Wellea.fi (400 x 200 px) (1)

Itseruskettavat ja DHA – Mitä dihydroksiasetonista pitäisi tietää?

Yhä useampi kääntyy itseruskettavien tuotteiden puoleen auringonoton sijaan. Purkkirusketukseen liittyy olennaisesti dihydroksiasetoni -niminen aine. Mitä se on, miten se toimii ja onko sitä sisältäviä tuotteita turvallista käyttää? Tässä artikkelissa vastaamme näihin kysymyksiin.

Mikä on DHA ja miksi sitä on itseruskettavissa?

DHA, eli dihydroksiasetoni, on sokerimolekyyli, joka on keskeinen ainesosa monissa itseruskettavissa tuotteissa. Se on turvallinen ja luonnollinen ainesosa, joka on ollut käytössä jo vuosikymmeniä. Kun DHA levitetään iholle, se reagoi ihon proteiinien kanssa tuottaen rusketuksen kaltaisen värin. Tämä reaktio on pinnallinen ja vaikuttaa vain ihon uloimpaan kerrokseen, joten se ei ole haitallinen.

DHA tanning -prosessi

Tämä prosessi tunnetaan myös nimellä DHA tanning. Se on vallankumouksellinen tapa saada rusketus ilman auringon säteitä. DHA:n vaikutus iholla kestää useita päiviä, ja se antaa luonnollisen näköisen rusketuksen ilman auringon haitallisia vaikutuksia. Lisäksi, kun DHA haalistuu, se tekee niin tasaisesti, jättäen ihon kauniiksi ja luonnolliseksi.

Erilaiset itseruskettavat tuotteet ja niiden sisältämä DHA

Markkinoilla on monenlaisia itseruskettavia tuotteita: voiteita, vaahdot, suihkeita ja paljon muuta. Jokainen näistä tuotteista on suunniteltu erilaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin. Esimerkiksi voiteet voivat olla ihanteellisia niille, jotka haluavat hallita tuotteen levittämistä tarkasti, kun taas suihkeet tarjoavat nopean ja helpon tavan saada tasainen rusketus. Vaikka useimmat näistä tuotteista sisältävät DHA:ta, on olemassa myös tuotteita, jotka ovat itseruskettavia ilman DHA:ta. Nämä DHA-vapaat tuotteet ovat usein suosittuja niiden keskuudessa, jotka etsivät hellävaraisempaa vaihtoehtoa herkälle iholle.

Ihon valmistelu ennen itseruskettavan käyttöä

Jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen, on tärkeää valmistella iho oikein. Tämä ei tarkoita vain ihon puhdistamista, vaan myös sen varmistamista, että iho on hyvässä kunnossa ennen tuotteen levittämistä. Kuorinta poistaa kuolleet ihosolut ja tekee ihosta sileämmän, mikä auttaa itseruskettavaa levittymään tasaisesti. Tämä on erityisen tärkeää alueilla, kuten polvissa ja kyynärpäissä, jotka voivat usein olla kuivempia ja karkeampia. Kosteuttaminen auttaa myös itseruskettavaa imeytymään paremmin ja antaa pitkäkestoisen rusketuksen. Hyvin kosteutettu iho säilyttää rusketuksen pidempään ja estää sen kuoriutumasta epätasaisesti.

Miten itseruskettava toimii?

Monet miettivät, miten itseruskettava toimii. Tämä kysymys on ymmärrettävä, sillä rusketuksen saaminen ilman auringonvaloa voi tuntua mysteeriltä. Kun itseruskettavaa levitetään iholle, sen aktiiviset ainesosat, kuten DHA, reagoivat ihon keratiinin kanssa. Keratiini on proteiini, jota löytyy ihon uloimmasta kerroksesta ja hiuksista. Tämä reaktio muuttaa ihon pintakerroksen väriä, jolloin saadaan aikaan rusketuksen kaltainen vaikutus.

Kasvojen iho vs. vartalon iho

Kasvojen iho on herkempi ja ohuempi kuin vartalon iho. Tämä tarkoittaa, että se reagoi tuotteisiin eri tavalla ja voi olla alttiimpi ärsytykselle. Siksi on tärkeää valita oikea tuote kasvoille, joka ei tuki huokosia tai aiheuta epätoivottuja reaktioita. Onneksi markkinoilla on monia tuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti kasvojen iholle. Nämä tuotteet ovat usein kevyempiä ja sisältävät ravitsevia ainesosia, jotka hoitavat ja kosteuttavat ihoa samalla kun ne antavat sille kauniin rusketuksen.

Onko itseruskettavilla tuotteilla mahdollista saada kestävä rusketus?

Vaikka itseruskettavat tuotteet antavat vain tilapäisen rusketuksen, on mahdollista pidentää rusketuksen kestoa oikealla ihonhoidolla. Rusketuksen kesto riippuu usein tuotteen koostumuksesta ja siitä, kuinka usein sitä käytetään. Kuorinta poistaa kuolleet ihosolut ja tekee ihosta sileämmän, mikä auttaa itseruskettavaa levittymään tasaisesti ja kestämään pidempään. Kosteuttaminen auttaa myös ylläpitämään kaunista rusketusta pidempään, sillä hyvin kosteutettu iho ei kuoriudu niin nopeasti.

DHA:ta sisältävän itseruskettavan valinta

DHA-itseruskettavat ovat loistava tapa saada kaunis ja luonnollinen rusketus ilman auringon haittoja. Ne tarjoavat turvallisen ja tehokkaan tavan saavuttaa toivottu sävy ilman UV-säteiden aiheuttamia riskejä. Lisäksi, koska DHA-itseruskettavat toimivat kemiallisen reaktion kautta ihon pinnalla, ne eivät vaadi pitkiä altistusaikoja auringolle tai solariumille. Oikealla ihonhoidolla ja tuotevalinnalla voit nauttia auringon suukosta ympäri vuoden. Tämä tarkoittaa, että voit ylläpitää täydellistä rusketusta myös talvella, kun aurinko on piilossa ja päivät ovat lyhyitä. Lisäksi, kun valitset laadukkaita tuotteita ja noudatat oikeita levitystekniikoita, voit välttää epätasaisen rusketuksen tai oranssin sävyn, joka saattaa joskus liittyä itseruskettavien käyttöön. Mikäli kaipaat apua itseruskettavan tuotteen valintaan, täältä voit lukea vertailun markkinoiden parhaista itseruskettavista ja täältä vertailun kasvoille tarkoitetuista itseruskettavista. Jos itseruskettavat tuotteet ovat uusi tuttavuus, kannattaa valita käyttöön aloittelijalle sopiva itseruskettava.