Wellea.fi (400 x 200 px) (1)

COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence – Kaikki etanavoiteesta

Etanavoide ja etanaseerumi ovat näkyneet jo vuosia kauneusvaikuttajien postauksissa ja kauneudenhoitoalan uutisissa. Korealainen K-Beauty -ilmiö on nostanut etananlimatuotteet, varsinkin COSRX Advanced Snail Mucin Power Essence -seerumin, tunnetuiksi ja hehkutetuiksi ihonhoidon supertuotteiksi eikä suosiolle näy loppua. Länsimaisen ihonhoidon näkökulmasta etanan lima (snail mucin) ei kuulosta kovin houkuttelevalta ainesosalta, mutta Etelä-Koreassa se on aika yleinen kosmetiikan raaka-aine. Etanan limasta ei ole vielä niin paljon tutkimustietoa kuin monesta muusta kosmetiikan raaka-aineesta, mutta se tiedettävästi sisältää antioksidantteja, glykolihappoa ja kuparipeptidejä, joiden tiedetään lievittävän ihoärsytystä, parantavan ihon luontaista suojaa ja edesauttavan ihon kollageenin tuotantoa. Etana erittämä lima on puolustusmekanismi ja seurausta stressistä. Tämä herättää kysymyksen tuotteiden eettisyydestä, mutta esimerkiksi COSRX -yhtiön mukaan etanoita ei vahingoiteta prosessissa eikä niihin kohdistu julmuutta. Liman tarkoitus on korjata vammoja tai estää niiden syntymistä, joten se sisältää ihosolujen ja kollageenin tuotantoa stimuloivia aineita. COSRX:n Snail Mucin on kerännyt monilla Internetsivustoilla ylistäviä, kokonaisuudessaan lähes viiden tähden arvioita. Lisäksi se on moneen muuhun etanavoiteeseen verrattuna kohtuullisen hintaista. Tehoavatko etananlimatuotteet oikeasti vai onko kyseessä vain sosiaalisen median aikaan saama hypetys? Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä COSRX:n voide ja etanan lima ovat, miten ne vaikuttavat ihoon ja minkälaisia kokemuksia käyttäjillä voiteesta on.

Etanavoide ja etanan lima

Etanan lima on yksi tämän hetken ihonhoitomaailman kiinnostavimmista ainesosista, mutta se saattaa aluksi tuntua kummalliselta ja jopa hieman ällöttävältä ratkaisulta. Alkuun voi tuntua oudolta ajatukselta levittää etanan, tuon pienen limaisen puutarhan asukin, eritteestä tehtyä voidetta tai seerumia iholle. Lima voi kuitenkin osoittautua tehokkaaksi ja toimivaksi ihonhoidon ratkaisuksi. Ihonhoitoon käytettävä etanan lima ei ole sitä eritettä, joka syntyy etanan liikkuessa vaan eritettä, jota etana erittää puolustautuakseen tai stressaantuneena. Etanavoiteet ja seerumit hyödyntävät tätä eritettä yhtenä ainesosana ja sisältävät usein muitakin ihon terveyden ja hyvinvoinnin kannalta hyödyllisiä aineita. Etanan erite löytyy tuotteen ainesosaluettelosta yleensä nimellä snail mucin, snail secretion filtrate tai SSF.

 

Etanavoiteen ja etanan liman hyödyt

Etanan lima, etanamusiini, on monitoimiaine, joka mm. kosteuttaa, aktivoi kollageenin tuotantoa ja tasoittaa juonteita ja ryppyjä. Etanamusiinin hyötyjä ovat

  1. Kosteutus: Etanan lima sisältää aineita, jotka tukevat ja korjaavat ihon puolustusmekanismeja, torjuvat ympäristön iholle aiheuttamaa kuormitusta ja lukitsevat kosteutta iholle.
  2. Kollageenin tuotanto: Iän myötä ihon kollageenin tuotanto hiipuu, mikä vaikuttaa ihon ikääntymiseen sekä ryppyjen ja juonteiden syntymiseen. Liman, jota etana erittää stressaantuneena, tarkoitus on erityisesti suojata vaurioilta ja parantaa niitä. Tästä johtuu liman kyky stimuloida kollageenin tuotantoa ja tehostaa solujen uusiutumista. Riittävä kollageenin määrä ihossa ehkäisee ikääntymistä ja ikääntymisen merkkejä. Etanamusiini sisältää myös glykolihappoa, joka myös tunnetusti tehostaa kollageenin tuotantoa.
  3. Ärsytyksen rauhoittaminen: Etanan lima sisältää allantoiinia, jolla on ihoa parantavia ominaisuuksia. Se rauhoittaa ja tasoittaa ihoa sekä stimuloi ihosolujen uusiutumista.
  4. Vitamiinit ja kivennäisaineet: Etanamusiini sisältää iholle hyödyllisiä ravintoaineita, kuten tulehdusta ehkäisevää sinkkiä ja parantavaa mangaania. Lima sisältää kuparipeptidejä, jotka tunnetaan ryppyjä ja juonteita tasoittavista ominaisuuksista. Lisäksi erite sisältää A- ja E- vitamiineja, jotka ovat iholle hyödyllisiä antioksidantteja.

Etanavoiteen haittavaikutukset

Etanan limalla ei ainakaan vielä ole dokumentoituja haittavaikutuksia, mutta kuten mille tahansa ainesosalle, sille voi olla allerginen ja siten se voi aiheuttaa allergisen reaktion ja ikäviä iho-oireita. Kuten minkä tahansa uuden tuotteen suhteen, etanavoiteen käyttö kannattaa aloittaa laittamalla tuotetta aluksi pieni määrä huomaamattomaan paikkaan kuten kyynärvarren sisäpuolelle. Etanan liman ei ole myöskään todettu olevan komedogeenistä eli ihohuokosia tukkivaa. Jos ihonhoitoon käyttää jotain lääkärin määräämää reseptilääkettä, on etanvoiteen käyttämisestä hyvä keskutella lääkärin kanssa ennen sen käytön aloittamista.

COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence -etanavoide

Mitä valmistaja kertoo tuotteesta?

COSRX kertoo tuotteen elvyttävän ihoa ja tekevän siitä terveen näköisen. Etanavoiteen koostumus on kevyt ja se imeytyy nopeasti antaen iholle luonnollista hehkua. Voiteen sisältämä etanan erite ravitsee ihoa, auttaa pitämään sen kosteutettuna ja tasoittaa ihon tekstuuria. Lisäksi se rauhoittaa vaurioitunutta ihoa. COSRX:n mukaan etanoita ei vahingoiteta tuotantoprosessissa. Tuote on tarkoitettu käytettäväksi puhdistustuotteen ja kasvoveden jälkeen koko kasvoille. Sen imeytymistä voi tehostaa taputtelemalla ihoa sormenpäillä ja voiteen imeytymisen jälkeen iholle voi levittää vielä kosteusvoiteen.

 

Käyttäjien kokemuksia COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence -etanavoiteesta

Kuten mainittu, COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence on saanut lukuisia ylistäviä arvioita eri sivustoilla. Esimerkiksi Influenster.com -sivustolla tuotetta arvioineista yli 3000 henkilöstä 76 % antoi sille viisi tähteä ja 15 % neljä tähteä. Tämä tarkoittaa, että yli 90 % tuotetta käyttäneistä henkilöistä antaa sille erittäin hyvän arvosanan. Vain 1 % arvostelijoista antoi tuotteelle yhden tähden eli noin yksi sadasta ei koe saavansa hyötyä voiteesta tai kokee sen pahentavan oireita tai ihon kuntoa. Yhden tähden arviot liittyivät yleensä allergisiin reaktioihin, tahmeaan koostumukseen tai näppyjen puhkeamiseen.

Etanavoide – Kokemuksia suoraan käyttäjiltä

Kuten mainittu, suurin osa tuotteen arvioista on joko hyviä tai erittäin hyviä. Käyttäjät ovat saaneet seerumista paljon apua:

“Okei… joten jos et ole kokeillut tätä, luojan tähden, lopeta hölmöily ja mene ostamaan.

Ylivoimaisesti ollut suosikki kauneudenhoitotuotteeni jo jonkin aikaa, taitaa olla kolmas pullo menossa. Jos olet kiinnostunut tai sinulla on jokin seuraavista: Kosteutus – Osta! Ikääntyvä iho – Osta! Herkkä iho – Osta! Ihon suojakerroksen tukeminen – Osta! Ihon korjaaminen finnien jäljiltä – Osta! Tuote oikeasti auttoi minua pääsemään eroon näpyistä. Lisäksi se on 100 % julmuusvapaata eikä sitä ole testattu eläimillä, mikä on iso plussa. Parasta mitä voit ihollesi tehdä.”

“Tämä on ensimmäinen etanatuote, jota olen koskaan kokeillut, enkä usko ikinä luopuvani siitä. Ihoni rakastaa tätä! Seerumi tuntuu niin hyvältä iholla ja rauhoittaa ärtynyttä ihoa hyvin sekä kosteuttaa. Tuotteen koostumus ei ole tahmea ja se imeytyy hyvin. Pieni määrä tuotetta riittää koko kasvoille. Pakkaus on hyvän kokoinen ja toimiva. Seerumin käytössä johdonmukaisuus on avainasemassa ja tulosten saaminen kesti hieman aikaa, mutta olen huomannut ihoni ja sen sävyn parantuneen sekä aknearpien haalistuneen ja tuotteen hintaan ja määrään nähden kaikki on ollut vaivan arvoista. Seerumi jättää ihon mielettömän täyteläiseksi ja pehmeäksi. Perustuote ja Holy Grail ihonhoitorutiinissani.”

Huonoja arvosteluita on suhteellisen vähän, mutta niissä mainitaan usein näppyjen puhkeaminen ja tuotteen koostumus.

“Sain tämän tuotteen ilmaiseksi testaustarkoituksiin Influensterilta ja COSRX:ltä. Sen sijaan, että tämä tuote olisi jättänyt ihoni kosteutetuksi ja pehmeäksi, se jätti ihoni tahmeaksi ja kireäksi. Itse tuote tulee ulos pullosta liimamaisesti, levittyy iholle melko helposti ja jättää paljon toivomisen varaa ihon kosteuttamisen suhteen. Yksinkertaisesti yksi huonoimmista ihonhoitotuotteista, joita olen koskaan saanut. En suosittelisi sitä kenellekään.”

Etanavoide ja akne – Auttaako etanaseerumi akneen?

Kuten usein aknen hoidossa, toiselle toimiva tuote ei sovi toiselle ollenkaan:

“Olisin todella halunnut käyttää ja tykätä tästä tuotteesta, kosta sitä hypetetään ja rakastetaan niin paljon, mutta valitettavasti tämä etanavoide ei sopinut iholleni. Sain siitä finnejä, mikä on sääli koska niin monet aknesta kärsivät käyttävät tätä ongelmitta. Luulen, että se vain osoittaa, että jokaisen iho on erilainen.”

“Jos joku olisi kertonut minulle vuosi sitten, että tulen laittamaan etanan limaa kasvoilleni, en olisi uskonut. Olen niin iloinen, että kuuntelin kaikkia niitä suosituksia. Olen käyttänyt tätä noin kuukauden ja olen rakastunut ihoni muutoksiin. Tuotteen koostumus tuntuu hieman limaiselta ensimmäisellä käyttökerralla, mutta kuivuu nopeasti sileäksi ja tasaiseksi, minkä jälkeen iho on valmis muille tuotteille ja meikille. Voide on kosteuttanut kuivaa ja herkkää ihoani ja vähentänyt aknea. Meikki levittyy tasaisemmin ja yleisesti ihoni on terveempi. Tuote on hellävaraista ja rauhoittavaa, enkä voi uskoa, että kesti näin kauan kokeilla sitä. Taas yksi voitto K Beautylle.”

Etanavoide ja aknearvet – Auttaako etanaseerumi arpiin?

“Tämä on kaikkien aikojen suosikkituotteeni ja suosittelen ehdottomasti. Käytän tätä tuotetta ihoni puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen. Se tuntuu todella rauhoittavalta ja kosteuttavalta ja imeytyy nopeasti jättämättä tahmeaa jäännöstä iholle. Se on kevyttä, mutta koostumus vaatii totuttelua. Olen käyttänyt tätä tuotetta nyt yli vuoden ja se on tehnyt ihmeitä, olen huomannut monia parannuksia ihossani. Aknearvet ja hyperpigmentaatio ovat vaalentuneet ja se on antanut iholleni tasaisen sävyn sekä hehkua.”

“Rakastan tätä etanavoidetta. Se on toiminut minulla hyvin. Minulla on ajoittaista aknea, ihoni on enimmäkseen terve, mutta pari kertaa kuukaudessa saan näppyjä. Tämän tuotteen avulla näpyt paranevat 10 kertaa nopeammin ja jäljelle jää todennäköisesti vähemmän arpia ja punoitusta. Etanavoiteesta on ollut vielä enemmän apua poikaystävälleni, jolla on enemmän finnejä ja aknearpia – oikea game changer!”

Onko COSRX Advanced Snail 96 Mucin Power Essence paras etanavoide?

cosrx advanced snail 96 mucin power essence -seerumin käyttäjät ovat arvioiden perusteella hyvin tyytyväisiä tuotteeseen ja suhteellisen edullisen hintansa ansiosta erilaisista iho-ongelmista kärsivän kannattaa harkita tuotteen kokeilemista – Suurimmalle osalle se tuntuu toimivan hyvin!

Arviot ovat sivustolta Influenster.com