Wellea.fi (400 x 200 px) (1)

Vertailussa edulliset shampoot – Halvallakin saa hyvää!

Riippumatta hiustyypistä ja siitä, kuinka usein hiuksia pesee, hiusten peseminen on hiustenhoidon tärkeimpiä vaiheita. Kauppojen hyllyt ovat täynnä erilaisia vaihtoehtoja ja hiustuotteisiin erikoistuneet liikkeet ja kampaamot tarjoavat niitä vielä lisää. Lähtökohtaisesti terveiden ja kauniiden hiusten saavuttaminen vaatii hyviä ja laadukkaita tuotteita, mikä oikeastaan tarkoittaa kampaamolaatuisten tuotteiden käyttämistä. Mitä eroa on kampaamo- ja markettituotteiden välillä? Kampaamotuotteet sisältävät markettituotteita vähemmän erilaisia täyteaineita ja enemmän hoitavia, korjaavia ja suojaavia ainesosia. Tästä syystä hoitoaineiksi ja esimerkiksi lämpökäsittelytuotteiksi suosittelemme ensisijaisesti kampaamotuotteita, joita nykyään on helposti saatavilla myös monista verkkokaupoista. Hiustenhoidon ei kuitenkaan tarvitse kaikin paikoin olla kallista eikä tuotteiden ostaminen monimutkaista – moni parhaista shampoista nimittäin löytyy ihan tavallisen kaupan hyllyltä eikä maksa maltaita. Shampoon ensisijainen tehtävä on puhdistaa hiukset ja siitä hiuksia vahingoittamatta suoriutuu erinomaisesti myös moni markettishampoo. Hinta-laatu-suhteen lisäksi shampoo-ostoksilla kannattaa pitää mielessä oma hiustyyppi ja päänahan tarpeet. Esimerkiksi kuiville, värjätyille tai vaalennetuille hiuksille emme suosittele shampoota, joka sisältää natriumlauryylisulfaattia (Sodium lauryl sulphate/SLS), sillä se saattaa kuivattaa hiuksia. SLS on laajalti shampoissa käytetty aine, joka saa shampoon vaahtoamaan hyvin. Useat kampaamotuotteet eivät sisällä natriumlauryylisulfaattia, vaan se on korvattu jollain hellävaraisemmalla ainesosalla. Toisaalta normaaleja ja hyvän kosteustasapainon omaavia hiuksia SLS ei todennäköisesti vahingoita. Koska kaupan shampoohyllyn äärellä laajan valikoiman äärellä valinnan tekeminen voi olla vaikeaa, vertailimme edullisia shampoita ja valitsimme niistä parhaat esittelyyn. Artikkelissa esitellään parhaat edulliset shampoot eri hiustyypeille.

Paras edullinen shampoo värjätyille hiuksille

L’Oreal Paris Elvital Color Vive

Hiusväriä on syytä suojata voimakkaiden puhdistusaineiden lisäksi UV-säteilyltä ja tämä L’Orealin shampoo tekee kummatkin. Tämän shampoon hinta-laatu-suhde ja sopivuus värjätyille hiuksille on yksinkertaisesti niin hyvä, että jopa kampaajat suosittelevat sen käyttöä asiakkaille.

Paras edullinen shampoo kuiville hiuksille

Garnier Respons Mythic Olive

Garnierin oliiviöljyä sisältävä shampoo on kehitetty antamaan elinvoimaa erittäin kuiville ja vaurioituneille hiuksille. Vaikka shampoon koostumus on superkosteuttava ja korjaava, se ei latista hiuksia. Tuote tekee hiuksista helposti käsiteltävät, kiiltävät ja pehmeät. Shampoo ei sisällä natriumlauryylisulfaattia, mikä tekee siitä kuiville hiuksille erityisen hyvin sopivan.

Paras edullinen shampoo rasvoittuville hiuksille

OGX Teatree Mint

OGX: tuotteet ovat hinta-laatu-suhteeltaan erinomaisia: Ne toimivat hyvin ja tuoksuvat ihanilta eivätkä sisällä SLS:ää. Tämä teepuuöljyä ja minttua sisältävä shampoo pesee hiukset tehokkaasti mutta kuivattamatta ja jättää jälkeensä puhtaat, raikkaat ja öljyttömät hiukset. Teepuuöljy hoitaa myös päänahkaa ja estää hilseen muodostumista.

Paras edullinen shampoo hennoille hiuksille

OGX Biotin & Collagen

Toinen vertailussamme hyvin menestynyt OGX:n tuote on sen biotiinia ja kollageenia sisältävä shampoo, joka puhdistamisen lisäksi antaa hiuksille hyvin volyymia. Se sisältää hiusten tervettä kasvua edesauttavaa biotiinia eli B7-vitamiinia. Kollageenin, vehnäproteiinin ja bambukuitu-uutteen ansiosta shampoo saa hiukset näyttämään tuuheammilta ja kuohkeammilta heti suihkun jälkeen.

Mitä shampoon valinnassa kannattaa ottaa huomioon?

Hiustyyppi

Vaurioituneet tai kihara hiukset kaipaavat shampoolta puhdistamisen lisäksi hoitavia ja korjaavia ominaisuuksia. Usein näille hiustyypeille on viisainta valita sulfaatiton shampoo. Toisaalta shampoo ei saa latistaa hiuksia. Rasvoittuvalle hiustyypille sen sijaan kannattaa valita shampoo, joka sisältää enemmän puhdistavia ainesosia.

Puhdistavat ainesosat

Shampoot sisältävät usein sulfiitteja, yleensä natriumlauryylisulfaattia SLS, jotka puhdistava hiuksia ja saavat shampoon vaahtoamaan hyvin. Ne ovat kuitenkin usein turhan voimakkaita kuiviille tai käsitellyille hiuksille. Rasittuneille hiuksille esimerkiksi glyseriini ja kookosöljy ovat sulfaatteja parempia puhdistavia ainesosia.

Vahvistavat ainesosat

Shampoota valitessa kannattaa kiinnittää huomiota myös proteiinipitoisuuteen sekä aminohappoihin. Ne vahvistavat hiuksia, lisäävät kiiltoa ja edesauttavat hiusten kasvua. Biotiini ja B5-vitamiini ovat myös erinomaisia hiusten vahvistajia.