Wellea.fi (400 x 200 px) (1)

Parhaat ripsiseerumit ja tietoa niiden käytöstä

Viimeksi päivitetty 1.5.2024

Jos omien ripsien pituuteen, tuuheuteen tai kuntoon esimerkiksi ripsien pidennysten poistamisen jälkeen ei ole tyytyväinen, ripsiseerumi on kokeilemisen arvoinen hoitotuote. Siinä missä monet kauneudenhoitotuotteet eivät välttämättä saa aikaan mainostettuja tuloksia, ripsiseerumilla on mahdollisuus saada oikeasti pidemmät ja tuuheammat ripset.

Kauppojen hyllyiltä ja verkkokauppojen valikoimista löytyy paljon erilaisia ja erihintaisia vaihtoehtoja, joista osa toimii ja osa ei. Toimivia ripsiseerumeita löytyy kaikista hintaluokista, edullisesta aina arvokkaampiin luksustuotteisiin. Tässä artikkelissa esitellään parhaat rispsiseerumit eri hintaluokista. Lisäksi artikkelin lopusta löytyy tärkeää tietoa ripsiseerumeista ja niiden käytöstä.

Parhaat ripsiseerumit juuri nyt

Paras ripsiseerumi

4.8/5

Arvosana 4.8/5

Revitalashin seerumin on alun perin kehittänyt silmälääkäri, jonka vaimo menetti ripsensä kemoterapian seurauksena. Revitalashin seerumi saa jatkuvasti ylistäviä arvioita ja sen koostumus sisältää runsaasti hoitavia ja ripsien kasvua tukevia ainesosia. Sen koostumuksessa on sekoitus peptidejä, glyseriiniä, biotiinia ja kosteuttavia kasviperäisiä aineita, jotka auttavat ripsiä kasvamaan vahvempina ja jopa tummempina.

Monet seerumeista eivät sovi herkkäsilmäisille ja saattavat aiheuttaa kutinaa, kirvelyä ja punoitusta. Revitalashin käyttävillä näitä oireita on keskimääräistä vähemmän ja jotkut sellaiset käyttäjät, joille muut seerumit eivät ole sopineet, ovat voineet käyttää Revitalashia ongelmitta. Ripsiseerumin ainoaksi miinukseksi osoittautui hinta, joka on aika korkea.

Kokemuksia:

”Kokemukseni tuotteesta on erittäin positiivinen! Aloin käyttää Revitalashia kolme viikkoa sitten, ja jo nyt huomaan eron! Ripset ovat hieman pidemmät ja selvästi kaarevat, uskomatonta! Levitän Revitalashia ripsiini ennen nukkumaanmenoa ja aamuisin ne ovat upean näköiset. Jo kolmen viikon käytön jälkeen olen erittäin tyytyväinen tuloksiin, odotan innolla miltä ripset näyttävät kolmen kuukauden jälkeen. Suosittelen lämpimästi!””

Olen luonnostani vaalea, ja kun ikää on tullut lisää, ripset ovat lähes kadonneet kokonaan. RevitaLash on ainoa tuote, joka on antanut minulle upeat ripset. Minun ei tarvitse edes käyttää ripsiväriä. En myöskään ole saanut siitä ärsytystä, joten erittäin tyytyväinen tuloksiin.”

”Minulla on kokemusta monista ripsiseerumeista, mutta Revitalash on ehdottomasti yksi parhaista! Olen käyttänyt tätä tuotetta jo useita vuosia, ja tulokset ovat aina olleet upeita. Ripset ovat pitkät ja tuuheat, ja ihmiset kysyvät usein, ovatko ne pidennykset. Olen välillä pitänyt taukoa ja eron huomaa aika nopeasti.”

Paras hinta-laatusuhde

4.2/5

Arvosana 4.2/5

Grande Cosmeticsin GrandeLASH-MD ripsiseerumi on markkinoiden kärkituotteita ripsien hoitoon, tarjoten ainutlaatuisen yhdistelmän vitamiineja, peptidejä ja aminohappoja, jotka ravitsevat ja vahvistavat ripsiä juuresta latvaan. Tämä huippuluokan tuote on suunniteltu erityisesti niille, jotka haluavat saavuttaa pidemmät, tuuheammat ja vahvemmat ripset ilman ripsienpidennyksiä tai tekoripsiä.

GrandeLASH-MD on kliinisesti testattu ja silmälääkärin hyväksymä, mikä takaa sen turvallisuuden ja tehokkuuden. Sen helppokäyttöisyys, nopea levitys ja luonnolliset ainesosat tekevät siitä ihanteellisen valinnan päivittäiseen kauneudenhoitorutiiniin. Tuote on suunniteltu käytettäväksi kerran päivässä, ja sen säännöllinen käyttö tuottaa näkyviä tuloksia jo 4-6 viikon kuluttua.

Kokemuksia:

”Aloin käyttää tätä ripsienpidennysten poiston jälkeen, ja se todella pelasti ripseni. Ripsistäni tuli todellakin pidemmät ja tuuheammat! Oma kokemukseni tuotteesta on siis erittäin positiivinen. Olen käyttänyt tätä jo vuosia ilman ongelmia.”

”Tämä tuote vaatii hieman kärsivällisyyttä, mutta lopputulosta kannattaa odottaa. Ripset ovat hiljalleen pidentyneet, kun seerumi on ollut päivittäisessä käytössä, ja olen huomannut selvän eron ripsissäni tämän seerumin käytön aloittamisen jälkeen. Ripseni erottuvat entistä paremmin ripsivärin kanssa, mutta näyttävät upeilta myös ilman ripsaria. Annoin tätä joululahjaksi sisarelleni ja ystävilleni, jotka olivat ihmeissään ripsieni nykyisestä pituudesta.”

”Ihan huippu! Olen käyttänyt nyt kolme kuukautta ja ripset ovat pidemmät ja todellakin tuuheammat. Yksi pakkaus riittää helposti kolme kuukautta. Suosittelen!”

Nanolash ripsiseerumi

Paras keskihintainen ripsiseerumi

blank

Nanolashin seerumi on samassa kategoriassa Xlashin ripsiseerumin kanssa; ne kuuluvat samaan hintaluokkaan ja ovat markkinoinnin ja sosiaalisen median takia tunnetuimpia ripsien hoitotuotteita. Sekä Nanolashin että Xlashin seerumit toimivat suurimmalle osalle käyttäjistä, mutta Nanolashia käyttäneet vaikuttavat saaneen käytöstä vähemmän ikäviä sivuoireita kuten silmien ja silmäluomien punoitusta, kirvelyä ja kutinaa. Tästä syystä Nanolashin seerumi valikoitui vertailun parhaaksi keskihintaiseksi ripsiseerumiksi.

Seerumi vahvistaa ripsiä ja stimuloi karvatuppeja ja se sisältää silmänympärysihoa hoitavia ainesosia. Seerumi kasvattaa ripsistä pidemmät, tuuheammat ja jopa tummemmat. Tuloksia voi nähdä jo noin 15 päivää käytön aloittamisen jälkeen, mutta suurimmat muutokset ovat havaittavissa vasta 4-6 viikon jälkeen. Tuote on testattu silmälääketieteellisesti ja se on tulehduksia ehkäisevää.

Vaikka Nanolashin koostumus on hellävarainen eikä se suurimmalle osalle aiheuta sivuoireita, silmäluomilla voi havaita punoitusta käytön aikana, sillä aine vilkastuttaa verenkiertoa.

Kokemuksia:

“Olen käyttänyt muitakin ripsiseerumeita, mutta tämä on paras jota olen kokeillut. Vain neljässä viikossa ripseni kasvoivat niin pitkiksi, että ne osuvat silmälaseihini. Tilasin juuri uuden pullon, jotta ei pääse loppumaan. En edes muistanut joka ilta käyttää seerumia ja silti olen saanut sillä tuloksia.”

Uroda ripsiseerumi

Paras edullinen ripsiseerumi

blank

Toimivan ripsiseerumin ei tarvitse maksaa paljoa Moniin muihin seerumeihin verrattuna erittäin edullinen Uroda ripsiseerumi toimii nimittäin ripsien pidentämiseen aivan yhtä hyvin kuin sitä kalliimmat tuotteet. Ripsien kasvua stimuloivan bimatoprost -yhdisteen lisäksi seerumin vaikuttavina aineina on peptidejä ja biotiinia sekä pantenolia.

Valmistajan tekemän tutkimuksen mukaan 92 % tuotteen käyttäjistä on tyytyväisiä sen tarjoamiin tuloksiin ja yksi pakkaus riittää kuukausia. Seerumin sisältämä prostaglandiinijohdannainen on oikein käytettynä turvallista käyttää ja tuote on EU:n direktiivien mukainen. Hinnan lisäksi tuotteen hyvänä puolena on helppo saatavuus, sillä se löytyy sekä isojen markettien että verkkokauppojen valikoimista. Tuote sopii myös kulmakarvoille.

Kokemuksia Uroda ripsiseerumista

“Olen ostanut tätä jo kolme kertaa ja minulla on nyt paljon pidemmät ja tuuheammat silmäripset, toimii ihan yhtä hyvin kuin kalliimmat tuotteet. Pieni miinus siitä, että saattaa ärsyttää herkkiä silmiä.”

Hyvä tietää ripsiseerumeista

Luonnollisuuden suosiminen on hiljalleen noussut suosioon muiden kauneustrendien ohessa. Vielä joitakin vuosia sitten monet tavoittelivat näyttäviä ripsiä ripsienpidennysten avulla, mutta nykyään yhä useampi on luopunut niiden käytöstä.

Jos omien ripsien ulkonäköön ja pituuteen ei ole tyytyväinen tai jos ripset ovat jääneet huonokuntoisiksi ripsienpidennysten poistamisen jälkeen, ripsiseerumi voi pelastaa tilanteen. Toimivia ripsiseerumeita nimittäin on olemassa ja niitä säännöllisesti käyttämällä voi saada aikaan merkittävän ja jopa yllättävän muutoksen.

Googlen kuvahaku ja ripsiseerumeita myyvien verkkokauppojen arviot esittelevät lukemattomia ennen ja jälkeen -kuvia, jotka ainakin vaikuttavat aidoilta. Mainosten ja käyttäjäarvioiden mukaan kunnollisella seerumilla on mahdollista muutamassa viikossa saavuttaa jopa 50 – 100 % pidemmät ripset. Kaikkien ripsiseerumeiden käyttö ei kuitenkaan ole aivan riskitöntä ja jokaisen niitä käyttävän tai käytön aloittamista harkitsevan kannattaa ottaa faktat haltuun.

Miten ripsiseerumit sitten toimivat ja onko niiden käyttö turvallista? Mitä niiden käytöstä on syytä tietää ennen aloittamista? Mitkä ovat parhaat ripsiseerumit, joilla unelmien ripset on mahdollista saavuttaa?

Miten ripsiseerumit toimivat?

Ripsiseerumeiden teho perustuu käytännössä kahteen asiaan: Ripsien kunnon kohentamiseen ja kasvun tukemiseen, jolloin ne näyttävät paremmilta eivätkä katkeile tai tipahtele entiseen tapaan ja ripsien luontaisen kasvukauden pidentämiseen, jolloin ripset yksinkertaisesti kasvavat pidempään.

Ripsiseerumit tähtäävät yleensä kumpaankin näistä.

Monet ripsiseerumit sisältävät peptidejä, jotka ovat lyhytketjuisia aminohappoja ja proteiinien rakennusaineita. Hiukset ja ripset ovat 80 %:sti keratiini -nimistä proteiinia, joten peptidit ymmärrettävästi auttavat korjaamaan ripsiä ja tukemaan niiden tervettä kasvua.

Lisäksi monet parhaista ripsiseerumeista sisältävät ravintoaineita ja vitamiineja, jotka hoitavat ripsiä. Tällaisia ovat mm. biotiini, joka auttaa kehoa metaboloimaan proteiineja, pantenoli, joka kosteuttaa sekä erilaiset kasviperäiset uutteet ja öljyt.

Näiden luonnollisten aineiden lisäksi ripsiseerumi voi sisältää myös lääkeaineiksi luokiteltavia ainesosia. Seerumin ripsen kasvukautta pidentävä teho voi perustua prostaglandiinijohdannaisiin, esimerkiksi bimatoprost -nimiseen aineeseen.

Prostaglandiinijohdannaisia käytetään mm. silmänpainetaudin hoitamiseen, mutta sen sivuvaikutuksena on karvankasvun stimuloituminen ja siksi se päätyi myös ripsiseerumeita valmistavien yritysten käyttöön. Kuitenkin joitakin vuosia sitten useita ripsiseerumeita vedettiin markkinoilta EU:n lainsäädännön puuttuessa prostaglandiinijohdannaisten käyttöön.

Prostaglandiinijohdannaisia löytyy kuitenkin edelleen joistakin seerumeista kuten myöhemmin artikkelissa esiteltävästä Urodan ripsiseerumista, sillä niiden käyttöä ei ole kielletty, jos aineen pitoisuus tuotteessa on tarpeeksi alhainen. Mitä haittavaikutuksia prostaglandiinijohdannaiset ja ripsiseerumit voivat siis aiheuttaa? Onko niiden käyttäminen turvallista?

Ripsiseerumien turvallisuus

Lähtökohtaisesti Suomen markkinoilla myytävät tuotteet ovat turvallisia ja kosmetiikkalainsäädännön mukaisia. Myynnissä oleville ripsiseerumeille on todennäköisesti tehty EU:n kosmetiikkalainsäädännön velvoittama turvallisuusselvitys ja siten niissä käytetyt ainesosat on todettu turvallisiksi käyttää.

Kuitenkin seerumeiden käyttö voi aiheuttaa ikäviä sivuvaikutuksia. Aiemmin mainitut prostaglandiinijohdannaiset voivat aiheuttaa mm. ärsytystä, kutinaa ja punoitusta sekä silmänympärysihon ja silmäluomien värjääntymistä.

Toimivien ripsiseerumeiden asiakaspalautteissa tulee vastaan mainintoja näistä haittavaikutuksista. Lisäksi kasvua kiihdyttävien ainesosien takia ripsiä saattaa kasvaa muista ripsistä poikkeavaan suuntaan ja myös allergiset reaktiot ovat mahdollisia.

Koska ripsiseerumin käyttöön saattaa sisältyä riskejä, suosittelemme testaamaan tuotetta huomaamattomaan paikkaan ennen varsinaista käyttöä. Jos ripsiseerumin käytön yhteydessä ilmenee haittavaikutuksia, niistä pääsee eroon lopettamalla käytön eikä pitkäaikaista haittaa pitäisi syntyä.

Yhtenä miinuksena voidaan myös pitää sitä, että seerumin käytön lopettamisen jälkeen ripset palautuvat hiljalleen entisiin mittoihinsa, kun ne eivät enää altistu kasvua edistäville ja kasvukautta pidentäville ainesosille ja voivat siten tuntua aiempaa lyhyemmiltä ja hennommilta. Lisäksi jotkin ripsiseerumeita valmistavat yritykset ohjeistavat, että seerumia ei tulisi käyttää, jos on raskaana tai imettää.

Vinkkejä ripsiseerumin käyttöön

Käytä seerumia aina samaan aikaan päivästä

Luonteva aika ripsiseerumin käytölle on ilta. Kun seerumia käyttää illalla ennen nukkumaanmenoa, se saa rauhassa vaikuttaa yön ajan. Aamulla laitettu seerumi voi hävitä tai valua hikoilun tai kosmetiikan takia pois. Vaikuttavien aineidensa takia ripsiseerumi olisi tärkeää saada pysymään luomella ripsien tyvessä.

Sitoudu käyttämiseen

Yleensä tuloksia alkaa nähdä noin neljässä viikossa, mutta joskus se vie jopa kuusi tai kahdeksan viikkoa. Ole kärsivällinen ja käytä tuotetta säännöllisesti ja joka päivä. Tuotetta ei kannata vaihtaa kesken kokeilun toiseen.

Levitä seerumi puhtaille kasvoille

Kasvot on tärkeää puhdistaa ennen seerumin laittamista, sillä erilaiset meikit sekä öljypohjaiset meikinpoisto- ja puhdistusaineet voivat estää seerumin pääsyn sille tarkoitettuun paikkaan. Tällöin seerumi ei myöskään toimi kunnolla. Tästä syystä silmäluomet kannattaa puhdistaa huolellisesti ennen seerumin laittamista.

Usein kysyttyä:

Kyllä, ripsiseerumeita voi käyttää liikaa, mikä voi johtaa terveyshaittoihin kuten silmien ärsytykseen, punoitukseen ja turvotukseen. Lisäksi liiallinen käyttö voi seerumista riippuen jopa aiheuttaa ripsien vaurioita ja niiden irtoamista. On tärkeää noudattaa valmistajan ohjeita ja käyttää tuotetta vain suositellun määrän verran. Jos huomaat mitään haittavaikutuksia, lopeta tuotteen käyttö ja ota tarvittaessa yhteyttä lääkäriin.

Ripsiseerumia voidaan käyttää myös alaripsiin, mutta annostelun kanssa on syytä olla varovainen, jotta seerumia ei mene silmään. Lisäksi silmien räpyttäminen saattaa levittää tuotetta, mikä saattaa johtaa joihinkin haittavaikutuksiin. RIpsiseerumia käytettäessä on syytä aina lukea ja noudattaa valmistajan ohjeita.

Kun lopettaa ripsiseerumin käytön, ripset palaavat vähitellen takaisin normaalitilaan ja niiden kasvuvauhti hidastuu normaaliksi. Joskus seerumin käytön lopettamisen yhteydessä voi esiintyä jonkin verran ripsien irtoamista tai harventumista, mutta yleensä tämä on tilapäistä eikä johda pysyvään haittaan. On tärkeää muistaa, että ripsiseerumin käytön vaikutukset eivät ole pysyviä ja että ripsien kasvuvauhti ja ulkonäkö voivat vaihdella henkilöstä riippuen.

Jos ripsiseerumin käyttö ei tunnu itselle sopivalta vaihtoehdolta, ripsien kasvuun voi pyrkiä vaikuttamaan muillakin tavoilla. Esimerkiksi yleisestä terveydestä huolehtiminen eli terveellinen ruokavalio, riittävä uni, stressin vähentäminen ja hyvä ripsien hoito voivat auttaa ylläpitämään ripsien hyvää kuntoa. Ripsien harjaaminen puhtaalla ripsiharjalla voi myös auttaa stimuloimaan verenkiertoa ja edistämään ripsien kasvua. Lisäksi luonnolliset öljyt, kuten kookosöljy tai risiiniöljy, voivat auttaa vahvistamaan ripsiä ja edistämään niiden kasvua. Totuus on kuitenkin, että nämä eivät välttämättä anna yhtä nopeita tai dramaattisia tuloksia kuin toimiva ripsiseerumi.

Tämä riippuu seerumista ja ripsienpidennyksistä. On erittäin tärkeää lukea ripsiseerumin käyttöohjeet ennen kuin käyttää sitä ripsienpidennysten kanssa. Jotkut ripsiseerumit voivat vaikuttaa liimaukseen ja heikentää ripsienpidennyksen kestävyyttä. Tästä syystä jotkut ripsienpidennyksen valmistajat suosittelevat välttämään ripsiseerumin käyttöä yhdessä pidennysten kanssa. 

Kyllä, yleensä ripsiseerumia voi käyttää ripsivärin kanssa. On kuitenkin suositeltavaa antaa ripsiseerumin kuivua hyvin ja imeytyä kokonaan ennen ripsivärin laittamista, jotta ripsivärin levitys ei häiritse seerumin vaikutusta eikä ripsiväri sotkeudu seerumin vaikutuksesta. Jos ripsiväri levitetään liian nopeasti ripsiseerumin jälkeen, se voi myös vaikuttaa ripsivärin koostumukseen ja tehdä ripsistä paakkuuntuneet. Kannattaa siis odottaa muutama minuutti ripsiseerumin levittämisen jälkeen ennen ripsivärin levittämistä.