Wellea.fi (400 x 200 px) (1)

TOP 5 Olaplex -tuotteet vuonna 2023

Jokainen hiusten hyvinvoinnista kiinnostunut on lähes varmasti törmännyt joskus huippusuosittuun Olaplex -brändiin. Olaplex -tuotteet ovat saavuttaneet suurta suosiota niin hiusalan ammattilaisten kuin kotikäyttäjien sekä somevaikuttajien keskuudessa. Merkki lupaa tarjota apua värjäämisestä ja lämpökäsittelystä kärsineille, kuiville, pörröisille, katkeileville, kiiltonsa menettäneille ja kaiken kaikkiaan huonosti voiville hiuksille. Internetistä ja sosiaalisesta mediasta löytyy paljolti Olaplex before and after -kuvia eli kuvasarjoja, joissa esitellään hiuksia ennen ja jälkeen Olaplex -hoidon. Olaplex -hoito voidaan tehdä sekä kampaamossa että kotona ja tuoteperheeseen kuuluu runsaasti erilaisia tuotteita. Olaplexia käyttävien kokemusten perusteella merkki on oikeasti saamiensa kehujen ja hehkutuksen arvoinen. Tuotteita on kuitenkin useita ja purkit ja purnukat ovat aika hintavia, jolloin Olaplex -noviisin voi olla vaikea päättää, mikä tuote itselle kannattaa hankkia, jos brändin tuotteita haluaa kokeilla. Vertailimme Olaplex -tuotteita ja niistä saatuja kokemuksia ja valitsimme tähän artikkeliin viisi parasta kotona tehtävää Olaplex -hoitoa, joilla voi oikeasti saavuttaa pehmeämmät, kiiltävämmät, terveemmät ja kestävämmät hiukset. Tuotteet sopivat kaikille hiustyypeille, myös kiharille ja hennoille hiuksille. Artikkelin lopussa kerromme lisäksi, mitä Olaplex -tuotteiden ainesosista ja turvallisuudesta on hyvä tietää ennen niiden käyttämistä.

Olaplex N.o 3 Hair Perfector

Olaplex 3 on todennäköisesti kaikista suosituin Olaplex -tuotteista – ja syystäkin. No. 3 on tuotesarjan varsinainen hittituote, jonka vaikuttavana ainesosana on bis-aminopropyylidiglykolidimaleaatti, joka korjaa hiusten katkenneita disulfidisidoksia. Tuotteen ja hiusten kemiasta ei varsinaisesti tarvitse ymmärtää sen enempää kuin sen, että disulfidisidosten korjaaminen tekee hiuksista paremman näköiset ja tuntuiset sekä ennen kaikkea kestävämmät. Olaplex 3 sopii erityisen hyvin värjäämisestä ja varsinkin vaalentamisesta sekä lämpökäsittelystä kärsineille hiuksille. 

Käyttö: Tuotetta käytetään hiusnaamion tavoin pestyihin, pyyhekuiviin hiuksiin ja annetaan vaikuttaa ainakin 10 minuutin ajan. Tämän jälkeen hiukset huuhdellaan, pestään normaalisti shampoolla ja käsitellään hoitoaineella.

Olaplex 3 -kokemuksia:

“Eräs kokematon kampaaja käräytti hiukseni, minkä jälkeen toinen kampaaja suositteli minulle Olaplex 3:a hoidoksi kuiville, kärsineille ja pörröisille hiuksilleni. Hoito auttoi heti ja pitkäaikaisella käytöllä tulokset olivat vielä parempia. Nyt hiukseni ovat vahvat ja hyvin kosteutetut. Yleensä käytän tuotetta kerran viikossa, mutta joskus käytän sitä jopa kolme kertaa viikossa ja jätän yöksi hiuksiin.”

Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo

Myös seuraava tuote, Olaplex No. 4 on hehkuttamisen arvoinen. Tämä vuonna 2021 Allure lehden Best of Beauty -palkinnon voittanut shampoo korjaa hiusten vaurioita molekyylitasolla ja sen koostumus sisältää samaa vaikuttavaa ainetta kuin Olaplex No. 3 eli bis-aminopropyylidiglykolidimaleaattia. Shampoo pitää huolta hiuksen proteiinisidoksista tehden niistä terveet ja vahvat sisältä ulos. Se myös vähentää hiusten pörröisyyttä. Olaplex 4 saa käyttäjiltä kiitosta myös riittoisuudesta ja siitä, että se puhdistaa hiukset kunnolla.

Olaplex 4 -kokemuksia

“Aivan ihana tuote. En ole ennen käyttänyt tätä shampoota ja se on auttanut hiusteni kanssa todella paljon. Olaplex 4 on parantanut pitkien, vaurioituneiden hiusteni kuntoa. Se myös auttaa ehkäisemään kaksihaaraisten syntymistä parturikäyntien välillä, vaikka lämpökäsittelen hiuksiani päivittäin.”

Olaplex No. 5 Bond Maintenance Hoitoaine

Bond Maintenance Conditioner on kannattava lisä edellä mainitun shampoon rinnalle. Myös se on saanut Alluren Best of Beauty -palkinnon ja täydentää hyvin kahden edellä mainitun tuotteen vaikutusta ja niin ikään sisältää hiusten rakennetta korjaavaa bis-aminopropyylidiglykolidimaleaattia, joka auttaa hoitoainetta tekemään hiuksista pehmeät, sileät, kiiltävät ja terveet. Olaplex No. 5 sisältää kuitenkin myös vesiliukoisia silikoneja, mikä saattaa aiheuttaa epäilyksiä tuotteen käyttöön ottamisen suhteen. Tutkimusten perusteella ei kuitenkaan ole näyttöä, että vesiliukoiset silikonit olisivat ihmiselle haitallisia, jos niitä käytetään oikein. Kun hoitoaineen huuhtelee huolellisesti hiuksista, silikonikertymää ei synny. Lisäksi silikoni on tärkeä ainesosa, jos haluaa saavuttaa todella sileät hiukset. Hoitoaineen käyttäjät yksinkertaisesti rakastavat sitä, miten pehmeät ja helposti harjattavat hiukset aineen avulla voi saavuttaa. Lisää tietoa Olaplex -tuotteiden turvallisuudesta löytyy tämän artikkelin lopusta.

Olaplex 5 -kokemuksia

”Nyt kuusikymppisenä olen kärsinyt hiusten lähdöstä jo parin vuoden ajan. Olaplexin hoitoaine on tähän mennessä parasta, jota olen kokeillut. Ei tee hiuksista rasvaisia tai öljyisiä. Kuivaamisen ja suoristusraudan jälkeen hiukset näyttävä mahtavilta. Lisäksi minusta hiukset ovat alkaneet kasvaa takaisin eikä niitä irtoa enää kovin paljoa. Erittäin hyvä ostos ja hintansa arvoinen!”

Olaplex No. 7 Bonding Hair Oil

Hiusten hoidon ja muotoilun voi viimeistellä Olaplex -hiusöljyllä, jonka koostumus on niin kevyttä, että sitä voi hyvin käyttää myös kuiviin hiuksiin taltuttamaan pörröisyyttä ja antamaan kiiltoa. Bonding Hair Oil sisältää niin ikään hiuksien disulfidisidoksia korjaavaa ainesosaa. Lisäksi siinä on lämpösuoja, joten se sopii käytettäväksi myös ennen lämpökäsittelyä. Rypälesiemenöljyn ja vihreän teen fermentoidun öljyn hoitavien ominaisuuksien ansiosta Bonding Hair Oil saa hiukset sekä näyttämään että tuntumaan hyvältä. 

Olaplex 7 -kokemuksia

“Hiukseni ovat hennot ja latvat ovat vaurioituneet lämpökäsittelyistä. OIen kokeillut muutamia muita öljyjä, mutta ne ovat ollee minulle liian öljyisiä ja halusin vain pestä ne äkkiä pois hiuksista. Olaplexin tuotteissa on jotain taikaa, sillä öljy vain katoaa hiuksiin vähentäen pörröisyyttä ja korjaten kaksihaaraisia. Hiukset eivät jää öljyisen tuntuisiksi. Suosittelen kaikille, erityisesti hentohiuksisille.”

Olaplex No. 8 Bond Intence Moisture Mask

Kaikissa Olapexin tuottessa on proteiinisidoksia vahvistavaa ainesosaa, mutta hiusnaamion tärkeät ainesosat ovat itse asiassa tuttuja ihonhoidon puolelta. Intense Moisture Mask sisältää nimittäin keramideja ja hyaluronihappoa, joista ensimmäiset vahvistavat hiuksia ja parantavat niiden luonnollista suojaa ja jälkimmäinen kosteuttaa hiuksia tehokkaasti.

Olaplex 8 -kokemuksia

”Varsinaista taikaa. En tiedä miten se toimii, mutta vaalennuksesta vaurioituneet hiukseni ovat taas terveet eivätkä kuivat ja katkeilevat. En ole eläissäni ollut näin vakuuttunut mistään tuotteesta. 10/10!”

Olaplex -tuotteiden turvallisuus ja ainesosat

Olaplexin tuotteet ovat turvallisia käyttää eivätkä ne sisällä parabeeneja, sulfaatteja tai fosfaatteja. Hoitoaineessa käytetty silikoni on vesiliukoista eikä oikein käytettynä kerry hiuksiin.

Olaplexin tuotteisiin on aiemmin kohdistunut epäily, että ne saattavat altistaa hedelmättömyydelle tai keskenmenoille. Tämä liittyy butyylifenyylimetyylipropionaali -nimiseen yhdisteeseen, jota tuotteissa käytettiin aiemmin antamaan liljan tuoksua. Yhdiste on tutkimusten mukaan pieninä määrinä harmitonta, mutta sen käyttö kosmetiikkatuotteissa on kielletty EU:ssa vuoden 2022 alusta alkaen. Euroopan komissio antoi butyylifenyylimetyylipropionaalista raportin vuonna 2020, minkä jälkeen Olaplex ryhtyi poistamaan ainesosaa tuotteistaan. Olaplex on ilmoittanut, ettei tammikuusta 2022 alkaen myytävissä tuotteissa ole kyseistä ainesosaa, joten niiden ostaminen ja käyttäminen on turvallista. Tuotteisiin ja kyseiseen kiellettyyn ainesosaan on liittynyt jonkin verran väärää tietoa, jota on levitetty esimerkiksi sosiaalisen median avulla, mutta kuten edellä mainittiin, enää butyylifenyylimetyylipropionaalia ei Olaplexin tuotteissa yhtiön ilmoituksen mukaan ole. 

Lopuksi

Olaplexin tuotteet ovat saavuttaneet suurta suosiota ja niiden saamien arvostelujen perusteella ne todella voivat saada hiukset näyttämään ja tuntumaan paremmalta. Jos ei halua heti ostaa itselleen hintavia tuotteita, voi Olaplex -hoitoa kokeilla kampaajalla. Toisaalta Olaplex -hoito kotona on kustannustehokkaampaa. Jos tuotteita ei ole aiemmin kokeillut, voi olla hauska idea ottaa hiuksista “before and after” kuvat Olaplex -hoidon yhteydessä. Jos kalliisiin tuotteisiin panostaminen mietityttää, laadukkaita ja hyvin toimivia tuotteita on mahdollista saada myös edullisesti. Täältä voi lukea vertailumme parhaista edullisista shampoista.