Wellea.fi (400 x 200 px) (1)

Helppoa ihonhoitoa: Esittelyssä parhaat misellivedet

Kasvojen ihon puhdistus on tärkeä osa ihonhoitorutiinia erityisesti silloin, kun käyttää meikkiä tai aurinkovoidetta päivittäin. Yleensä kasvot kaipaavat puhdistusta sekä aamuisin että iltaisin ja jokaiselle ihotyypille on tarjolla valtavasti erilaisia puhdistustuotteita. Aina kasvojen puhdistukseen ei ole mahdollista käyttää vettä tai pesuaineen ja veden kanssa puhdistaminen vie liikaa aikaa ja energiaa esimerkiksi aamuisin. Tällöin misellivesi on oivallinen vaihtoehto.

Vertailimme misellivesiä ja valitsimme niistä parhaat esittelyyn. Tässä artikkelissa esitellään vertailun

  • paras misellivesi
  • paras edullinen misellivesi
  • paras misellivesi meikin poistoon sekä
  • parhaat tuotteet herkälle iholle, kuivalle iholle tai öljyiselle iholle.

Paras misellivesi: Bioderma Sensibio H2O misellivesi

Plussat

+ Imeytyy nopeasti

+ Hellävarainen iholle ja silmille

+ Ei kuivata

Miinukset

– Ei kovin riittoisa

Bioderman misellivesi on ideaallinen herkälle ja helposti ärtyvälle iholle. Koostumuksensa ansiosta se rauhoittaa ihoa samalla kun puhdistaa siltä lian ja meikin. Jos misellivedet ovat uusi tuttavuus ja epäröi, mikä tuote kannattaisi valita käyttöön, Bioderma Sensibion valitsemalla ei voi mennä pieleen. Usein herkän silmänympärysihon omaavan on vaikea puhdistaa silmämeikkiä ärsyttämättä ihoa. Tällä misellivedellä se kuitenkin onnistuu.  Sensibio sisältää rasvahappojen estereitä, jotka ovat samankaltaisia aineita kuin iholla luontaisesti olevat lipidit. Ne korjaavat ihon suojakerrosta ja hoitavat ärtynyttä ihoa. Käyttäjien kokemusten mukaan Bioderman misellivesi antaa puhtaan, pehmeän ja sileän ihon ilman kuivuutta ja punoitusta.

 

Paras edullinen misellivesi: Lumene Lähde Pure Arctic Miracle 3-in-1 misellivesi

Plussat

+ Hellävarainen ja hajusteeton

+ Jättää kasvot raikkaan tuntuisiksi

+ Puhdistaa hyvin

Miinukset

– Ei välttämättä irrota vedenkestävää meikkiä

Suomalainen Lumene pohjaa tuotteensa vahvasti pohjoisen luontoon eikä Lumenen misellivesi ole poikkeus. Se sisältää luonnollista lakan nektaria, luomulaatuista koivunmahlaa ja lähdevettä. Lumenen misellivesi puhdistaa sekä meikin että lian ja jättää ihon puhtaan ja raikkaan tuntuiseksi ilman tahmaista tunnetta. Misellivesi on hajusteetonta ja se sopii hyvin myös herkälle iholle. 

Paras misellivesi meikin puhdistukseen: Medik8 Eyes and Lips misellivesi

Plussat

+ Maitomainen koostumus

+ Puhdistaa meikin hellävaraisesti myös silmistä ja huulilta

+ Rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa

Miinukset

– Harvinaisissa tapauksissa saattaa aiheuttaa allergisen reaktion

Kuten tiedetään, vedenpitävät ripsivärin, nestemäisen huulipunan ja kunnolla peittävän meikkivoiteen poistaminen iholta ei aina käy käden käänteessä. Kun käyttää pitkäkestoista ja voimakasta meikkiä, on tärkeää löytää puhdistukseen tuote, jolla sen saa irrotettua iholta ilman voimakasta hankausta tai liian voimakkaita kemikaaleja. Medik8 -misellivesi sisältää runsaasti kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia kuten hyaluronihappoa, B5 -vitamiinia, ruiskaunokkia ja kamomillaa ja puhdistaa iholta viimeisetkin meikin rippeet. Käytön jälkeen iho tuntuu puhtaalta eikä misellivesi jätä jälkeensä tahmaisia jäämiä.

 

Paras misellivesi herkälle iholle: Avéne Micellar Lotion misellivesi

Plussat

+ Hellävarainen helposti ärtyvälle iholle

+ Hyvä hinta-laatu-suhde

+ Rauhoittaa ihoa

Miinukset

– Miedosti hajustettu

Herkälle iholle voi olla vaikeaa löytää sellaista puhdistustuotetta, joka ei saa ihoa punoittamaan. Avénen misellivesi on kuitenkin suunniteltu varta vasten herkälle iholle. Sen koostumus sisältää kosteuttavaa glykolia ja lämpölähdevettä, joka rauhoittaa ihoa. Tätäkin misellivettä voidaan käyttää kasvojen ihon lisäksi puhdistamaan silmät ja huulet. On kuitenkin syytä huomata, että vaikka tämä misellivesi on erityisesti suunniteltu herkälle iholle, siinä on mieto tuoksu. Tuoksu ei ole käytössä häiritsevä, mutta jos iholla on taipumusta ärtyä hajusteista, tämä tuote kannattaa ehkä jättää väliin ja valita mieluummin esimerkiksi Lumenen misellivesi, joka on hajustamatonta ja herkälle iholle sopivaa.

 

Paras misellivesi kuivalle iholle: Origins Mega-mushroom Skin Relief misellivesi

Plussat

+ Raikastava

+ Kosteuttava

+ Pehmentää ihoa

Miinukset

– Hintava

Originsin miselliveden avulla voi sanoa hyvästit kuivalle ja samealle iholle. Sen koostumus rauhoittaa ihoa välittömästi, vähentää punoitusta ja kosteuttaa. Misellivesi sisältää ainesosia kuten reishi-sieniä ja eteerisiä öljyjä, jotka saavat ihon hehkumaan. Käyttötestissä ihon kuivat läikät hävisivät ja iho tuntui kosteutetulta ja raikkaalta. 


Paras misellivesi öljyyntyvälle iholle: Garnier SkinActive All-in-1 misellivesi

Plussat

+ Kevyt koostumus

+ Imeytyy nopeasti

+ Raikastavan tuntuinen

Miinukset

– Vaatii ravistamista ennen käyttöä

Jos omaa rasvoittuvan ihon, miselliveden olisi hyvä olla sellainen, joka antaa mattapintaisen lopputuloksen kuten tämä Garnierin misellivesi. Se poistaa hellävaraisesti lian ja meikin, mutta myös imee itseensä tehokkaasti ihon ylimääräistä talia. Misellivesi saa myös käyttäjiltään kiitosta hinta-laatu-suhteesta ja riittoisuudesta. Se kuitenkin sisältää joitakin sellaisia ainesosia, jotka eivät välttämättä sovi herkästi ärtyvälle iholle. Rasvoittuvalle tai normaalille iholle se kuitenkin on erinomainen valinta, jos haluaa kokeilla misellivettä ilman, että siihen tarvitsee panostaa paljoa rahallisesti.

Mitä on misellivesi?

Misellivedet ovat saippuattomia puhdistustuotteita, joita ei tarvitse huuhdella pois ja jotka sisältävät pieniä rasvamolekyylejä, misellejä, jotka puhdistavat ihon poistaen siltä lian, meikin ja ylimääräisen talin. Misellivedellä voi käytännössä korvata pesun ja kasvoveden käytön, mikä tekee ihonhoidosta helppoa ja nopeaa. Toisaalta misellivettä voi käyttää ihonhoitorutiinin ensimmäisenä tuotteena poistamaan meikin ja lian, minkä jälkeen ihon voi vielä pestä haluamallaan puhdistusaineella. Misellivettä käytetään pyyhkimällä iho sillä kostutetulla vanulapulla yhden tai useamman kerran.

Miten misellivesi kannattaa valita?

Misellivettä hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota ainakin seuraaviin seikkoihin.

Hellävarainen koostumus

Misellivedet ovat yleisesti yksi hellävaraisimmista puhdistusvaihtoehdoista. Sitä ostaessa kannattaa kuitenkin varmistaa, ettei sen koostumus sisällä liian voimakkaita ainesosia kuten alkoholia tai saippuaa. Puhdistusveden pitäisi ensisijaisesti koostua pienistä rasvamolekyyleijstä, miselleistä, sekä ihoa puhdistavista ja rauhoittavista ainesosista, kuten kamomillasta, jota löytyy medik8:n misellivedestä. Koska misellivettä käytetään usein myös silmämeikin poistamiseen, on erittäin tärkeää varmistaa ettei tuote sisällä liian voimakkaita aineita, jotka saattavat ärsyttää ja kuivattaa herkkää silmänympärysihoa.

Hyödylliset ainesosat

Jos haluaa misellivedeltä muutakin kuin että se puhdistaa iholta meikin ja lian, kannattaa kiinnittää huomiota ravitseviin ja suojaaviin ainesosiin kuten antioksidantteihin, kasviöljyihin ja vitamiineihin. Esimerkiksi Origins -misellivesi sisältää luomulaatuisia eteerisiä öljyjä.

Ihotyyppi

Oman ihotyypin ja ihon erityistarpeiden tunnistaminen on kaiken ihonhoidon a ja o. Myös miselliveden hankinnassa on syytä ottaa ihotyyppi huomioon. Vertailumme paras misellivesi Bioderma Sensibio sopii kaikille ihotyypeille, myös herkälle ja helposti ärtyvälle iholle. Öljyyntyvälle iholle suosittelemme kuitenkin Garnierin misellivettä. Kuivalle iholle artikkelin misellivesistä parhaiten sopii Originsin puhdistusvesi. Jos misellivettä haluaa käyttää lähinnä meikin poistamiseen ja ihonhoitorutiinin ensimmäisenä osana ennen varsinaista puhdistusta, Medik8:n misellivesi on todennäköisesti erittäin hyvä valinta.