iholle sopivaa puhdistusainetta käyttämällä, mutta ihotyypille sopiva kosteusvoide on avainasemassa ihon luonnollisen kosteustasapainon ja hyvinvoinnin suhteen.

Sopivan tuotteen löytymistä helpottaaksemme vertailimme kosteusvoiteita ja valitsimme niistä parhaat esittelyyn. Tässä artikkelissa esitellään

Paras syväkosteuttava kasvovoide kuivalle iholle

CeraVe Moisturising Cream

blank

Plussat:

   • Voi käyttää sekä kasvoille että vartalolle

   • Sisältää kolmea ihoa vahvistavaa keramidia

   • Voiteen koostumus on paksua, mutta se imeytyy nopeasti

  Miinukset

    • Saattaa olla liian paksua käytettäväksi kesäkuukausina

   Tässä kosteusvoiteessa on erinomainen hinta-laatu-suhde. Esimerkiksi verkkokauppa Amazonissa tuotteen yli 100 000:sta käyttäjästä 86 % on antanu sille viiden tähden arvion. Voide on syväkosteuttavaa ja imeytyy nopeasti huolimatta paksuhkosta koostumuksesta. Se ei myöskään jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. CeraVe:n voide on kuivalle iholle kehitetty monitoimituote, joka sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa ja kolmea ihoa vahvistavaa keramidia. Tuote sopii lähtökohtaisesti jokaiselle ihotyypille, sillä se on hajusteetonta ja ei-komedogeenistä, jolloin se ei tuki ihohuokosia ja ärsytä akneen taipuvaista tai herkkää ihoa. Voide sopii jopa ekseemasta ja ruusufinnistä kärsivälle iholle. Voidetta on saatavilla kolmessa eri kokoisessa pakkauksessa.

   Kokemuksia:

   ”Olen käyttänyt CeraVe-voidetta nyt jonkin aikaa, ja kokemukseni perusteella olen todella vaikuttunut sen kosteuttavasta vaikutuksesta. Erityisesti talvella, kun lämmitys kuivattaa ihoani, tämä voide on pelastus. Se tuntuu iholla niin hyvältä ja tekee ihostani pehmeän ja sileän. Olen huomannut, että se auttaa erityisesti kuivaa ja kutisevaa ihoa, ja se on ollut loistava apu ikääntyvälle iholle. Suosittelen tätä tuotetta lämpimästi kaikille, jotka kamppailevat kuivan ihon kanssa.”

    

   Paras edullinen kasvovoide kuivalle iholle

   Cetaphil Moisturizing Lotion

   blank

   Plussat

     • Kevyt koostumus

     • Sopii käytettäväksi sekä kasvoille että vartalolle

     • Hygieeninen pumppupullo

     • Lupaa kosteuttaa ihoa jopa neljä päivää käytön jälkeen

    Miinukset

      • Jotkut käyttäjistä kokivat tuotteen sopimattomaksi rasvoittuvalle ja epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle

     Cetaphil Moisturizing lotion on kuivalle ja herkälle iholle kehitetty kosteusvoide, joka sopii käytettäväksi sekä kasvoille että vartalolle. Tässäkin voiteessa hinta-laatu-suhde on kohdillaan. Moisturizing lotion sisältää kuutta eri kosteuttajaa mukaan lukien avokadoöljyä sekä B5- ja E-vitamiineja. Voide vahvistaa ihon luonnollista vastustuskykyä ja auttaa ihoa suojautumaan lialta, ilman epäpuhtauksilta ja bakteereilta. Käyttäjät ovat antaneet kiitosta mm. tuotteen riittoisuudesta, hyvästä imeytyvyydestä sekä hajuttomuudesta. Voide ei myöskään jätä ihoa tahmeaksi eikä se tuki ihohuokosia. Jotkut käyttäjistä tosin kokivat, että se ei ole paras mahdollinen vaihtoehto rasvoittuvalle tai epäpuhtaalle iholle. Esittelemme myöhemmin artikkelissa parhaan akneen taipuvaisen ihon kosteusvoiteen.

     Kokemuksia:

     ”Olen käyttänyt Cetaphil-voidetta jo vuosia, ja se on osoittautunut ihanteelliseksi tuotteeksi kaikenlaisille ihotyypeille. Aiemmin ihoni tarpeet vaihtelivat vuodenaikojen, hormonaalisten muutosten ja erilaisten iho-ongelmien mukaan. Cetaphil toi tasapainon ihonhoitooni. Se lukitsee kosteuden ihoon ilman rasvaista kiiltoa, mikä on erityisen tärkeää minulle, jolla on sekaiho. Aamuisin levitän voidetta kasvoilleni ja vartalolleni, eikä minun tarvitse lisätä sitä päivän mittaan. Tämä tuote on tullut välttämättömäksi osaksi päivittäistä ihonhoitorutiiniani, ja se pitää ihoni terveenä ja kosteutettuna koko päivän.”

      

     Paras kosteusvoide kuivalle ja herkälle iholle

     Paula’s Choice Omega+ Complex Moisturizer

     blank

     Plussat

       • Kosteuttaa välittömästi

        • Ihana pumpulimainen koostumus

        • Superkosteuttavat ainesosat

        • Kosteuttamisen lisäksi vähentää ikääntymisen merkkejä

       Miinukset

         • Ei välttämättä sovi epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle

        Jos kosteuttavaan kasvovoiteeseen haluaa panostaa hieman enemmän, Paula’s Choice Omega+ Complex Moisturizer tarjoaa luksusta ihollesi. Voiteen koostumus sisältää runsaasti superfood-omega-rasvahappoja, ihon toimintaa edistäviä keramideja sekä ikääntymisen merkeiltä sekä ympäristön kuormitukselta suojaavia antioksidantteja. Se ravitsee herkkää ihoa ja rauhoittaa ärsyyntynyttä ihoa. Lisäksi voide vahvistaa ihon luonnollista suojakerrosta. Tällä voiteella kuiva ja hilseilevä iho jää historiaan ja iho muuttuu jälleen kosteaksi ja kimmoisaksi. Käyttäjät ovat olleet vaikuttuneita tuotteen nopeasta tehosta; muutoksen ihon rakenteessa näkee jo muutamissa minuuteissa. Voiteen ainoa haittapuoli on käyttökokemusten perusteella se, että jotkin sen sisältämät öljyt kuten oliiviöljy saattavat aiheuttaa epäpuhtauksia joillekin käyttäjistä. 

        Kokemuksia:

        ”Olen huomannut, että ikääntyessäni ihoni on muuttunut herkemmäksi tietyille kasvotuotteille. Erityisesti silmieni ympärillä olevat kuivat läiskät ovat olleet ongelma. Lopetin retinolin käytön kokonaan, kun iholle alkoi kehittyä kuivia kohtia, mutta en löytänyt tuotetta, joka olisi auttanut. Tämä tuote on ollut pelastus. Se ei ainoastaan lievitä kuivuutta ja hilseilyä, vaan auttaa myös pitämään ihoni nuorekkaana. Olen todella kiitollinen tästä tuotteesta ja suosittelen sitä lämpimästi.”

         

        Paras kosteusvoide ikääntyvälle iholle

        Skinceuticals Triple Lipid Restore 2:4:2blank

        Plussat:

          • Syväkosteuttaa ja hoitaa, mutta koostumus ei ole raskas

          • Anti-aging-ominaisuudet

          • Korjaa ihon sävyä ja koostumusta

         Miinukset

           • Kallis

          Iän myötä ihosolut muuttuvat, jolloin ihosta tulee kuivempi ja iholle muodostuu ryppyjä ja juonteita. SkinCeuticalsin voiteen sisältävät ainesosat auttavat kuivan ihon soluseiniä palautumaan ja tukevat terveitä, nuoria ihosoluja. Voide sisältää keramideja, antioksidantteja ja luonnollista kolesterolia, jotka parantavat ihon suojakerrosta ja syväkosteuttavat ihoa. Lisäksi voide tasoittaa ihon sävyä ja silottaa. Tuotteen E-vitamiini tehostaa solujen lisääntymistä ja suojaa ihoa ympäristön aiheuttamilta vaurioilta. Triple Lipid Restore on myös erinomainen tuote käytettäväksi yhdessä retinolin kanssa, sillä se auttaa ihoa ehkäisemään retinolin haittavaikutuksia. Tuotteen käyttäjät ovat antaneet hyviä arvioita voiteen koostumuksesta ja imeytymisestä. Monet kuivan tai hilseilevän ihon omaavat ovat löytäneet tästä voiteesta avun. Varsinkin kuivassa talvi-ilmassa meikki voi aiheuttaa ihon hilseilyä ja kuivia läikkiä, mutta SkinCeuticalsin kosteusvoide on korjannut monelta käyttäjältä tämän ongelman.

          Kokemuksia:

          ”Olen käyttänyt SkinCeuticals Triple Lipid Restore 2:3:2 -voidetta osana aamuisia ihonhoitorutiinejani ja olen huomannut sen vaikuttavan ihoni nuorekkuuteen. Ihmiset usein arvaavat ikäni kymmenen vuotta nuoremmaksi, mikä on mielestäni tämän tuotteen ansiota. Vaikka voide on hintava, pidän sitä täysin sen arvoisena. Sen käyttö on tullut tärkeäksi osaksi päivittäistä ihonhoitoani ja olen todella tyytyväinen näkemiini tuloksiin.”

           

          Paras luonnonkosmetiikan kosteusvoide kuivalle iholle

          Mahalo Rare Indigo Balm

          blank

          Plussat

            • Toimiva supertuote, jonka nimeen monet käyttäjät vannovat

            • Auttaa moniin iho-ongelmiin

            • Vaikuttaa nopeasti

            • 100 % luonnonkosmetiikkaa

           Miinukset

             • Kallis

             • Jotkut käyttäjistä kokevat tuoksun voimakkaaksi

            Mahalon Rare Indigo on eräänlainen ihonhoidon ihmetuote, jonka käyttäjät ovat saaneet apua todella moniin iho-ongelmiin. Sen lisäksi, että balmi kosteuttaa ja ravitsee ihoa tehokkaasti, se hoitaa ihon tulehdustiloja, aknea, ruusufinniä, ihottumaa ja muita ihoärsytyksiä. Lisäksi se vähentää ympäristön aiheuttamia ihovaurioita ja auttaa ihoa parantumaan. Mahalon voide käy hyvin myös ikääntyvälle iholle, sillä se häivyttää maksaläiskiä, vähentää turvotusta ja lisää ihon elastisuutta. Mahalon tuotteet valmistetaan Havajilla ja ne ovat puhdasta luksusta bambusta valmistetusta pakkauksesta sen sisältöön asti.

            Kokemuksia:

            ”Kokemukseni tämän balmin kanssa on ollut erittäin positiivinen. Herkkänä ja vaikeasti hallittavana sekaihona, olin aluksi epävarma tämän tuotteen suhteen. Kuitenkin lukuisat positiiviset arviot saivat minut kokeilemaan sitä, ja olen iloinen, että tein niin. Tämä balmi on muuttanut ihoni täysin: se on nyt kosteutettu ja hehkuva, mutta ei rasvainen. Tämä tuote on ehdottomasti tullut jäädäkseen ihonhoitorutiiniini.”

             

            Kasvovoide pakkaseen ja viimaan

            Talvi tuo mukanaan monia haasteita iholle, erityisesti kasvojen herkälle iholle. Kylmä ja kuiva ilma, yhdistettynä viimaan, heikentää ihon luonnollista suojamuuria ja kuivattaa ihoa. Tämä tekee kasvojen ihon kosteutuksesta erityisen tärkeää talvikaudella. Kosteusvoiteen valintaan kannattaa suhtautua huolellisesti, sillä oikeanlaisen tuotteen löytäminen voi olla ratkaisevaa ihon hyvinvoinnille. Paras kasvovoide kuivalle iholle ei ainoastaan kosteuta, vaan myös suojaa ihoa ulkoisilta tekijöiltä.

            Kosteusvoiteen valinnassa on tärkeää ottaa huomioon ihotyyppi. Herkkäihoisten tulisi tarkastella voiteen ainesosia välttääkseen ärsytystä, kun taas akneen taipuvaisen ihon hoitoon sopii parhaiten ei-komedogeeninen kosteusvoide. Ikääntyvän ihon tarpeet eroavat nuoremmasta ihosta, joten on tärkeää valita tuote, joka vastaa ihon muuttuviin tarpeisiin. Paras kuivan ihon voide sisältää ainesosia, jotka tukevat ihon luonnollista uusiutumista ja vähentävät ikääntymisen merkkejä.

            Kasvovoiteiden kosteuttavat ainesosat voidaan jakaa kolmeen pääkategoriaan: humektaanit, emollientit ja okklusiivit. Humektaanit, kuten hyaluronihappo, sitovat vettä itseensä ja siirtävät kosteutta iholle. Emollientit, kuten sheavoi, tasoittavat ja pehmentävät ihoa. Okklusiivit, kuten vaseliini, luovat ihon päälle suojakerroksen, joka estää kosteutta haihtumasta iholta. Kuiva iho hyötyy erityisesti okklusiiveista, jotka auttavat pitämään kosteuden ihossa. Paras kasvorasva kuivalle iholle sisältää näitä kaikkia ainesosia tasapainoisessa suhteessa.

            Kuivaihoisen kannattaa etsiä syväkosteuttavaa kasvovoidetta, jonka koostumus on paksuhko ja sisältää veden sijasta ravitsevia rasvoja ja öljyjä. Tällaiset voiteet eivät ainoastaan kosteuta ihoa, vaan myös ravitsevat ja suojaavat sitä ulkoisilta tekijöiltä. Paras kosteusvoide kuivalle iholle sisältää usein myös antioksidantteja ja vitamiineja, jotka auttavat torjumaan ympäristön haitallisia vaikutuksia.

            Milloin kosteusvoide kannattaa levittää iholle?

            Kosteusvoiteen levittäminen on tärkeä osa ihonhoitorutiinia. Paras aika levittää kosteusvoidetta on heti pesun jälkeen, kun iho on vielä hieman kostea. Tämä auttaa voidetta lukitsemaan kosteutta iholle. Ennen voiteen levittämistä kasvot tulisi puhdistaa hellävaraisella puhdistusaineella, joka ei kuivata ihoa. Lisäksi kasvoille voi levittää seerumia ennen voiteen käyttöä, mikä tehostaa kosteutuksen vaikutusta.

            Miten usein kosteusvoidetta kannattaa levittää kuivalle iholle?

            Se riippuu hieman siitä, missä kohtaa vartaloa kuiva iho on. Kuivan ihon kosteusvoidetta tulisi levittää säännöllisesti, jotta iho pysyy hyvin kosteutettuna. Kasvoille suositellaan kosteusvoiteen levittämistä kaksi kertaa päivässä, aamulla ja illalla. Vartalon iholle voidetta voi levittää useammin, erityisesti kuiville alueille, kuten käsille ja kyynärpäille. Käsien iho hyötyy kosteutuksesta jokaisen pesun jälkeen, jotta ne pysyvät pehmeinä ja kosteutettuina.

            Pitäisikö kuivan ihon kosteusvoiteessa olla suojakerroin?

            Aurinkosuojan käyttö on tärkeää ihon terveyden kannalta, ja se tulisi sisällyttää päivittäiseen ihonhoitorutiiniin. Vaikka monet kosteusvoiteet sisältävät aurinkosuojan, on mahdollista käyttää myös erillistä aurinkosuojatuotetta. Yöksi iho ei tarvitse aurinkosuojaa, mutta päiväksi voi valita kosteusvoiteen, joka sisältää aurinkosuojan. Tämä yksinkertaistaa ihonhoitorutiinia ja suojaa ihoa auringon haitallisilta säteiltä. Esimerkiksi CeraVen AM Facial Lotion SPF 25 on hyvä valinta, sillä se sopii kaikille ihotyypeille ja sisältää aurinkosuojan.

             

            blank

            Lähteet: Terveyskirjasto

             

            Usein kysytään myös

            Seerumi suositellaan laitettavan kasvoille ennen kosteusvoidetta. Tämä johtuu siitä, että seerumi sisältää yleensä korkeamman pitoisuuden aktiivisia ainesosia, kuten vitamiineja, antioksidantteja ja peptidejä, jotka auttavat parantamaan ihon kuntoa. Seerumin pienemmät rakenneosat imeytyvät syvälle ihoon.

            Kosteusvoide puolestaan auttaa lukitsemaan seerumin vaikuttavat aineet iholle ja lisää kosteutta. Kosteusvoiteen tarkoitus on kosteuttamisen lisäksi estää ihon kosteuden haihtumista ja auttaa säilyttämään ihon kosteustasapaino. Kosteusvoiteen levittäminen seerumin päälle auttaa siis varmistamaan, että iho saa tarvittavan kosteuden ja seerumin aktiiviset ainesosat imeytyvät paremmin ihoon.

            Tuotteiden järjestys voi kuitenkin vaihdella, joten ihonhoitotuotteisiin tutustuessa on tärkeää lukea valmistajan ohjeet huolellisesti.

            Esimerkkejä ihoa kuivattavista ja ihon kuntoon vaikuttavista sairauksista:

            1. Atooppinen dermatiitti: Yleinen ihosairaus, joka aiheuttaa kuivaa, kutiavaa ja tulehtunutta ihoa. Atooppinen dermatiitti johtuu usein perinnöllisistä tekijöistä, mutta se voi puhjeta myös ympäristötekijöistä tai allergioista johtuen.

            2. Psoriasis: Autoimmuunisairaus, joka aiheuttaa ihon liikakasvua ja punoitusta. Psoriasis voi myös aiheuttaa kuivaa, hilseilevää ja kutiavaa ihoa.

            3. Kilpirauhasen vajaatoiminta: Kilpirauhanen ei tuota riittävästi kilpirauhashormoneja, mikä voi vaikuttaa ihon kosteustasapainoon. Kilpirauhasen vajaatoiminta voi ohentaa ihoa ja tehdä siitä hilseilevän.

            4. Diabetes: Korkea verensokeri voi aiheuttaa ihon kuivumista ja hilseilyä.

            5. Munuaissairaudet: Munuaiset auttavat poistamaan kehosta kuona-aineita ja ylimääräistä nestettä. Jos munuaisten toiminta on heikentynyt, kehon nestetasapaino voi häiriintyä, mikä voi johtaa kuivaan ihoon.

            Näiden lisäksi on olemassa muitakin sairauksia, jotka voivat vaikuttaa ihon kosteustasapainoon ja aiheuttaa kuivaa ihoa. Jos iho on jatkuvasti kuiva tai huomaat ihollasi muita oireita, kuten punoitusta tai kutinaa, kannattaa konsultoida lääkäriä oikean diagnoosin ja hoidon varmistamiseksi.

            Kuivan ihon hoitoon sisäisesti liittyy monia tekijöitä, kuten riittävä vedenjuonti ja ravitsevan ruokavalion noudattaminen. Tässä on muutamia ohjeita, joilla voidaan hoitaa kuivaa ihoa sisäisesti:

            1. Vesi: Juo päivittäin riittävästi vettä (noin 1,5-2 litraa), jotta keho pysyy hyvin kosteutettuna.

            2. Ravitseva ruoka: Syö runsaasti hedelmiä, vihanneksia, pähkinöitä ja siemeniä, jotka sisältävät runsaasti vitamiineja ja antioksidantteja. Nämä auttavat vahvistamaan ihon suojakerrosta ja pitämään sen kosteutettuna.

            3. Sokeri ja rasvaiset ruoat: Sokeripitoiset ruoat ja juomat, sekä rasvaiset ruoat voivat lisätä kehon tulehdusta ja aiheuttaa ihon kuivumista.

            4. Omega-3-rasvahapot: Omega-3-rasvahapot auttavat pitämään ihon kosteutettuna ja vähentämään tulehdusta. Omega-3-rasvahappoja löytyy esim. kalasta, kuten lohesta, sekä pähkinöistä, siemenistä ja avokadosta.

            5. Alkoholi ja tupakointi: Alkoholi ja tupakointi voivat vaikuttaa ihon kosteustasapainoon ja aiheuttaa ihon kuivumista sekä ennen aikaista ikääntymistä.

            6. Öljyt: Syö öljyjä kuten kookosöljyä, oliiviöljyä tai avokadoöljyä. Ne auttavat pitämään ihon kosteutettuna ja suojaavat ihoa kuivumiselta.

            On tärkeää muistaa, että kuiva iho voi johtua myös sairauksista tai lääkkeistä. Jos iho on jatkuvasti kuiva, kannattaa asiasta keskustella lääkärin kanssa.