Wellea.fi (400 x 200 px) (1)

Parhaat aurinkovoiteet ruusufinni-iholle

Päivitetty viimeksi 28.4.2024

Kaikki tietävät, miten tärkeää laadukkaan aurinkosuojan päivittäinen käyttäminen on, varsinkin jos kärsii ruusufinnistä. Varsinkin kevättalven aurinko on yksi pahimpia ihottuman puhkeamiseen ja pahenemiseen vaikuttavia tekijöitä, mutta ruusufinni-iholle sopivan voiteen löytäminen ei ole välttämättä helppoa. Jotta oikean tuotteen löytäminen olisi helpompaa, esittelemme tässä artikkelissa markkinoiden viisi parasta ruusufinni-iholle sopivaa aurinkosuojaa.

Paras aurinkovoide ruusufinni-iholle

La Roche-Posay Anthelios UVMune Ultra Light Fluid SPF 50

 
blank

 “Ihana tuote! Aivan huippu aurinkovoide. Ei tee ihosta rasvaista ja parasta on se, että se ei ärsytä ihoani. Minulla on ruusufinni ja on vaikeaa löytää tuotteita, jotka eivät tee sitä.“

La Roche-Posayn aurinkovoide on hellävaraista, maitomaista ja erinomaisesti suojaavaa eikä se ärsytä ihoa tai tuki ihohuokosia. Voide on tuoksutonta ja parabeenitonta. Se jättää ihon luonnollisen näköiseksi ja toisin kuin monet näin korkean suojakertoimen voiteet, se on koostumukseltaan kevyttä.

 

Paras kosteuttava aurinkovoide ruusufinni-iholle

Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics

blank

”Erittäin kosteuttava, mutta ei tahmainen. Ei jää iholla valkoiseksi ja imeytyy hyvin, melkein enemmän kasvovoide kuin aurinkovoide. Ostan ehdottomasti uudestaankin!”

Beauty of Joseon Relief Sun: Rice + Probiotics on kevyt, kosteuttava ja hyvin imeytyvä aurinkovoide, joka jättää ihon tuntumaan miellyttävältä. Tämä vegaaninen ja hajusteeton aurinkovoide sopii kaikille ihotyypeille, jopa ruusufinnistä kärsivälle herkälle iholle. Voide soveltuu erinomaisesti meikin alle ja antaa luonnollisen heleän lopputuloksen ilman valkoista jäämää. Tämän aurinkovoiteen suojakerroin on korkea SPF50+ PA++++. Beauty of Joseon Relief Sun -aurinkovoide sisältää 30% riisiuutetta ja fermentoituja jyväuutteita. Nämä ainesosat kosteuttavat, rauhoittavat ja ravitsevat kuivaa ihoa. Ne sisältävät runsaasti B-, C- ja E-vitamiineja, aminohappoja ja mineraaleja, jotka ylläpitävät ihon kosteustasapainoa.

 

 

Paras sävytetty aurinkovoide ruusufinni-iholle

Avene Sun B-Protect 50+

blank

”Ruusufinni-iholle erittäin sopiva! Ihotuntuma parasta.”

Avènen aurinkovoiteessa on korkean suojakertoimen lisäksi kevyt sävytys, joka mukautuu kasvojen omaan sävyyn mikrokapseloitujen pigmenttien vapautuessa käytön yhteydessä. Auringolta suojaamisen lisäksi voide tasoittaa ihon sävyä ja suojaa ilmansaasteilta. Sun B-Protectin koostumus on miellyttävä ja silkkisen tuntuinen iholla eikä se jätä ihoa rasvaisen tai tahmean tuntuiseksi. Voide ei sisällä parabeeneja ja se sopii myös herkälle iholle. Se on saanut erinomaisia arvioita käyttäjiltä, joilla on todettu ruusufinni.

Vinkki: Sävytetty aurinkovoide kannattaa levittää iholle kevyesti taputellen.

 

Paras korkean aurinkosuojan sisältävä hoitovoide ruusufinni-iholle

Synchroline Rosacure Intensive Cream SPF 30

blank

Paras ruusufinnille!

Rosacuren voide on erittäin mietoa ja se hoitaa sekä suojaa auringolta. Kosteuttava voide myös hillitsee punoitusta ja tehostaa ihon vastustuskykyä. Antioksidantti silymariiniuute hillitsee tehokkaasti tulehdusta ja korjaa UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita. Lisäksi voiteen luonnollinen rikkiainesosa MSM hillitsee tulehdusta aiheuttavia tekijöitä ja ylläpitää verisuonien rakennetta.

 

Paras luonnonkosmetiikan aurinkovoide ruusufinni-iholle

Laboratoires de Biarritz Alga Maris aurinkovoide SPF 50blank

 

“Sopii ruusufinni-iholleni ja myös meikin alle. Meikki pysyy päivän jopa parempana tämän päällä kuin ilman!”

Alga Maris aurinkovoide SPF50 on luonnonkosmetiikan ystävän valinta ruusufinni-ihon suojaamiseen auringolta. Voide sisältää vain luonnollisia mineraaliaurinkosuojia, jotka suojaavat ihoa tehokkaasti UVA- ja UVB-säteiltä, ja sen kevyt ja nopeasti imeytyvä koostumus kosteuttaa ihoa ilman ärsyttäviä lisäaineita tai kemikaaleja. Punalevästä uutettu antioksidantti estää auringon aiheuttamia ihovaurioita, mikä auttaa estämään ruusufinnin pahenemista. Alga Maris -aurinkovoide on myös Ecocert-sertifioitu, joten se on turvallinen valinta herkälle iholle. Tuotteesta on myös sävytetty SPF 50 -versio.

 

Paras suojakertoimellinen luonnonkosmetiikan päivävoide ruusufinni-iholle

Bybi Day Defense SPF30 Day Cream

blank

”Suosikki aurinkovoide. Sopii iholleni, ei aiheuta näppyjä eikä jätä valkoisia jälkiä iholle. Rakastan tätä!”

Bybin voiteessa yhdistyvät päivävoiteen ja aurinkovoiteen parhaat puolet. Voide levittyy helposti ja jättää ihon mattapintaiseksi mutta hehkuvaksi. Korkean aurinkosuojakertoimen lisäksi voide korjaa ja kosteuttaa ihoa. Jotkut käyttäjät ovat kuitenkin kokeneet, että tuote ei ole yksistään riittävän kosteuttava vaan kaipaa alle esimerkiksi seerumin. Lisäksi Day Defence sisältää sitruunahappoa, joka joissakin tapauksissa saattaa ärsyttää ruusufinniä. Jos sitruunahappo ei lukeudu omaa ihoa ärsyttäviin aineisiin, Bybin voide on erinomainen valinta jokapäiväiseen käyttöön.

Miten valita ruusufinni-iholle sopiva aurinkovoide?

Ruusufinni eli acne rosacea on yleinen, punaisuutta, näppyjä ja ihon epätasaisuutta aiheuttava krooninen ihosairaus ja vaikka sen perimmäistä aiheuttajaa ei vielä tunneta, tutkimusten perusteella on löydetty useita tekijöitä, jotka saattavat pahentaa oireita. Ne asiat, jotka pahentavat ruusufinnin oireita, voivat olla hyvin yksilöllisiä, joten omalle iholle sopivien ja sopimattomien asioiden selvittäminen on usein aikaa vievää ja työlästä. Ruusufinni-iholle sopivat aurinkovoiteen löytymisen tekee haastavaksi se, että usein ne sisältävät herkistäviä aineita kuten tuoksuja ja kemiallisia suodattimia. Toisaalta ruusufinnistä kärsivien iho on normaalia ihoa alttiimpi auringon haittavaikutuksille ja UV-säteilylle, joka tuhoaa ihon kollageenia ja elastisuutta sekä lisää omalta osaltaan tulehdusta. Tästä syystä rosaceaa sairastavan olisi erityisen tärkeää löytää aurinkovoide, joka suojaa mutta ei ärsytä ihoa.           

Lähtökohtaisesti ruusufinni-iholle kannattaa valita fysikaalinen tai epäorgaaninen aurinkosuoja, koska ne yleensä ovat vähiten ihoa ärsyttäviä. On tärkeää vältellä ärsytystä aiheuttavia ainesosia kuten hajusteita, kuivattavia alkoholeja, oksibentsoneja ja avobentsoneja ja suosia mineraalipohjaisia tuotteita, joissa on rauhoittavaa sinkkioksidia tai titaanidioksidia. Herkkäihoisen kannattaa uutta tuotetta kokeillessa levittää voidetta aluksi korvan taakse tai kaulalle pienelle alueelle. Auringolta suojaamisen lisäksi rosaceasta kärsivää ihoa on hyvä hoitaa rauhoittavilla ja ravitsevilla ihonhoitotuotteilla. Täältä löydät oppaamme ruusufinnille sopivan ihonhoitorutiinin löytämiseen.

blank