Wellea.fi (400 x 200 px) (1)

Selluliitti pois voiteella? Esittelyssä 4 x paras selluliittivoide

Selluliittia reisissä, takapuolessa, kyljissä ja käsivarsissa? Ei hätää, niin on muillakin. Jopa 90 %:lla murrosiän ohittaneista naisista on selluliittia eikä siinä ole mitään hävettävää. Selluliitin muodostumiseen vaikuttavat mm. painonnousu, hormonit, raskaus, ruokavalio, geenit ja ikääntyminen. Ihon ikääntyessä se menettää elastisuuttaan ja kollageenin tuotanto vähenee.

Tutkimusten (1) perusteella selluliitin näkyvyyttä voidaan vähentää oikeanlaisella voiteella. Vertailimme markkinoilla olevia selluliittivoiteita ja valitsimme niistä parhaat esittelyyn. Tässä artikkelissa esitellään vertailumme perusteella

 

Paras selluliittivoide

Sol de Janeiro Brazilian BUM BUM Cream

blank

 

“En yleensä tuhlaa rahojani kalliisiin tuotteisiin, mutta tämä on todellakin rahan arvoista! Voide ei pelkästään tee ihosta tasaista ja vähennä selluliittia, se myös tuoksuu mahtavalta!”

Sol de Janeiron selluliittivoide on kerännyt kymmeniä tuhansia ylistäviä arvioita ympäri maailmaa – eikä syyttä. Tämä supertuote on saanut inspiraationsa brasilialaisesta bikinikulttuurista ja sen teho perustuu niin ikään brasiliasta kotoisin oleviin ainesosii kuten guaranáan. Guaraná on Amazonin sademetsistä löytyvä kasvi, joka sisältää kofeiinia jopa neljä kertaa enemmän kuin kahvi. Kofeiini stimuloi verenkiertoa, mikä on tärkeä osatekijä selluliitin häivyttämisessä. Kofeiinin lisäksi voiteessa on cupuaçu-voita ja kookosöljyä, jotka hellivät ja kosteuttavat koko vartalon ihoa. Käyttäjät rakastavat voiteen pistaasiin, suolakaramelliin ja vaniljaan vivahtavaa tuoksua. Lisäksi voide jättää ihon kauniin hohtavaksi. Valmistaja suosittelee voiteen levittämistä iholle pyörivin liikkein.

 

Paras edullinen selluliittivoide

Nivea Q10 Vitamin C Body Lotion

blank

Nivean selluliittivoide saa aikaan vaikuttavia tuloksia edulliseen hintaan. Kolmen viikon päivittäisen käytön jälkeen monet tuotetta käyttäneet havaitsivat, että selluliitti oli alkanut vähentyä. Voide sisältää CoQ10:tä, joka on kehon antioksidantti. CoQ10:n määrä vähenee kehossa iän myötä. Voiteessa oleva Q10 kiinteyttää ihoa ja parantaa sen kimmoisuutta, mikä vähentää selluliitin näkyvyyttä. Lisäksi Q10 Vitamin C Body Lotion kosteuttaa hyvin tehden ihosta sileämmän ja pehmeämmän. Voiteessa on myös C-vitamiinia, joka niin ikään on antioksidantti, joka parantaa ihon ulkonäköä ja ehkäisee ikääntymisen merkkien syntymistä.

 

Paras nopeasti toimiva selluliittivoide

Clarins Body Fit

blank

Vaikka Clarins Body Fit -voide ei ole tuotteiden edullisimmasta päästä, se lupaa vähentää selluliittia hetkessä ja monet tuotteen käyttäjät ovat tästä samaa mieltä. Jotkut tuotetta testanneet kokivat saaneensa tuloksia jopa yhden käyttökerran jälkeen ja monet havaitsivat, että se alkoi toimia viiden päivän sisällä aloittamisesta. Clarins selluliittivoide sisältää kukonharjaa ja vesiminttua, jotka torjuvat kehon rasvan lisääntymistä sekä verenkiertoa parantavaa ja tulehdusta hillitsevää hevoskastanjaa. Yhdessä kvitteninlehtiuutteen kanssa nämä luonnolliset ainesosat kiinteyttävät ja kohottavat ihoa minimoiden selluliitin ulkonäköä.  Myös tämä tuote tarjoaa mukavan viilentävän tunteen iholle levitettäessä. Monet pitävät Clarinsin voidetta markkinoiden parhaana selluliittivoiteena, joka tarjoaa luotettavia tuloksia.


Paras selluliittivoide aikuiselle iholle

Paula’s Choice Retinol Skin-Smoothing Body Treatment

blank

Vaikka retinoliin törmää yleensä kasvovoiteissa ja muissa kasvojen ihon hoitoon tarkoitetuissa tuotteissa, se on hyödyllinen ainesosa myös selluliittivoiteissa. Vuonna 2000 julkaistun tutkimuksen (2) mukaan retinoli lisäsi ihon kimmoisuutta 10,5 %, kun sitä käytettiin osana selluliitti-ihon hoitoa. Ihon kiinteyttämisen lisäksi retinoli stimuloi sojujen tuotantoa, mikä yleisesti parantaa ihon terveyttä ja ulkonäköä. Retinolin lisäksi Paula’s Choicen voiteessa on suojaavia antioksidantteja sekä kasvivoita ja -öljyjä, jotka kosteuttavat ihoa. Tuote antaa iholle ihanan silkkisen tunnun ja kosteuttaa pitkäaikaisesti. Jotkut käyttäjät kuitenkin huomasivat, että tuotetta ei kannata käyttää yhdessä voimakkaasti kuorivien tuotteiden kanssa, sillä iho voi ärsyyntyä.

 

Toimivatko selluliittivoiteet oikeasti?

Selluliitti on harmitonta ja appelsiini-ihoon ja ihonalaisiin möykkyihin voi suhtautua luonnollisena osana elämää. Omassa kehossa on lupa tuntea olonsa kauniiksi ja mahtavaksi epätäydellisyyksistä huolimatta.

Jos kuitenkin syystä tai toisesta haluaa pyrkiä muuttamaan ihon ulkonäköä, selluliitin pois saamiseksi on keinoja. Tosin tähän ei ole olemassa yksinkertaista ja yhdessä yössä toimivaa ihmehoitoa. Selluliitin hoitamiseen on olemassa useita menetelmiä, jotka vaativat pitkäjänteisyyttä ja useita hoitokertoja. Tutkimusten (1) mukaan oikeanlaisen selluliittivoiteen käyttö voi vähentää selluliitin näkyvyyttä, kun voidetta käytetään säännöllisesti. Kauppojen hyllyiltä ja verkkokaupoista löytyy lukemattomia tuotteita, jotka lupailevat saavansa selluliitin pois. Toiset näistä toimivat paremmin kuin toiset. Minkälaisia ainesosia hyvä selluliittivoide sitten sisältää?

Nykytietämyksen mukaan kaksi selluliittiin hyvin toimivaa ainesosaa ovat kofeiini ja retinoli. Kofeiini kiinteyttää ihoa ja vilkastuttaa verenkiertoa. Retinoli lisää ihon kollageenin tuotantoa ja parantaa ihon ulkonäköä. Näiden kahden ainesosan lisäksi voiteessa on myös tärkeää sen kosteuttavat ominaisuudet ja koostumus. Selluliittivoiteen on hyvä olla hyvin kosteuttavaa sekä ihon yleisen terveyden että selluliitin häivyttämisen vuoksi. Lisäksi käyttöön kannattaa valita voide, joka imeytyy hyvin, tuntuu mukavalta iholla eikä jätä iholle tai vaatteisiin tahmeaa pintaa tai tahroja.Saako selluliittivoiteella selluliitin todella pois reisistä, takapuolesta ja muualta kehosta? Johdonmukaisuus ja kärsivällisyys ovat tärkeitä sellullittivoiteita käytettäessä. Riippuu myös voiteesta, minkälaisia tuloksia on mahdollista saada. Yleensä näkyviä muutoksia havaitaan 4-12 viikon käytön jälkeen. Kotona tehtävät selluliittihoidot auttavat parantamaan mikroverenkiertoa ja vähentämään selluliitin näkyvyyttä, mutta todennäköisesti ne eivät täysin ratkaise ongelmaa, ainakaan lopullisesti. Voidetta valittaessa kannattaa erityisesti kiinnittää huomioita kofeiiniin ja retinoliin sekä tarkistaa, että voiteessa on tarpeeksi laadukkaita kosteuttavia ainesosia. Selluliittia voidaan hoitaa monilla muillakin tavoilla kuin voiteilla. Selluliitin hoitoon voidaan esimerkiksi tarjota kuivaharjausta, mutta menetelmän toimivuudesta ei ole tieteellistä näyttöä. Jos haluaa lukea aiheesta lisää sekä menetelmistä, jotka tutkitusti vähentävät selluliittia, täältä löytyy artikkelimme Vähentääkö kuivaharjaus selluliittia?

blank

Usein kysytään myös

Radiofrekvenssi- eli FR- ja laserhoidot vaikuttavat ihon kudoksiin lämmön avulla ja voivat tutkitusti vähentää selluliittia. Shockwave- eli ESWT-paineaaltohoito parantaa käsiteltävän alueen aineenvaihduntaa ja vähentää kipua, ja myös sillä voidaan hoitaa selluliittia. Selluliittivoide voi vähentää selluliitin näkyvyyttä, mikäli se sisältää riittävän määrän kofeiinia ja retinolia. Myös lihaskuntoharjoittelu, erityisesti alavartalon lihasten treenaaminen, voi myös auttaa vähentämään selluliittia vähentämällä rasvakudoksen määrää kehossa.

Selluliittia syntyy, kun rasvasolut kerääntyvät ihonalaiseen kudokseen ja aiheuttavat pinnan epätasaisuuksia, jotka näyttävät kuhmuilta ja möykyiltä ihon alla.  Tarkemmin selluliitin synty liittyy sidekudosnauhoihin, jotka ovat kireällä ja kiinnittyneet  lihaskudokseen ihon alla. Ihon ja lihaksen väliin syntyy rasvasoluja ja tällöin rasvakudos työntää ihoa ulospäin, mutta lihasku olevat dokseen kiinnittyneet nauhat eivät jousta. Näin rasvakudoksen ja ihon pinnan alla olevan sidekudoksen yhteisvaikutukesta iho alkaa näyttää epätasaiseslta ja muhkuraiselta. Hormonit, perimä ja elämäntapa voivat vaikuttaa selluliitin syntymiseen.

Selluliittia voi muodostua myös miehille, mutta se ei ole yhtä tavallista kuin naisilla. Tämä johtuu siitä, että miesten iho on paksumpi ja miehillä enemmän lihaskudosta, joka auttaa pitämään rasvakudoksen paikoillaan ja estää rasvaa työntymästä ihon pintaa kohti. Lisäksi naisten hormonaaliset erot, kuten estrogeenin vaikutukset, saattavat vaikuttaa selluliitin muodostumiseen.

Arkikielessä selluliitilla tarkoitetaan kehoon kertyvää epätasaista rasvakudosta. Lääketieteellisenä terminä selluliitti tarkoittaa kuitenkin ihon sidekudoskerroksen tulehdusta. Sidekudoskerroksen tulehdus voi aiheuttaa kipua, sillä se on tulehduksellinen tila, joka johtuu bakteerien tunkeutumisesta ihon pinnan alle. Tulehdus aiheuttaa kudosten turvotusta ja punoitusta. Tämä turvotus voi painaa hermoja ja siten aiheuttaa kipua. Selluliitti voi jopa aiheuttaa kuumetta ja yleistä huonovointisuutta. Joskus selluliitti voi edetä vakavaksi infektioksi, joka vaatii välitöntä lääketieteellistä hoitoa. Siksi on tärkeää hakeutua lääkärin hoitoon, jos epäilet, että sinulla on sidekudoskerroksen tulehdus.

Tutkimukset

(1) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18489274/

(2) https://link.springer.com/article/10.2165/00128071-200001060-00005